自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicemic 發表於 11-4-30 16:07
你又明唔明,人哋N年前都實際最低工資,但貧窮問題依然嚴重,就足以証明用最低工資嚟舒緩貧富懸殊係唔可 ...

佢唔會明ga啦, 仲之係李卓人提出o既就咩都係啱, 咩都係好. 其他國家搞唔掂o既問題, 一去到李卓人手上就會搞掂, 就好似全民退休保障, 歐洲國家已嚐咗失敗滋味, 李卓人都仲要提議香港跟住去行, 根本就推香港去死, 哩啲咁o既事情, 係偉大的李卓人同佢啲粉絲先會做得出.

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

alicemic 發表於 11-4-30 16:07
你又明唔明,人哋N年前都實際最低工資,但貧窮問題依然嚴重,就足以証明用最低工資嚟舒緩貧富懸殊係唔可 ...

咁我真係要睇吓...最低工資實施後...攞綜援果批係增加咗定減少咗囉...

alicemic  好快有結果,年尾就知喇!  發表於 11-4-30 16:31

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BK又濕濕哋:;pppp:

alicemic  都唔係哋,濕晒添!  發表於 11-4-30 16:34

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 11-4-30 16:19
佢唔會明ga啦, 仲之係李卓人提出o既就咩都係啱, 咩都係好. 其他國家搞唔掂o既問題, 一去到李卓人手上就 ...

阿賤人話全民退休起碼有幾十年好日子麻,不過幾十年就佢都死鬼咗,到時啲後生一個養6個老人,都唔關佢事囉!:;pppp:

象牙宮

tel.852 發表於 11-4-30 16:09
不過請你都可能要諗清楚, 驚你唔知會唔會係office做做下野, 不停呀口號" 李卓人萬歲!

唔會, 我邊會好似你咁亂吖! 我剩係對住你講之o麻! 你鈡意聽吖o麻! 公還公, 私還私, 我分得好清楚的, 同埋我知道邊啲政棍係禍港撈油水, 黑心做壞事!

李卓人萬歲

象牙宮

alicemic 發表於 11-4-30 16:33
阿賤人話全民退休起碼有幾十年好日子麻,不過幾十年就佢都死鬼咗,到時啲後生一個養6個老人,都唔關佢事 ...

所以我望李卓人萬歲, 面對千秋萬代的指責!

象牙宮

慧妮會員 發表於 11-4-30 16:25
咁我真係要睇吓...最低工資實施後...攞綜援果批係增加咗定減少咗囉...

點會小呀? 李卓人之流已經叫因最低工資而失業o既人去攞綜援, 本身攞開綜援o既又點會再投入社會工作? 哩塊福利餅唔見得因為有最低工資而減細, 只會越食越大塊.

象牙宮

alicemic 都唔係哋,濕晒添!

我見仲有人出回文, 以為係我部腦睇唔到

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 11-4-30 16:40
我見仲有人出回文, 以為係我部腦睇唔到

我見到有提醒,click到入去都show唔到出嚟

象牙宮

alicemic 發表於 11-4-30 16:41
我見到有提醒,click到入去都show唔到出嚟

我又係一樣, 睇極都睇唔到.

alicemic  所以咪話企濕晒囉!  發表於 11-4-30 16:46

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

alicemic 發表於 11-4-30 16:33
阿賤人話全民退休起碼有幾十年好日子麻,不過幾十年就佢都死鬼咗,到時啲後生一個養6個老人,都唔關佢事 ...

全民退休...點止D後生辛苦呀...我地而家呢一代都已經受影響啦...香港D錢係邊度黎?

翡翠宮

慧妮會員 發表於 11-4-30 16:48
全民退休...點止D後生辛苦呀...我地而家呢一代都已經受影響啦...香港D錢係邊度黎?
...

李賤人講野不嬲都不負責任架啦! 對佢就緊係無影響架,出準貼,唔夠用就開口喉問攞錢。煌蟲就不嬲食老細; 小市民就唔同,一分一毫都係靠自己,仲要交稅養埋佢呢條粉餅,簡直千刀剎!

象牙宮

alicemic 發表於 11-4-30 16:53
李賤人講野不嬲都不負責任架啦! 對佢就緊係無影響架,出準貼,唔夠用就開口喉問攞錢。煌蟲就不嬲食老細; ...

仲有人口老化問題, 正如你先前都講, 下一代分分鈡一個納稅人養6個老人, 點做呀?

首頁

尾頁

跳至