跳至

首頁

尾頁

男爵府

我覺得報紙太誇張,我間房有COMPUTER,TELEVISION,HI FI,但仔仔女女每晚都瞓成10HOURS,午睡都有2-3HOURS,
原文章由 cherrysino 於 08-4-1 14:27 發表
今日 Apple Daily 有嘢啱我哋睇喎!Let share....

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20080401&sec_id=4104&subsec_id=11866&art_id=10934127

節錄如下:

房 內 不 應 有 電 子 產 ...

大宅

唉, 最近煩嘅唔係瞓得夠唔夠多呀, 係食咗大人飯之後 poo poo 去得好唔好, 葆晴晴有2次塞住柯唔出嘅 bad experience, 要葆晴爸動手幫佢整出來先出到咋, 好可憐啊!

所以由今日起要將佢嘅餐單再修改一下.... 希望快d解決呢個問題啦!

[ 本文章最後由 cherrysino 於 08-4-7 12:07 編輯 ]

大宅

咁佢平時食物嘢呀,我記得葆晴晴都你食雪印嫁wo。謙謙而家食兩餐奶 (假期除外),其餘就食飯之類既食品,佢d便便都ok。
原文章由 cherrysino 於 08-4-7 12:03 發表
唉, 最近煩嘅唔係瞓得夠唔夠多呀, 係食咗大人飯之後 poo poo 去得好唔好, 葆晴晴有2次塞住柯唔出嘅 bad experience, 要葆晴爸動手幫佢整出來先出到咋, 好可憐啊!

所以由今日起要將佢嘅餐單再修改一下.... 希望快d解 ...

大宅

之前未食大人飯都無事架....

作戰咗兩日, 改為一起身先飲水, 抖一陣再食蘋果, 45分鐘至1個鐘後先食奶; 到午餐+生果, 下午茶食鮮奶麥皮+生果; 晚餐+生果, 瞓前一飲奶...... 情況似乎有改善了, 仲要觀察多一陣.

擒日畀佢食冬瓜, 食完就有軟便便啦

原文章由 hksandy_ma 於 08-4-7 13:51 發表
咁佢平時食物嘢呀,我記得葆晴晴都你食雪印嫁wo。謙謙而家食兩餐奶 (假期除外),其餘就食飯之類既食品,佢d便便都ok。

[ 本文章最後由 cherrysino 於 08-4-9 10:41 編輯 ]

大宅

謙謙既schedule 係
早上7點幾起身飲奶
10點幾食麥皮+生果/芝士
12點幾午餐+生果
4點奶奶
6點幾7點晚餐
之後就8點幾9點瞓覺
可能謙謙食得好多嘢,所以d便便都ok 啦。

原文章由 cherrysino 於 08-4-9 10:40 發表
之前未食大人飯都無事架....

作戰咗兩日, 改為一起身先飲水, 抖一陣再食蘋果, 45分鐘至1個鐘後先食奶; 到午餐+生果, 下午茶食鮮奶麥皮+生果; 晚餐+生果, 瞓前一飲奶...... 情況似乎有改善了, 仲要觀察多一陣.

擒日 ...

大宅

大家好嗎? 好耐無小聚.... 來緊下個星期一無咩攪作嘅話, 不如出來玩吓呀!

玩乜好呢? 踢波游水、野餐?! 三樣一次過做晒都好喎 wakaka

大宅

要你出山先有人參加嫁。
原文章由 cherrysino 於 08-5-7 14:19 發表
大家好嗎? 好耐無小聚.... 來緊下個星期一無咩攪作嘅話, 不如出來玩吓呀!

玩乜好呢? 踢波、游水、野餐?! 三樣一次過做晒都好喎 wakaka

大宅

就係見你係 TWF 那邊嘅留言咪出山囉,早排公私兩忙無計.咁你有無息休啫衰鬼.

原文章由 hksandy_ma 於 08-5-7 14:24 發表
要你出山先有人參加嫁。

大宅

我當然有啦,有咩攪好呢?而家d小朋友咁鍾意走圍走,真係好難諗,首要條例係安全。
原文章由 cherrysino 於 08-5-7 14:44 發表
就係見你係 TWF 那邊嘅留言咪出山囉,早排公私兩忙無計.咁你有無息休啫衰鬼.

大宅

原文章由 cherrysino 於 08-5-7 14:19 發表

玩乜好呢? 踢波、游水、野餐?! 三樣一次過做晒都好喎 wakaka

cherry,

好耐無見喇!!如果monday可以係3pm後搞,我都ok喎!!

但係就唔知會唔會覺得晏呢??

大宅

無架,我諗近近哋可以係我屋企樓下個會所平台,那兒有個大空地可以玩波同走動兼帶埋單車來踩都得(係1/F所以無車架),又有個少人嘅公園仔玩吓滑梯咁,喜歡仲可以入泳池游水添....

至於時間我就要睇吓個空地幾時無咁曬,免得大家中暑囉!

原文章由 hksandy_ma 於 08-5-7 14:56 發表
我當然有啦,有咩攪好呢?而家d小朋友咁鍾意走圍走,真係好難諗,首要條例係安全。

[ 本文章最後由 cherrysino 於 08-5-8 10:29 編輯 ]

大宅

原文章由 cherrysino 於 08-5-8 10:28 發表
無架,我諗近近哋可以係我屋企樓下個會所平台,那兒有個大空地可以玩波同走動兼帶埋單車來踩都得(係1/F所以無車架),又有個少人嘅公園仔玩吓滑梯咁,喜歡仲可以入泳池游水添....

至於時間我就要睇吓個空地幾時無咁曬,免得大家中暑 ...

Cherry,

如果是你屋企附近,我諗我唔洗3pm都可以到喎!!最多你們玩住先囉!!

大宅

游水好吸引呀。
原文章由 cherrysino 於 08-5-8 10:28 發表

至於時間我就要睇吓個空地幾時無咁曬,免得大家中暑 ...

洋房

原文章由 hksandy_ma 於 08-5-8 11:44 發表
游水好吸引呀。

我帶埋tin tin 嚟呀!

大宅

真係唔好意思! Cannot make it finally 因為葆晴星期六啱啱先補打歲半針狀態麻麻地 (加上有少少鼻水), 所以都係要將佢隔離一下.

不如再約過另一日呀?! 來緊呢個星期日就唔得, 星期六下午上完 playgroup 都仲有可能嘅 (趕d囉)..... 再唔係可以約下一個星期日下午....

原文章由 S.Mum 於 08-5-9 01:18 發表

我帶埋tin tin 嚟呀!

[ 本文章最後由 cherrysino 於 08-5-12 23:13 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至