家庭理財

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

C9 真是 C9 (你自認架。。。:lol ) ,妳的出現 d Sales 真是多得妳唔少,我亦多謝妳令到我的 post 去到十多版,比多d人知道保險呃人,架!架!架!去片。。。。

醫療儲蓄/基金保險的騙局
一名四十多歲的會計師李先生, 與太太一起購買醫療保險, 投保己十六年,近三年更加額成為”尊貴”會員,每年保費四萬多元。原本以為將來醫療開支己有了保障, 但李先生去年需接受心臟 “通波仔”手術, 保險公司向他賠償29萬元後, 今年保費大幅調高至每年20萬元, 幾經交涉下オ把保費下調至15萬元, 李先生對此深感不忿,試圖向其他保險公司投保,奈何沒有保險公司接受,最終他决斷保!!
28/06/2008

東方曰報

以上案例告訴大家,唔好以為買了什麼鬼保險就一生無憂,大病完一場。。供左 72萬,賠返29萬,保險公司就狂加保費!
所以我成日講買保險,係自我安慰,實際用途出事就知道幫唔到手。如閣下不幸撞車,你叫十字車,車你入"依利沙喇"定"法國/浸會"醫院?所以保險買來做勿???

原帖由 rachel 於 09-6-21 12:44 發表
請問有沒有人知到在政府醫院做電療要幾多錢
老公現在私家醫生度做緊化療,但醫生話再做埋電療會好d,約22次,費用約10萬.因為之前做手術用20萬&化療12萬.我地以經用晒所有積蓄.付擔唔到再私家醫院度做電療.須 ...

禁止訪問

畀面勳章

大宅

認識瑞士牛牛第二回

大家如講案例,請講埋出處!!!

網上太多虛構的故事了!!!

小心小心小心!!!
Kindness is like a key,which rusts if we put it aside.Use it frequently not only could help others but also could help ourselves.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 rachel 於 09-6-21 17:12 發表
講咁耐都係到逃避, 講就大力做就無力, 叫你幫手, 你就變咗縮頭龜, 靜係識講反面野, 一啲建設性都無.

Oh ! My God ! 真係暈死啦!! C9 (你自認架),唔怕得罪講句,妳理觧能力奇差,妳自已偷偷問下版主,我答左妳條問題未!!!妳真係越幫越忙。。。。。

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 dickykwan 於 09-6-21 23:07 發表
嘩乜水乜水又返黎啦! 阿邊個邊個比人圍果陣唔知你去左邊? 家下一返黎又係死抄爛抄人地野! 家下版主叫你寫明出處, 你最好查清楚個投訴成立左至好抄, 唔係比人告你誹謗我地就有排笑!

rachel, 阿乜水乜水只係永遠迴 ...

.
. 唔知是否 agent 全是分析及理觧能低人一等,版主係指 Rachel C9 , 要寫出抄自那裡,不是指我,你又好似 Rachel自已偷偷問下版主是否指我,我以後轉貼會 PM Link 給版主,因為出自其他討論區,不方便貼出來,版主一早明白。

早陣子是要出 Trip ,晚上回洒店太夜又要覆 E-mail ,唔得閒唔呼你們,對不起。。。

我會一定注意的,謝謝提點!!!Sorry 喎!

滿意沒有??? :tongue:
.

複式洋房

精彩精彩....好多Agent護航﹗

大家唔好係個網上問人去邊買保險
唔好留Email及電話,咩都唔好做
叫人PM及賣廣告是犯版規
一經查獲就會被警告

大家小心

轉自版主

大宅

認識瑞士牛牛第二回

之前案例就不理了,

日後案例請講出處!!!

不然被del ,不要怪我無情...!!

ps
其實出處都有個問
d人,成日話佢親身經歷點點...
但真的是否親身經歷呢? 係一個迷...

最好就貼d 報紙,雜誌等案例!! thx!
Kindness is like a key,which rusts if we put it aside.Use it frequently not only could help others but also could help ourselves.

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 dickykwan 於 09-6-22 14:09 發表
乜水乜水理解能力高唔高我唔知, 但中文水準一定極低! 請問咩野叫理觧能? 乜水乜水你最叻係太極, 一推就將自己問題推左去人地度, 欽敬! 請你繼續抄, 呢度無左你靜晒唔好玩架!!

...

.

無野搏.....就來個捉字蝨?甘都得? 大家一睇就知無心之失!

我素質高 d ,我唔同你嘈,免得令版主難做!

我繼續貼我喜歡的.....:tongue:

禁止訪問

王國長老

王國長老

請各會員討論時保持良好的態度, 令討論區氣氛保持和平, 謝謝合作.

edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至