親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 maggielau0705 的帖子

請問你地choose 總店定係清水店?
如果去錯左咁怕唔怕?

男爵府

回覆 2個BB的媽媽 的帖子

係唔係夢管平過岡本?

男爵府

你係唔係拎埋自己對鞋出去?唔放係果度?
我想問下係唔係著住時都係會係清水寺行一圈, 無咩邊到好去?
因為清水寺其實我跟團去過, 不過就無著和服, 所以仲諗緊著唔著好, 值唔值得再去一次

男爵府

回覆 ivyk206 的帖子

jellybeans 既係咩款?
個個都問依個, 我想知道係咩黎

男爵府

回覆 hitomi2709 的帖子

男人係唔係男士幫佢著呀?又係除晒?

大宅

引用:Quote:原帖由+2個BB的媽媽+於+15-03-13+發

原帖由 tsztszmama 於 15-03-13 發表
我都book左夢館, 遲左book, 得11:30, 好期待, 同三歲半囡囡一齊著

...
Me 2. 希望ok

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 maggielau0705 的帖子請問你地choose

原帖由 applekin 於 15-03-22 發表

請問你地choose 總店定係清水店?
我book清水寺店,

你係唔係拎埋自己對鞋出去?我冇穿,我拎左我囡對鞋出去!

唔放係果度?通常都放低對鞋

我想問下係唔係著住時都係會係清水寺行一圈, 無咩邊到好去?我地附近影相,其實可到關門前還,可以去遠D!

別墅

2018復活節勳章

引用:回覆 hitomi2709 的帖子男人係唔係男士幫佢

原帖由 applekin 於 15-03-22 發表
回覆 hitomi2709 的帖子

男人係唔係男士幫佢著呀?又係除晒?
男士不用除哂。。
是女幫他們著的。。

男爵府

係唔係清水寺店近過總店?

男爵府

回覆 applekin 的帖子

夢管係平過崗本的

伯爵府

好靚, 妳囡囡幾多歲? 要着大人size, 我囡囡9歲又有個肚腩仔洗吾洗book大人size呢?

伯爵府

Maggie, 妳之前嗰晚住喺京都?可以咁早去到我由難波東方出發, 係咪搭近鐵直接去京都, 洗吾洗一個鐘呀

伯爵府

係咪着完可以放低d衫喺嗰度出去周圍行吓影相?妳去咗邊度行吓影相?總店定清水寺店行去清水寺方便d呢?

伯爵府

我c6應該吾着, 我同個囡玩, 連着連set頭要大概幾耐呀?

伯爵府

係咪對木屐好難行? 我暑假去, 可能熱到玩一陣就算

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 maggielau0705 的帖子係唔係清水寺店

原帖由 applekin 於 15-03-23 發表

係唔係清水寺店近過總店?
Sorry,我係去總站先岩!好近清水寺!行去10-15mins不過要上少少斜坡路

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 maggielau0705 的帖子好靚, 妳囡囡幾

原帖由 annsochan 於 15-03-23 發表

好靚, 妳囡囡幾多歲? 要着大人size, 我囡囡9歲又有個肚腩仔洗吾洗book ...
其實小孩衫係到10age,不過高度去到130-140左右,而我囡高147cm所以要選大人s碼!
總店行上清水寺好近,選衫,袋,換衫,set頭約1小時左右!你老公不能內進,只可响門外小小花園坐响度等!木屐其實累架,個staff見我囡係小朋友,所以離開前叫我帶埋阿囡對鞋,萬一累就換返自己鞋行!所以我覺得你可以自己準備對涼鞋或靚少少既拖鞋比囡囡到時自己換!夏天應該係穿浴衣款,中袖子,不會好多層,所以應該輕鬆D架!除左清水寺,附近有好多特式小店架!

大宅

我女5年級時去過岡本, 佢都要穿大人S SIZE. 同樓主個女穿那件是一模一樣. 好最初唔開心, 因為想穿粉紅色, 但沒有. 但後來好多日本人話佢KAWAII, 又一路行, 一唔有人同佢影相, 佢就開心返了. 不過因為店裡提供的木屐是比較硬的, 小朋友穿唔慣 (我一早知道), 所以我特別帶左一對在香港佢穿過的"公主人字拖鞋"去. 亦好襯的. 就可以玩耐些. 我上次是復活節去的, 只穿普遍長袖內衣, 沒有穿外套!

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:大板,京都和服篇 (有相)

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:

原帖由 maggielau0705 於 15-03-23 發表
希望你睇得明啦!我咁樣行,影下相都行到4點!

首頁

尾頁

跳至