自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Giant 發表於 23-8-29 11:57
冇錯,市場係汰弱留強、適者生存的,佢哋要生存就會轉營,我哋係消費者,好直接,邊度好食、抵食、開心就 ...

係,等市場自由調節,好過夾硬保留。

珍珠宮

回覆樓主:

大把人工時長,收入低,北上都無時間,無精力,無錢!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

ddkaka 發表於 23-8-29 00:48
加呢間微信公眾號了解下,上面競爭大我覺得唔會差

值得信赖(emoji)的宠物医院【24小时不打烊的瑞派宠物医 ...

可惜狗狗過唔到關呀。

大宅

Amamanight 發表於 23-8-28 19:54
聽過有人連去公園都要返內地,真係奇怪

我已行左深圳20座山添,深圳30幾商埸也行晒,下一步要行晒深圳公園,有的公園大到要分幾日先行得完,行得累又有咖啡室坐下。香港巴掌咁大,咩都行晒啦!服务好、商场大、先進、時尚等,自然會吸引班人上去玩

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

kwhkwh 發表於 23-8-28 17:23
我今日吃個tea (38元) 好好味, 我好滿意。

成個埸2-3台客, 個侍應落錯價錢, 我好禮貌好客氣話佢知。點知條 ...

香港地你去幫趁即系增加員工既工作量,呢樣已經系原罪。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

歌莉亞 發表於 23-8-29 11:39
疫情前一向都係咁! 主要都係老人家或者我哋啲師奶上去整下甲食下嘢!
只不過係呢個暑假地鐵提供小童免費嘅 ...

班香港人成日歧視啲大陸人,到人地唔黎又呻冇錢賺,真係乜都係佢地講晒

大宅

珠氏家庭 發表於 23-8-29 08:52
本末倒置~
咁講即係客人係應該被黑面?
如果覺得人工底,

咪係,等佢老板冇生意,炒左佢,就日日留家照顾小孩,到時咩唔使受客人氣啰

大宅

李豆豆 發表於 23-8-29 12:27
班香港人成日歧視啲大陸人,到人地唔黎又呻冇錢賺,真係乜都係佢地講晒
...

好心凉,抵佢哋有今日
沙士時唔係有自由行同投資移民,睇住個時一碗雲吞面8蚊、九龍站樓5千建呎,都賣不出,到升左不少後,就骂班自由行阻街、買貴晒的嘢,搞到香港人買不起樓

大宅

陳小b 發表於 23-8-29 10:34
點解咁多人鐘意北上,包括我自己。就係因為上面唔使貼錢買難受,食物款式多之餘又平又好行

香港千篇一律 ...

自己去也可以。我常自己行完山再行商场,住1、2晚先回港

男爵府

回覆樓主:

香港D舖頭執與唔執對我都無乜益處,樣樣貴

大宅

一罐可樂 發表於 23-8-29 01:45
agree~
今年港人係暑假7 月, 係大陸消費額都只係得40億,
同港人飛日韓星泰台歐美英, 港人1 個月消費額巳 ...

洋人奴才,崇洋呀!咩自覺高一等,踩中國、佢哋又以为高左一等嘛

珍珠宮

疫情前啲人成日 weekend 快閃去日韓台
去一轉個個都洗一萬幾千
又唔見啲人嘈既?
而家仲有班人 仲嫌香港多旅客 想點? 嫌香港仲未夠衰嗎?

子爵府

anan84 發表於 23-8-28 14:07
回覆 72leelily 的帖子

而家好多都北上,遲啲好多鋪頭執笠,你想買都冇得你買 ...

咁始終有人唔會成日上. 好似我住TKO 咁鬼遠. 一年我估去幾次囉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊