影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ccdccl 發表於 21-11-28 16:46
有幾個當時逃走左,所以之後2019年都相繼死去,死剩曹大震一個?下一個到佢?
...

甘點解要殺佢地?逃脫左唔得架咩(emoji)定係女主殺架

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

supersushi 發表於 21-11-28 22:23
應該係那個護林員啦,今晚12集成日營造係同全智賢一齊困在岩石洞那個人,應該唔係啦,冇乜人啦
...

應唔係困喺岩石洞個男人啦,佢比護林員班人帶走左,良善出事一定唔會係佢做啦

琥珀宮

Juneli333 發表於 21-11-29 14:17
甘點解要殺佢地?逃脫左唔得架咩(emoji)定係女主殺架

都仲未查到邊個人做,我估一係變態一係報仇,是旦一樣

琥珀宮

Juneli333 發表於 21-11-29 14:16
如果係甘就變左神劇可惜佢集集都玩懷疑唔同兇手好煩呀

好多野唔明,11集懷疑具英,女主又話夏天之後冇見過男主,咁佢2個唔係一齊出事咩?時間線好亂,我一舊雲,放棄再諗,佢交個兇手出嚟就算

大宅

ccdccl 發表於 21-11-29 14:48
好多野唔明,11集懷疑具英,女主又話夏天之後冇見過男主,咁佢2個唔係一齊出事咩?時間線好亂,我一舊雲, ...

對,呢集話夏天之後冇見過面,令我好疑惑,時間線好亂,之前又去返雪山,跳黎跳去,好燒腦

珍珠宮

ccdccl 發表於 21-11-29 14:48
好多野唔明,11集懷疑具英,女主又話夏天之後冇見過男主,咁佢2個唔係一齊出事咩?時間線好亂,我一舊雲, ...

你竟然仲頂緊

男爵府

ccdccl 發表於 21-11-29 14:46
都仲未查到邊個人做,我估一係變態一係報仇,是旦一樣

呢套唔係燒腦係得個亂字。應該學下penthouse 爆得黎又唔亂重要兜得番先岩架ma

琥珀宮

andyan324 發表於 21-11-29 15:38
你竟然仲頂緊

都睇咗咁多集,點都要頂….埋佢啦

琥珀宮

supersushi 發表於 21-11-29 15:28
對,呢集話夏天之後冇見過面,令我好疑惑,時間線好亂,之前又去返雪山,跳黎跳去,好燒腦
...

如果佢想講之後喺雪山見返,咁之前就唔好講雪山果part啦

琥珀宮

Juneli333 發表於 21-11-29 16:17
呢套唔係燒腦係得個亂字。應該學下penthouse 爆得黎又唔亂重要兜得番先岩架ma ...

都唔知係編劇寫得亂定導演剪得亂

珍珠宮

總之係亂中無序

大宅

ccdccl 發表於 21-11-29 17:50
都唔知係編劇寫得亂定導演剪得亂

浪費左一班好演員

珍珠宮

ccdccl 發表於 21-11-29 17:44
都睇咗咁多集,點都要頂….埋佢啦

不如你話我知而家做到點吖,我停留到第四集相信我都唔會再睇,但我又想知劇情喎,咁女主其實係咪真係扮跛呢?

琥珀宮

stella816 發表於 21-12-1 16:50
不如你話我知而家做到點吖,我停留到第四集相信我都唔會再睇,但我又想知劇情喎,咁女主其實係咪真係扮跛 ...

女主應該係真跛的
最近2集講懷疑吳正世係兇手,佢女友良善下集可能出事,另外之前有個護林員原來係消失左條村其中一家個仔,估緊佢可能要報仇,女主父母因水災過身,原來一路以來發生的命案的受害人都係火災的生還者,消失條村同水災悲劇唔知有冇關連,報告完畢

珍珠宮

ccdccl 發表於 21-12-1 17:50
女主應該係真跛的
最近2集講懷疑吳正世係兇手,佢女友良善下集可能出事,另外之前有個護林員原來係 ...

你真係好,錫晒你即係無死嘅人都要死曬先得啦,咁男主就係變咗靈魂出竅幫手查案!
咁你覺得好唔好睇呀?

琥珀宮

stella816 發表於 21-12-1 18:14
你真係好,錫晒你即係無死嘅人都要死曬先得啦,咁男主就係變咗靈魂出竅幫手查案!
咁你 ...

即係無死嘅人都要死曬先得啦>>>呢句唔明

男主就係變咗靈魂出竅幫手查案>>>應該係,女主曾經講過如果憑男主指示找到兇手,男主應該會醒

我覺得套劇一般啦,時間線拍得好亂,內容又唔係太豐富,冇緊張感,但又唔至於要跳

珍珠宮

ccdccl 發表於 21-12-1 19:25
即係無死嘅人都要死曬先得啦>>>呢句唔明

男主就係變咗靈魂出竅幫手查案>>>應該係,女主曾經講過如 ...

呢句唔明>原來一路以來發生的命案的受害人都係火災的生還者
我見你之前咁寫咪以為生還者全部都要死囉

琥珀宮

stella816 發表於 21-12-1 21:50
呢句唔明>原來一路以來發生的命案的受害人都係火災的生還者
我見你之前咁寫咪以為生還者全部都要死囉:happ ...

我寫寫下寫錯左,應係水災
但仲有一個未死架,就係成東日,當日佢在場

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

andyan324 發表於 21-11-29 15:38
你竟然仲頂緊

我都停左

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

stella816 發表於 21-12-1 16:50
不如你話我知而家做到點吖,我停留到第四集相信我都唔會再睇,但我又想知劇情喎,咁女主其實係咪真係扮跛 ...

我第三集,休息中

首頁

尾頁

跳至