跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 各位媽咪, 你地會幫囝囝囡囡報邊幾間幼稚園呀 ?

hello scmnhh, my boy also admitted to KV Kent RD, am section. Not sure if we will take it because some comments about KV is very strict in discipline and I am afraid my boy is very 反叛so will have 反效果. I think it is also important to keep the boy in a happy-to-learn mood and enjoy going to school. He is kind of 受軟唔受硬.

But also, I will pay the fee first.

大宅

大家好!

維記(Causeway Bay)收左瑤瑤英�普班,得40個位,都收左,好開心呀!

我明天要出發去美國了,等唔到St. Cat信,好心急呀!到時係美國打電話返香港check result.

男爵府

hi 各位,
幼稚園方面Jasmine都差不多in晒啦!
Michel,創價reject左阿Jas, 係連waiting都無個隻, 老實講雖然佢仍然係唔講早晨, 亦唔係條條問題答晒,但以佢見親陌生人就會變啞嘅性格來講,佢個日竟然肯講幾個字,走時仲揮手拜拜,已係幾次interview中表現最好一次, 真的令我喜出望外,I am really proud of her! 所以創價唔收都無所謂,我報只因想報下間非弁利.
現在St.Cat收了Jas讀上午英普班,,好大機會會讀呢間.

Good luck to all of you!

大宅

monmon,

ST. CAT收左Jas.咪好囉, 反正你都一早預左jas讀st. cat啦. 我個fd個囝都有去in soka, 佢係大仔, 2月頭出世, 口齒伶俐, 佢媽咪話佢in個日仲狀態大勇, 但結果都係衰左, 要waiting ?-( ?-(

男爵府

JJBB,
其實我原本唔係特別鍾意St.Cat,但佢今年有英普班,啱啱合晒我心水,我只係唔鍾意K2要返下午,Jas仲有St.Paul未in,我應該都會同佢去in,但就算收都唔會讀啦.

你決定左俾Jerry讀邊間未?

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

monmon,

創價收左 alex 讀上午班呀, 但我想同佢轉下午 (因為有d乜野風吹草動, 上午班返學會最混亂, 教統局叫得停課時, 多數都係下午班得益, 市面已經恢復正常or轉好喇, 但最重要都係 alex 比較晏起身呢), 如果轉到的話, 都幾大機會讀呢間. 我個人就覺得創價係in 家長囉, 因為我答佢既答案都幾另類, 另類得黎又合乎佢間學校既宗旨囉, 同埋要"非常"認同佢地既理念.

哈, 我有諗過, 不如比 alex 讀晒兩間架, 一間讀上午, 一間讀下午, 幾好呀 ccd 就"丙"我話係咪傻既, 要個仔咁辛苦 講下都唔得咩 :tongue: :tongue:

男爵府

Michel,
我都有諗過創價in家長多啲,因問我問題嘅時間多過問小朋友好多,我唔知衰咩呢 :tongue: 不過我都係問一句答一句,無咩準備架, 我老公都唔知幾得戚:因為我帶個囡去就衰左,佢帶呢就掂左.

點解你明明報下午會俾上午你 ?-( 以Alex嘅生活習慣,我都覺得返下午好啲,如果創價同根德,我會選創價,因佢今年又啱啱得到個近乎完美有讚無彈嘅視學報告,報紙都賣晒出來,無咁好嘅就係佢無net同課程偏淺,不過你都唔着重呢啲,就無所謂啦!

大宅

我都有同力力報st cat. 不過只得waiting list。 所以宜家諗緊根德或劍鳴, 好大可能會揀劍鳴。

jjbb,

你最後會唔會比jerry留返係keen mind讀呀?

大宅

liklik,

我都俾左kv & km的留位費, 唔知最終選邊間, 暫時都係偏向留係km多d. 你係選上午定下午班 如果係下午佢地有機會做到同學仔喎 shuet個囡囡如無意外都係留番係km架.

大宅

JJBB,

力力係pm國際班 :lol: 有機會同jerry & 雪雪同班bor

另外, 我想問你地n班最遲幾時要比留位費呀, 因我有朋友個仔係waiting, km同佢講要等d N班同學confirm後先知仲有無位 :cry:

大宅

liklik,

學校要求係8/12前俾架.

大宅

thanks, 希望我個friend 可以快d收到消息

JJBB 寫道:
liklik,

學校要求係8/12前俾架.

大宅

liklik,

咁你係咪會give up kv呀 如果係, 可唔可以講我知 而選擇km呢

大宅

jjbb,

kv同km我會偏向km多D, 主要係因為km小班教學, 比較適合力力性格(佢好被動同慢熱, 需要老師比多d effort先可以將佢座冰山打開), 加上3年都有NET, 我同老公想佢有多D機會聽&講英文。 不過論名氣, 劍鳴就唔夠根德勁

首頁

尾頁

跳至