想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都成排卵後第 14 日先 check 到紅 d 喎, 妳再等多幾日啦!!!!!! 等埋妳呀!!!!
原帖由 rabbitbaby1 於 10-5-10 20:36 發表
恭喜你呀
我諗我都係無機了,今日係排卵後第10日,紅d得5-10%咋..
有d谷m feel, 個肚有吉吉地...但無胸張

大宅

畀面勳章

回覆 9# Fanta2011 的文章

Fanta2011, 漏左恭喜你啊!亦多謝你鼓勵!我今個cycle第一次試咋!可能因為高齡,所以特別緊張啊!

大宅

畀面勳章

回覆 5# 加魚 的文章

加魚~多謝你的支持啊!

洋房

原帖由 加魚 於 10-5-10 19:22 發表
係呀, yeah, 我 3 點幾就走左去家庭醫生度 double confirm 呀, 再 check -> positive 呀 跟住都打去 book 左婦科啦, 要去到 31/5 先有得見醫生呀!!

恭喜你呀...希望黎度個個等緊bingo既jm,陸續"中"獎啦!!

男爵府

恭喜你加魚

洋房

見到咁多人有好消息,我都好想買支棒棒驗下,我幾時可以驗呢,我上次係415.你估我明天買瞓醒驗,驗唔驗到呢,不過我又怕浪費了.
我現在真的好似有咗3個月的肚dum.如果再唔中,我怕我個肚dum一直大一直大....咁就真係大件事啦...

大宅

多謝妳呀, florence118!! 其他 jm, 努力呀!!!! 尾班車仲未開架, 唔好放棄呀 ~~~~~~
原帖由 florence118 於 10-5-11 02:27 發表
恭喜你加魚

大宅

415 day 1, 咁 dodo 時間係幾時呀?? 排卵又係幾時?? 咁先計到幾時先 check 得喎!!
原帖由 comingsoon 於 10-5-11 03:52 發表
見到咁多人有好消息,我都好想買支棒棒驗下,我幾時可以驗呢,我上次係415.你估我明天買瞓醒驗,驗唔驗到呢,不過我又怕浪費了.
我現在真的好似有咗3個月的肚dum.如果再唔中,我怕我個肚dum一直大一直大....咁就真 ...

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

多謝你鼓勵呀, 恭喜你先呀!

我見我朋友講到個醫生咁犀利,
佢去睇一次就中, c6 話如果係咁犀利去睇一次試下中唔中羅!

下期仲有希望仲趕得切係虎b 過年前出世呀!

原帖由 加魚 於 10/5/2010 09:08 PM 發表
buzztigger, 加油加油, 再加油呀!!! 醫生一定幫到妳!!
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

洋房

原帖由 comingsoon 於 10-5-11 03:52 發表
我現在真的好似有咗3個月的肚dum.如果再唔中,我怕我個肚dum一直大一直大....咁就真 ...

我仲慘呀..好多人以為我岩岩生完bb咁呀,你話我個肚幾咁"大"吖...我都好想真係"大肚"呀!!

洋房

大家努力啦....
原帖由 agnes15 於 10-5-11 11:22 發表

我仲慘呀..好多人以為我岩岩生完bb咁呀,你話我個肚幾咁"大"吖...我都好想真係"大肚"呀!!

洋房

原帖由 buzztigger 於 10-5-11 11:17 發表

佢去睇一次就中, c6 話如果係咁犀利去睇一次試下中唔中羅!

...

請問邊個dr.咁勁呀,我都想去睇呀,可唔可以比d inform 我呀? THX!!

大宅

係呀, 加油呀, 出年初一係 2 月 3 日 星期四呀!! :)
原帖由 buzztigger 於 10-5-11 11:17 發表

...

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆 273# 加魚 的文章

仲有幾日, 今個cycle就完喇, 希望趕得切啦!!
m 小姐唔好黎

子爵府

bb 只要係2月4日零晨前出世都係虎b 呀!
跳跳虎b, 爸爸同媽媽等緊你呀!

原帖由 加魚 於 11/5/2010 11:52 AM 發表
係呀, 加油呀, 出年初一係 2 月 3 日 星期四呀!! :)
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

子爵府

我都仲未去睇呀, 朋友講得咁犀利,
咪諗住去試一次羅, 我應該星期六去睇,
ok 的話再話比大家知呀!

原帖由 agnes15 於 11/5/2010 11:34 AM 發表

請問邊個dr.咁勁呀,我都想去睇呀,可唔可以比d inform 我呀? THX!!

洋房

我只有在4/25 和5/1 dodo(因我c6經常唔係hk),我4/30有分秘(我唔記得係叫咩,我知有分蛋清同xx,總知個日d分秘好多.)其實我估自己唔會中,不過我又想幻想下,我想快d有bb.

原帖由 加魚 於 10-5-11 10:49 發表
415 day 1, 咁 dodo 時間係幾時呀?? 排卵又係幾時?? 咁先計到幾時先 check 得喎!!

大宅

係呀係呀, 我係度隔空發攻比妳呀.........yeah!!!! ^.^v
原帖由 YanYan2001 於 10-5-11 15:07 發表
仲有幾日, 今個cycle就完喇, 希望趕得切啦!!
m 小姐唔好黎

大宅

抱住平常心啦, 我之前第一次試果陣, 緊張到 dodo 唔到 tim 呀, 幾失禮呀, 跟住上個 cycle 同今個 cycle 自己 adjust d 心態, 叫自己唔好咁緊張, 真係得架!! 妳都放鬆 d 啦!! :)
原帖由 comingsoon 於 10-5-11 23:51 發表
我只有在4/25 和5/1 dodo(因我c6經常唔係hk),我4/30有分秘(我唔記得係叫咩,我知有分蛋清同xx,總知個日d分秘好多.)其實我估自己唔會中,不過我又想幻想下,我想快d有bb.

...

大宅

我今日DAY31啦~
前幾日CHECK棒棒有好淺淺線....
好懷疑係咪BINGO....
等待O既日子真係唔好受.......
不過依然要抱有希望!!!
各位加油呀!!!

首頁

尾頁

跳至