自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

cibewong 發表於 20-11-26 13:08
咁知唔知點解要影相先,係咪就嚟畢業呀所以老師想同學生影相留念,我又唔會嬲喎。
...

影相唔係個關鍵位。

先唔討論口罩,放上社交媒體係好有問題!就算作為家長,疫情前,有時去幼稚園參加活動,影自己小朋友,有機會影到其他小朋友,校方都會提我地,未經人地同意,唔好放上社交媒體,作為老師點會咁做?除非個老師遮晒小朋友個樣,咁都算尚可接受。

洋房

我冇睇依個post幾日,啱啱全校家長都收到學校ge聲明解釋成件事,(有冇人知用手機點放相上來呀),連新聞都報埋,我再上來睇,原來有咁多人質疑我係唔係老師本人或朋友,如果我真係ge話應該會同大家有更多交流啦.....但我知ge就係得咁多

我都講過我絕對認同老師係做錯,依點無可否認,唔好講到我好似幫住佢咁,問題係事實上佢已經辭咗職,負返要負ge責任,同埋涉事家長已經為佢求情想佢復職,又何必再開post公審呢??不如樓主你向學校現真身講下你想點處理依件事?同埋樓主話盡力保護圖入面ge小朋友,叫啲媒體遮返樣,我真係嗤之以鼻,你post咗上來BK都大把人睇到啦,我係涉事家長就真係唔該哂..

有人質疑我話點解返左兩個月學會知道個老師好唔好,有冇愛心,其實只要你多啲留意小朋友放學ge心情,有冇經常好開心咁提起某位老師就知啦,同埋平日同老師溝通都可以了解到ge....我個大仔k2個陣(利申唔係讀依間)日日提起班主任個名,放假去迪士尼又好去旅行又好去邊玩都話要帶埋老師去添啦... 雖然我細女冇比涉事老師教,但應該唔係咁難了解到.....

講多一次我唔係要維護老師,佢100%係做錯,我認同樓主可以再向校方/教育局表達不滿同投訴,但放上來公審...雖然你話原意唔係想公審但都已經變左係啦

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

咁你係咪想迫死個老師先滿意?使唔使一死以謝你呀?見好就收喇好心 都搞到又上報,又俾咁多人公審,你仲想點?就算做錯唔俾人改既?

別墅

上曬報喎,樓主原來假扮家長,無恥呀!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

恩庭寶貝 發表於 20-11-26 14:58
算喇,留番啖氣,等個 post沉算。你唔知做老師在 BK人眼中好黑人憎既咩。佢地要人死為止。
...

同意
某部分bk人成日覺得老師好得閒 多假 人工高 工作量少

大宅

恩庭寶貝 發表於 20-11-26 14:19
樓主,梗係你走去投訴喇

雖然個老師一開始係做錯左,但佢應該本身表現幾好d家長先會求情?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

係woo ,依家話舉報姐不是家長,究竟你是誰?

大宅

回覆樓主:

學校話所有"受影響家長"都幫個老師求情喎,但你仲咬住人地無離職既 定你根本唔係家長呀,所以update唔到呀

別墅

怪唔得一直匿名,EK開post話張相係有個媽媽發現,但BK開post又話自己個仔讀緊,一早已經令人懷疑

別墅

全部家長都知咩事,學校出晒通告了。仲幫佢求情復職呀。樓主點解你唔知的?即係你唔係佢教嗰班的18個家長呀?但又有老師佢私人社交帳户的?學校話想你出來解決件事唔好再匿名投訴呀,你當面搞掂佢啦。作為家長,我唔想呀女間學校成日上報呀,學校又要係咁出通告同處理投訴。

珍珠宮

ifatjai 發表於 20-11-21 18:51
我真係好嬲!!而家疫情咁嚴重,再加埋上呼吸道感染,我仔仔間幼稚園,老師竟然同全班同學輪流自拍,面貼面 ...

原來就係你搞到人哋辭職

goldpiglet    發表於 20-11-26 19:05

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

KLDC 發表於 20-11-26 01:33
去面書 8 卦吓,

你相中嘅 Post 已經冇咗...

仲唔del想死咩佢
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

juliomolly 發表於 20-11-26 18:50
全部家長都知咩事,學校出晒通告了。仲幫佢求情復職呀。樓主點解你唔知的?即係你唔係佢教嗰班的18個家長呀 ...

哇,冇諗過追post追到尾係咁既結果 原來唔係家長係私怨?

男爵府

恩庭寶貝 發表於 20-11-26 14:58
算喇,留番啖氣,等個 post沉算。你唔知做老師在 BK人眼中好黑人憎既咩。佢地要人死為止。
...

你幾時係BK做左調查而得出呢個結論?

公爵府

juliomolly 發表於 20-11-26 18:50
全部家長都知咩事,學校出晒通告了。仲幫佢求情復職呀。樓主點解你唔知的?即係你唔係佢教嗰班的18個家長呀 ...

原來件事一早已經解決,全部家長仲幫老師求情復職,咁點解樓主好似唔知咁

翡翠宮

牛年勳章

TATEYAMA 發表於 20-11-27 01:01
原來件事一早已經解決,全部家長仲幫老師求情復職,咁點解樓主好似唔知咁
...

可能係教師個friend,IG見到睇唔過眼,扮家長投訴

別墅

樓主潛左水,都好嘅,反醒下自己,搞到d小朋友放曬上網,你估受影響嘅18個家長既心情係點,應該講聲對唔住啦!仲有搞到人哋學校呀!私怨咪私下解決囉!搞到咁多Jm同情你,希望你真係有小朋友個時唔好做埋呢d損人不利己嘅野.

首頁

尾頁

跳至