自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

bleeblee 發表於 17-12-7 08:23
上個星前同我朋友去完泰國返黎,佢有d蝦look野,包括:唔認路,亂走等。佢份人一向俾我感覺都係hea既,同埋 ...

道歉咗就睇吓天意啦

大細sim。我會去舖頭要過張全新
佢咁大個都生存到應該OK嘅

但唔明點解問你老公?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sau95335 發表於 17-12-10 16:54
回覆 bleeblee 的帖子

我都好明白樓主,因為我都有個咁嘅朋友,唔識路下下靠我,就算條路同佢行左九佰幾次 ...

我遇過,佢衰到google map 唔識睇,仲話嘥data

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

bleeblee 發表於 17-12-10 20:21
我上網是問意見的, 唉!連旅行地點都改埋都不停要上綱上線,真心怕了在這裏出post.
...
既然講到咁耐朋友,要上網爆哂人地缺點,再去問陌生人如何「修補」,真夠「朋友」。

男爵府

kamjjj 發表於 17-12-10 20:59
既然講到咁耐朋友,要上網爆哂人地缺點,再去問陌生人如何「修補」,真夠「朋友」。 ...

你去夫妻版睇下,幾十年夫妻都會上黎問意見啦。

男爵府

回覆樓主

樓主唔好無奈,我都有呢種朋友,三十幾歲未拍過拖,識左成十年幾都好似仲係中學生咁,無進步。返工又係成日轉工,hea到暈果隻,上司唔滿意佢,成日呻。

佢去旅行又係要人搞掂所有野,唔識睇地圖,唔識轉卡,到話去邊同食乜就多多意見,問佢有咩提議就無,但佢就會比我爆佢,唔忿氣都會聽下,聽完就算果隻。

朋友既野,合則來不合則去啦,隨緣。

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

bleeblee 發表於 17-12-10 21:13
你去夫妻版睇下,幾十年夫妻都會上黎問意見啦。
你都已經提到朋友係嬲你話佢。
咁當她發現你將d野放上網,她會更開心更想同你做朋友?

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

真心話是很考驗友誼的,你同佢講冇錯,錯在在公眾場合飛機上,人哋好難憾,咁似忍唔住爆佢一鑊多啲。其實如果你另外搵個時間,同佢分析返佢的工作及性格問題,佢會感激你的。

男爵府

上個星前同我朋友去完泰國返黎,佢有d蝦look野,包括:唔認路,亂走等。佢份人一向俾我感覺都係hea既,同埋 ...
換sim卡小事,唔識睇map小事,你帶路咪得囉!
我都係甘,哈哈!不過我所有fd/老公/我個囡都知我係甘,會包容,我就做跟住佢地玩同食。呢d先係fd!

男爵府

kamjjj 發表於 17-12-11 07:01
你都已經提到朋友係嬲你話佢。
咁當她發現你將d野放上網,她會更開心更想同你做朋友?

我巳經講過佢無安裝呢個apps, 同埋我巳經改左地點,我唔明白點解要係呢個問題上討論咁耐。

大宅

對我來說,有你這位朋友提點是好事。因不會人人肯指出自己錯處

侯爵府

環保接龍勳章

幾十歲人真係唔俾人話得,
因為性格一早定型, 唔會覺得自己有問題.
上次同個20+年朋友去都係有D唔夾唔開心野,
我無出聲直接話佢,
但有同其他朋友呻,
同埋提醒自己,
一定絕對唔可以再一齊去旅行.

首頁

尾頁

跳至