烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

me too!!! kekekeke..........!!!!

原帖由 Magi 於 10-5-25 15:07 發表
係吓,我啱啱用咗積分奬賞錢($456)+現金($90)換咗Kenwood BM250. 超底呀!

珊瑚宮

回覆 7# catjeffcat 的文章

匯豐年資獎賞今年年頭巳停止了.
玩具萬歲!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 fitfish 於 10-5-21 21:02 發表
有個blog話佢在日本訂pana機,番來用日清麵包粉,整出來話同山崎一樣.

十幾年前我去學整麵包,當時一包50磅金像粉是$50-$70.
日本粉成$3xx一包.
所以日本面包賣得咁貴. ...

喺日本訂部機番嚟咪要用好多錢買埋個變壓器囉?

珊瑚宮

回覆 1# sensei 的文章

變壓噐我估$1xx-$2xx一個.

玩具萬歲!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 catjeffcat 於 10-5-21 18:23 發表

會唔會係禁唔實先會咁, 我個時用咁多次都無事.....

我都係咁話. 試過有一次我唔實, 真情攪唔倒粉, 一聽聲就知出事, 所以即停部機實再嚟過.

另外上網見佢有個圓形烤盤要另外買, 要嚟焗圓形包. 有少少心動, 唔知要收幾多錢呢...

男爵府

好媽媽勳章

以下是HSBC換購麵包機資料.
http://www.hsbc.com.hk/1/2/chinese/hk/cards/rewards/catalogue?pwscmd=audio&pageNumber=12&index=12&param=audio&selectType=0&selectSecondType=&flag=audio

Kenwood
全自動製麵包機 BM250

原價: 港幣780元
持卡年期折扣折扣價(港幣)
5 年或以下25% off585元
6-10 年30% off546元
11 年或以上35% off507元

自行提取
Kenwood
全自動製麵包機 BM250

原價: 港幣780元
持卡年期折扣折扣價(港幣)
5 年或以下25% off585元
6-10 年30% off546元
11 年或以上35% off507元

自行提取

男爵府

唔怪之得啦, 同埋你個女咁大個, 仲可以幫你手添..

我有排等.....

原帖由 catjeffcat 於 10-5-25 06:46 發表

我囡中一啦..... 唔使點睇, 我放返工返黎就煮飯, 跟住就可以做其他嘢... 而且有機幫手咁我都係放材料就得...麵包個 d 我識用手搓不過我無時間返工又攰所以唔搓先買機搓 ...

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Sensei 咩盤有無樣睇下?

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

JHsbb 我囡上左中學仲忙過我!佢都唔得閒!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 fitfish 於 10-5-25 23:45 發表
變壓噐我估$1xx-$2xx一個.

火數越大, 變壓器越貴. 我試過以前喺日本帶咗個電飯煲返嚟, 問一問個變壓都要幾百蚊, 買過個電飯煲都得.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 catjeffcat 於 10-5-26 07:25 發表
Sensei 咩盤有無樣睇下?

http://www.kenwoodworld.com/en/Products/Cooking-Baking-Bread-makers-can-openers-deep-fryers-electric-wok-food-steamer-grills/Bread-Makers/51001/

珍珠宮

原帖由 sensei 於 10-5-26 10:51 AM 發表

http://s7v1.scene7.com/is/image/JohnLewis/230575905?$product$
http://www.kenwoodworld.com/Global/Images/Product%20Images/Cooking,%20Baking/51000%2051001/AW51000_web3.jpg
http://www.kenwoodworld.com/ ...

為左要整圓型?? 咁你可以搓完用番自己個盤放入麵包機度
焗都得..... 只要放得入就得.... 我見有網友係咁做.

珊瑚宮

回覆 1# catjeffcat 的文章

我都研究過,可以用一個差不多同個兜底咁高的空罐頭long高.
在面糰打完最後一次,取出,做型,再放入自己喜愛的模中,放入機中,等部機繼續發酵兼焗埋.
玩具萬歲!

珍珠宮

原帖由 fitfish 於 10-5-26 09:08 PM 發表
我都研究過,可以用一個差不多同個兜底咁高的空罐頭long高.
在面糰打完最後一次,取出,做型,再放入自己喜愛的模中,放入機中,等部機繼續發酵兼焗埋.

係呀... 之前有網友都係咁做, 佢放入方包模.... 咁可以咁焗....唔需要刻意買一個兜, 我估買都唔平....

大宅

give me 5!!

原帖由 samyanchi 於 10-5-25 18:37 發表
me too!!! kekekeke..........!!!!

別墅

5 !!!
yeah!!!!

原帖由 Magi 於 10-5-27 11:01 發表
give me 5!!

男爵府

我開左新TOPIC講象印麵包機, 大家去個度傾啦

子爵府

咁你最后有無係淘寶到買呢部機呀?? 我都想買部嚟玩吓!

原帖由 lilian11 於 10-5-24 04:28 發表
panasonic 面包機BM101 細機, 我無睇錯應該是made in china. 我想問質量會唔會不及象印呢??

我見淘寶有部柏翠創世紀 全自動面包機iBread G3, 睇落好似幾好,又有自動撒料, 價錢又唔貴.., 而家好多電器都made in china ...

首頁

尾頁

跳至