自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

maggie196 發表於 18-2-13 18:06
唔係因為「慈母棒下兒」咩?之前佔中棍棍毆落市民到
Those are not

市民, they are riots

禁止訪問

回覆樓主

子爵府

CS_HON 發表於 18-2-14 13:41
即係葉sir話合乎規則係大話?今次真係非常離譜,原來09年認完錯,已經出哂條文,今次一哥一定要出嚟道歉
...
Looks like 葉sir was being 'put on the table' too quickly to meet the press and he wasn't briefed properly on what the police stance on the matter.

Oops!

If he was not sure, couldn't he just say 'everything in under investigation and we don't have any more information we can provide at this time', instead of saying the officers followed standards and procedures correctly?
Display Picture from Rita et Machin

子爵府

cherrie_q 發表於 18-2-14 11:55
其實大家評論咗咁耐,有無去睇吓現場環境?我住附近,當日我都4點幾揸車出去辨年貨,事發現場因修路工程,是由3 ...
阿蛇真係咁諗就死得羅, 搵市民條命黎試下截停架車, 佢都知架車快, 直撞實好金(無可能唔直撞), 自己停係車頭, 唔係停車尾。今次死2個犯已經算好彩, 如果架車直撞推前車, 中間架車實變3文治, 再唔係反車壓第2架車, 到時又講死幾個可以避免更大傷亡

子爵府

echoo 發表於 18-2-14 00:59
賠償當然有, 受傷可以claim, 就算三保唔賠, 都有香港政府包底, 駛擔心?
賠唔足架, 09年果單, 新車落地個的士司機, 架車撞爛哂, 政府拖足半年先賠錢, 司機要周圍借錢供車整車, 又要另外比錢租車開工, 政府最後賠9成, 仲未計借錢利息, 話利息係撞車以外既唔計, 個司機要自己包底。

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至