自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

引用:真係好難追得返上進度+...我知好多早產b都

原帖由 小露比* 於 13-09-22 發表
真係好難追得返上進度 ...
我知好多早產b都可以追得返
但我女就唔得 , 可能真係個遺傳好影響佢
我對孖b都早產,出世得兩磅幾未夠三磅係un瘦食極唔肥,但無辦法,一齊加油吧

[fly/imgIMG_4704 - 捷徑]

禁止訪問

引用:好遺傳唔遺傳+點解要遺傳似我細粒丫兩個女

伯爵府

好媽媽勳章

我個女都系超細粒﹐她7歲9個月得113cm, 19kg....她仲要系細女﹐已經小三。 我個
女已經全年游水﹐都無乜幫助。。。弟弟細她2年半﹐同她差唔多高/肥﹐唔少人問我系咪龍鳳胎。但又可以點﹖唔通真系同她打生長激素﹐之前驗過話無問題﹐但可以自己俾錢日日打﹐打幾年。。。我又覺得無謂。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

我2個女都係學校排第一, 我自己160, c6 165, 睇黎佢地都唔高.
冇所謂啦, 急又急唔黎, 細細粒幾可愛.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:我個女都系超細粒﹐她7歲9個月得113cm,+19k

原帖由 ivyscyip 於 13-09-23 發表
我個女都系超細粒﹐她7歲9個月得113cm, 19kg....她仲要系細女﹐已經小三。 我個
女已經全年游水﹐都無乜幫 ...
我細仔 8 歲 3 個月,高 116 重 19kg,都係讀小三,今年好多小一生都高過佢,同級 ge 佢係最矮果個,大部分高佢半個頭以上,我 160 老公 175,5 歲已經喺東區醫院照過骨,話係骨齡比正常慢兩年,其他無大問題,舊年又再照一次,骨齡比正常慢 2.5年,但醫生話唔需要打針,等佢自然長高,估計成年後高唔超過 155,我暈了,比我還要矮,仲要係男仔。

ivyscyip  如果我個同你個系同學就好﹐有個伴。  發表於 13-9-23 13:49
ivyscyip  我只希望她有5尺高  發表於 13-9-23 13:48

別墅

引用:女仔唔使高,好似李亞男咁,如果識到個矮仔

原帖由 ryan_mami 於 13-09-22 發表
女仔唔使高,好似李亞男咁,如果識到個矮仔,好肉酸。
高啲好,著衫靚,矮仔有才華

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:兩個女都生得細粒真係好擔心 .....

樓主唔洗咁担心,我姨婆兩公婆都生得矮細架!大約4呎鬆啦!對腳著4號鞋,但佢四個仔女,平均都有5呎5,最高個仔有5呎11,所以唔洗咁担心囉!你對寶貝而家大果個都係7歲,都未踏入青春期,初期高得慢姐,小朋友咁多活動,問題不太啦! 放鬆啲!

大宅

回覆 希嫙mama 的帖子

女仔唔太怕啦...你都細粒.啦.米一樣好好
如果係男仔細粒先擔心呢

子爵府

好遺傳唔遺傳 點解要遺傳似我細粒丫
兩個女都高得好慢 .....
大女11月7歲而家先109CM
我大仔 12月七歲 109

公爵府

回覆:小露比* 的帖子

游水,打籃球有幫助。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

引用:Quote:原帖由+小露比*+於+13-09-22+發表好

原帖由 jollynoven 於 13-09-23 發表
我大仔 12月七歲 109

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

露比吾洗擔心喎,女仔真係細粒d都冇所謂,會比人呵護多d㗎! 我重C呀,我仔今年12歲中一,得134cm, 24kgs, 跌出生長線,半年一次到威EC覆疹,次次高得好少,今年返中一我諗都差不多係最矮之一。最慘阿仔有濕疹,奶呀芝士又敏感,夜晚又瞓得吾好,又游吾到水,我都真係冇哂辦法。不過冇計啦,做到都盡量做,係吾高都冇計。

珍珠宮

好媽媽勳章

tracy668899 發表於 13-9-23 16:35
露比吾洗擔心喎,女仔真係細粒d都冇所謂,會比人呵護多d㗎! 我重C呀,我仔今年12歲中一,得134cm, 24kgs, ...
因為佢而家小二成日好似BB咁我怕太多人呵護佢 ..... 佢唔識自己獨立就慘
我有兩隻大小魔怪""

禁止訪問

引用:我仔7歲都係、但我都算高、遗傳左阿爺好唔

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

我女2歲,又係得77cm!我高你少少少咁多!呀女因此又要睇兒科同營養師,check呢樣check果樣

珍珠宮

好媽媽勳章

tc001039 發表於 13-9-23 17:13
我女2歲,又係得77cm!我高你少少少咁多!呀女因此又要睇兒科同營養師,check呢樣check果樣:bashf ...
細女又無話要CHECK但反而大女要
都唔明點解
我有兩隻大小魔怪""

大宅

引用:Quote:原帖由+chuchu7924+於+13-09-22+發表

原帖由 drizzle 於 13-09-22 發表
I want,
我果d都係小矮人
Pm you la

子爵府

引用:Quote:原帖由+judymama+於+13-09-22+發表我

原帖由 channba31 於 13-09-23 發表
我個仔都係12月足7歲 又無109

男爵府

回覆:小露比* 的帖子

我囡十一月就9歲,得121cm, 40磅。足月出世,但一直都咁細粒,想佢高啲肥啲,但...冇計。

**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

珍珠宮

好媽媽勳章

妤妤 發表於 13-9-24 13:33
我囡十一月就9歲,得121cm, 40磅。足月出世,但一直都咁細粒,想佢高啲肥啲,但...冇計。

...
咁你地高唔高呀 ?
我有兩隻大小魔怪""

首頁

尾頁

跳至