自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Kittymummy 發表於 22-6-12 15:55
應該話,呢度風氣之前係唔比人講支針副作用,否則比人圍。但到我女出問題時,原來其他討論區係有大量人打 ...

係呀,多謝你出聲!之前好多人完全一面倒我都奇怪bk會變成咁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Kittymummy 發表於 22-6-12 15:55
應該話,呢度風氣之前係唔比人講支針副作用,否則比人圍。但到我女出問題時,原來其他討論區係有大量人打 ...

完全明白!!!
屋企人打兩針, 都有成身痕...
個身都發滾, 係唔敢係度講

子爵府

歌莉亞 發表於 22-6-12 21:16

咁有時有事點都要睇醫生架喎,老人家總有些老人病。所以好過 ...

但佢都俾你以檢測代替, 算還有生路

水晶宮

stagea 發表於 22-6-12 21:54
完全明白!!!
屋企人打兩針, 都有成身痕...
個身都發滾, 係唔敢係度講

係事實我唔怕講的。

水晶宮

7樓 發表於 22-6-12 21:50
係呀,多謝你出聲!之前好多人完全一面倒我都奇怪bk會變成咁

又係顏色問題。我已經講左依家再講顏色係冇意思,咩顏色都係雙輸,不論黃藍都要打,都唔少人有副作用。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Kittymummy 發表於 22-6-12 21:57
係事實我唔怕講的。

前排真係好恐怖架,一講支針,就要打科興架

水晶宮

stagea 發表於 22-6-12 21:59
前排真係好恐怖架,一講支針,就要打科興架

佢講技術係安全,冇錯的。但從來冇人能講得出用咩成份,直到上面開始爆鑊,爆出都係打某d化學物質落去, 大同小異。只係一支有限既毒,同另一支無限係體內自制既毒去干擾ACE。

水晶宮

歌莉亞 發表於 22-6-12 21:04
所以真係唔可以無了期咁打,先先話自由選擇,後來唔打唔返得工,唔入得任何場所,先先一針,之後2針,然後 ...

你講得好岩,正正講出就係佢地點樣搬龍門,一次又一次反口。其實應該多謝小妹妹個亞e, 令到推左上報,多d人醒覺同知到個風險存在,因為磚渣好落力向呢個組別既小朋友去推。鍾意打既就打,反正係自願簽紙,但係唔能夠用咁既手段去迫人打。

琥珀宮

Kittymummy 發表於 22-6-12 22:12
佢講技術係安全,冇錯的。但從來冇人能講得出用咩成份,直到上面開始爆鑊,爆出都係打某d化學物質落去, 大 ...

根本唔係人人受得囉
我阿嫂個長老,打完心肌炎
入左ICU都係支針影響
好彩最後無事

水晶宮

stagea 發表於 22-6-12 22:20
根本唔係人人受得囉
我阿嫂個長老,打完心肌炎
入左ICU都係支針影響

祝早日康復
諗返轉頭,我同女都話好算好彩,食左第二支有嚴重皮膚反應,否則再食埋第3先出事到時太遲了。唔係一般皮膚敏感,係成身瘀黑紅疹囉。

琥珀宮

Kittymummy 發表於 22-6-12 22:25
祝早日康復
諗返轉頭,我同女都話好算好彩,食左第二支有嚴重皮膚反應,否則再食埋第3先出事 ...

大家都真係好彩

水晶宮

stagea 發表於 22-6-12 22:26
大家都真係好彩

對抗病毒仲有其他抗原體,根本無需要不停注入刺突旦白抗體。不停注射入血管,未對抗病毒,已經自傷7成,體內慢性發炎,係我角度睇呢d叫濫藥囉。

琥珀宮

Kittymummy 發表於 22-6-12 22:38
對抗病毒仲有其他抗原體,根本無需要不停注入刺突旦白抗體。不停注射入血管,未對抗病毒,已經自傷7成,體 ...

我弟都係咁講,正常係無必要咁做,本身無病毒既人會受支針影響,爆發其他反效果(佢就係身痕無得訓),所以佢都係最近先打針,呢啲又係唔可以係BK講

水晶宮

stagea 發表於 22-6-12 22:43
我弟都係咁講,正常係無必要咁做,本身無病毒既人會受支針影響,爆發其他反效果(佢就係身痕無得訓),所 ...

最麻煩係,呢種有毒既抗原體,干擾左ACE, 停留得耐時佢會免疫細胞不停攻打自己。當遇到真正既病毒時,已經唔識再分, 總之係又打唔係又打。所以你諗返轉頭,點解咁多人打完兩三針後冇耐會中招,呢個組別係超級多人中。

琥珀宮

Kittymummy 發表於 22-6-12 22:50
最麻煩係,呢種有毒既抗原體,干擾左ACE, 停留得耐時佢會免疫細胞不停攻打自己。當遇到真正既病毒時,已經 ...

政府唔會care,唔打就嚟講法例
根本而家要人係咁打針
強制性執行,呢個就唔太接受了

水晶宮

stagea 發表於 22-6-12 22:52
政府唔會care,唔打就嚟講法例
根本而家要人係咁打針
強制性執行,呢個就唔太接受了

佢立唔到法,因為兩支野仲未注冊,亦唔可能會注到冊。佢只係用另外手段去迫人打啫。不過我就極度反感囉。

琥珀宮

Kittymummy 發表於 22-6-12 22:54
佢立唔到法,因為兩支野仲未注冊,亦唔可能會注到冊。佢只係用另外手段去迫人打啫。不過我就極度反感囉。 ...

我都唔ok咁,明明係個人選擇,而家變成硬定要人打,重點係你有事就真係你個人既事。

上年8月我自覺打,諗住年底可能要外出就先打齊兩針。

水晶宮

stagea 發表於 22-6-12 22:57
我都唔ok咁,明明係個人選擇,而家變成硬定要人打,重點係你有事就真係你個人既事。

上年8月我自覺打,諗 ...

佢最討厭班磚渣,日日係度吹,今日吹4,聽日吹5. 講野完全唔經大腦,總之咩都話唔關事,你地打啦,仲有呀記得要打復仔呀。做媒做到咁,極討厭囉。

男爵府

虎到金來勳章

Kittymummy 發表於 22-6-12 15:18
睇博愛中醫流動車

謝謝

琥珀宮

Kittymummy 發表於 22-6-12 23:12
佢最討厭班磚渣,日日係度吹,今日吹4,聽日吹5. 講野完全唔經大腦,總之咩都話唔關事,你地打啦,仲有呀 ...

全部都無哂責任,求其噏就交功課咁

首頁

尾頁

跳至