自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

py0412 發表於 20-8-19 08:15
老公做飲食業,因為夜晚停堂食,佢公司直程夜晚唔開,已經放半日no pay放左接近一個月,姐係今個月出糧得一 ...

有無積蓄?
其實,我老公呢排都無咁忙....收入係少左

但我又無乜壓力....我仲要無返工
間唔是1日假咪當抖下
佢一忙起上黎真係做足十幾廿日先抖一日

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

py0412 發表於 20-8-19 08:27
我地唔係話等錢開飯,但真係見到延長完7日又7日,我就好擔心,上個月其實已經冇左1/3糧,我都冇好催佢揾pt ...

唔係等錢開飯又駛乜咁chur

要搵錢都諗下用咩辦法賺多d
打份超市工賺得幾多
無飯開 就無計姐

瑪瑙宮

py0412 發表於 20-8-19 08:36
我只係覺得平時佢返工,11-23,見都見唔到小朋友,咁難得放咁耐假,係咪應該同小朋友玩下?但佢冇……所以 ...

真慘 11-23 ,一日12個鐘
而家難得抖下,你做乜要咁chur佢

瑪瑙宮

eledak 發表於 20-8-20 14:05
其實唔睇後半,樓主係問題不大。一個女人爲頭家擔心財政正常不過。
之但係。。原來滿腹大計,忍受男方衹因 ...

係囉,男人至少有搵錢有付出
仲諗住一拎公屋走起佢尾注
真係大

點差都唔係咁啊
要佢搵多d錢,不如樓主轉份高人工 工仲好

伯爵府

py0412 發表於 20-8-19 09:04
其實我爸媽都係咁,又係忍下忍下30幾年了,所以我地三兄妹童年一d 都唔開心,我同老公結婚7年,一齊都9年 ...

你仲plan埋會同佢分開甘你地仲有無親密?

伯爵府

py0412 發表於 20-8-19 12:17
我當然唔係因為呢2個月先咁憎佢啦,由我生完大仔開始,我已經覺得佢根本未ready做人老豆,唔好話要返工完 ...

甘如果佢真係甘俾我都可能會走,最憎男人又無錢又懶不過走都要攬住d仔女走,要好好養大佢地

侯爵府

而家好啲未

首頁

尾頁

跳至