懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家先得8w5d,因為近排經常病,所以好擔心,又唔知同邊個講好,本來上星期五好開心,因為照到bb有心跳,而家又驚食藥會影響bb...不過醫生話因為我有發燒,唔可以唔食藥,雖然佢話開個d藥唔會影響bb,但我都會好擔心呢!!!

複式洋房

hi, 大家好

我係第一胎, 宜家大約9W5D, 心情好開心, 好想同人分享呢種喜悅, 不過宜家仲未係時候, 好想快D到16WEEK穩定晒先公開. 唯有係呢到同大家一齊努力

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 貓狗褓姆 想生BB熱投 DHA勳章 冬日勳章 趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hi, 我而家9w3d, 諗住過埋3月先正式通知所有人。 因為之前2次流紅流啡,所以真係好想快d過呢3個月!
最奇怪係,平時2月係最快過,但係今次就過得特別耐!3月仲有31日添!

別墅

8w3d....呢兩個月已經有太多驚嚇, 時間可唔可以快的過呢~~~~

民房

我剛剛8w, 星期日仲走左去"行"馬拉松....我諗唔會有事掛:-p

民房

照正常計劃今個星期應該剛踏入10wk, 但係8wk (24-FEB)去左做第一次產前檢查, 首先係肚到照超聲波, 醫生話bb太細睇唔到, 之後即刻轉做陰超, 點知醫生話bb好細而且睇唔到佢有心跳, 所以10日後要去再做一次檢查.
點知上個星期日無啦啦見紅, 即係走左入急症, 留院住左一晚, 照左3次超聲波, 結果醫生都係話BB太細, 之後安排2星期後又要再覆診, 聽日就係去私家診所覆診既日子, 心情真係好緊張....
希望今次可以睇到閃閃啦.....

首頁

尾頁

跳至