時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

tearycow 發表於 19-11-28 10:30
可否比fc的資料我?
呢單案令我好傷心

清醒啲啦,用下腦唔好亂信文宣講既野,遲啲你會發覺自己真係好on居。
我試下搵下比你。個黃屍直情在條屍面前鬧個男死者媽媽點解你個仔死左你無反應

伯爵府

香港暴動係其他外國人眼中根本係笑話, 只係得香港人自己唔清醒

平時又要政治冷感, 唔睇新聞, 以往香港一年有幾多人失蹤, 有幾多人自殺又唔知, 以前就咁經過警署門啦前面post晒失蹤人士/罪犯閒閒地都有十幾廿個啦, 俾D文宣fake下就信到足, 仲要最搞笑係人地已經係連X講到明要抹黑, 跟住D人就信到十足十

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

https://lihkg.com/thread/1708862/page/1

個媽媽認哂屍,所有新聞都話係個男人黎。
如果一句個樣似就=彥琳媽媽被自殺,只可以話太無稽

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tearycow 發表於 19-11-28 10:25
係出鏡之後
天水圍有一件無血跳樓案個屍體
同彥琳媽媽一樣樣

如果去過前線就要滅口, 你而家不停喺度 散播 呢啲言論點解唔滅你口呀, 要滅口就係唔想畀人哋知吖嘛, 你而家又不停咁講, 好符合要滅口嘅基本要求啦, 你咪仲可以再回覆

個樣一樣?? 你講到證據確鑿唔好淨係喺bk回覆啦, 信唔過警察就去法院啦, 人講你就信, 你喺現場咩, 你好清楚彥琳媽媽係乜嘢樣, 係咪次次都有懷疑 屍體 ,人哋阿媽就要出嚟向你報到呀??

都問你究竟你想要乜嘢先至滿意囉, 你係咪要佢阿媽時時刻刻向你報到,係就大聲啲講出嚟
總有離別的時候

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

baby7 發表於 19-11-28 10:26
我都發覺今次無論身邊或網上片段有不少中年婦女都完全被洗腦。其實真係好奇怪,佢地五、六十年代出世,應 ...

以前年代雖然較難搵食,但不是人人都捱得辛苦,有好彩,亦有符符碌碌地過的,無論有錢無錢,有捱無捱,YC最大共通點是生活不快樂,怨氣重。有班就係現實中冇人重視,一發表YC偉論就覺自己好叻,又有班盲丙撐,同宅男响FB搵支持一樣。同埋好多阿叔阿嬸無嘢做,日聽夜聽電台,想唔洗腦洗到變YC都難

大宅

我都發覺今次無論身邊或網上片段有不少中年婦女都完全被洗腦。其實真係好奇怪,佢地五、六十年代出世,應 ...

我身邊都有好幾個呢類人,我覺得佢地有一點好似就系好重視同子女嘅關係,有一個本來都有話d暴徒唔啱,但後來系個仔既要脅又氹嘅情況下而家已經變咗黃。
所以我諗可能佢地系唔想破壞母子之間嘅關係,以致感情蓋過咗理智。

伯爵府

bblyly 發表於 19-11-28 10:49
https://lihkg.com/thread/1708862/page/1

個媽媽認哂屍,所有新聞都話係個男人黎。

謝謝JM更正

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

szesze_lam 發表於 19-11-28 10:46
香港暴動係其他外國人眼中根本係笑話, 只係得香港人自己唔清醒

平時又要政治冷感, 唔睇新聞, 以往香港一年 ...

最近這一年,生活圈子中已有兩個自殺,有後生有老人,兩個都是在5月前,多數報紙也沒報導,有報導的也不多於三十個字。

子爵府

APIGMA 發表於 19-11-27 15:28
我無講過大學生無做錯,但請你亦到留意返警方係點暴力對待學生,仲有近排有2500人"自殺",仲有幾千個人失左蹤! ...

自己行錯左犯左法唔肯面對刑責走去死關人鬼事!

男爵府

柚子 發表於 19-11-27 17:20
大家其實都係為香港好, 以事論事討論一下,唔好鬧交,其實,從利益和政治角度看,点解要去殺一個普通人? ...

Agree 個個俾錢收賣咩?
二千幾人每人揞口費當五百萬都過億

男爵府

APIGMA 發表於 19-11-27 17:35
今年有"2500人自殺"應該係政府部門公開既數目~我都唔想強調,只係不停有人回覆我,我都唔想再離題啦~
...

咪叫應該係?即係你段估咋!

公爵府

seiko123 發表於 19-11-27 09:07
我都記得個post, 但印象中好似下年又會來過…

唔係下話?!

侯爵府

20020116 發表於 19-11-28 15:36
唔係下話?!

有幾出奇。你要知道佢哋目的係奪權,建國。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

個班成日聽收音機、睇毒果嘅好易上腦!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

回覆 jessica0768 的帖子

佢地D指定對白黎架,迫人罷工D友都係講呢幾句架

伯爵府

hkgra 發表於 19-11-27 16:54
回覆 tung1221 的帖子

中國,香港,英國,英國,智利,西班牙⋯好多地方都係咁,點解依家先發聲?最奇係其 ...

Agreeeee
警察係對罪犯的,會係善男信女嗎?邀請你飲個茶食個包再拉你好嗎?被人捉到時班曱甴又好合作嗎?唔想被人咁對待咪人地駆散時咪合作離開、唔做做犯法嘅事囉。

子爵府

ewater 發表於 19-11-28 02:41
卒仔=差役(受人差遣嘅人叫卒,叫得卒,即不是大官,係卒仔),我見英文解soldier. 暴力嘅差役,可指暴力 ...

我啱啱又google咗一下,網上解釋「暴卒」係突然死亡

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

shmom 發表於 19-11-28 21:16
我啱啱又google咗一下,網上解釋「暴卒」係突然死亡
其令人擔心....

首頁

尾頁

跳至