跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 fion2504 於 10-1-30 00:14 發表
我住係九龍塘, eshiro就住係何文田, 明年我會俾小叭係根德重讀K1, 我同eshiro都有諗過培正, 不過佢幼稚園係全中文, 所以我讀根德, 希望佢做大仔, 可以好少少啦, 到時候都會報培正小學試下.

...

哈哈!我真係大懵,記錯曬,你之前的留言都講左係根德園,我仲打錯S.C.
我都有幾個朋友的仔仔讀根德園,他們說小朋友升小學適應問題不大,因老師已讓小朋友有很好的訓練.
我已交了培正留位費,遲下再決定.07年出生率比06年還要高,我擔心重讀一年,將來升學又競爭大了.

enoch會讀培正嗎?

大宅

07年出生率係仲高, 不過好多學校都鍾意收大仔, 咁佢地又大人一年, 應該會好D.

原帖由 little.sheep 於 10-2-7 22:38 發表

哈哈!我真係大懵,記錯曬,你之前的留言都講左係根德園,我仲打錯S.C.
我都有幾個朋友的仔仔讀根德園,他們說小朋友升小學適應問題不大,因老師已讓小朋友有很好的訓練.
我已交了培正留位費,遲下再決定.07年出生率比06 ...
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

男爵府

fion,

email jor clay class info to you ar~ check and see if you are interested to enroll matthew la~

原帖由 fion2504 於 10-2-9 00:43 發表
07年出生率係仲高, 不過好多學校都鍾意收大仔, 咁佢地又大人一年, 應該會好D.

大宅

Thank you! 不過我星期五唔得閒, 所以唔會帶小叭去上堂. 下次啦. 我幫小叭BOOK左19號去CHECK牙, 希望可以同佢去洗牙, 不過唔知佢喊唔喊呢

原帖由 eshiro 於 10-2-10 11:31 發表
fion,

email jor clay class info to you ar~ check and see if you are interested to enroll matthew la~

小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

男爵府

book jor where to check 牙 ar??

原帖由 fion2504 於 10-2-11 19:08 發表
Thank you! 不過我星期五唔得閒, 所以唔會帶小叭去上堂. 下次啦. 我幫小叭BOOK左19號去CHECK牙, 希望可以同佢去洗牙, 不過唔知佢喊唔喊呢

大宅

19號book左係TST加連威老道個間基督教中心.

原帖由 eshiro 於 10-2-12 15:31 發表
book jor where to check 牙 ar??

大宅

原帖由 fion2504 於 10-2-16 01:03 發表
19號book左係TST加連威老道個間基督教中心.

新年快樂!祝小朋友聰明伶俐,身體健康,日日笑口常開!

見你地個個都添了弟弟妹妹,真係好開心!
早幾日同樂樂睇完本本關於添了小弟弟的書,佢竟然叫我生個弟弟俾佢,哈哈!我決定俾半年時間試下先.

首頁

尾頁

跳至