自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

am136 發表於 24-5-7 12:17
你幫何太定何家仔女?

如果是二婚的女人,會支持何伯。

公爵府

zitamamama 發表於 24-5-7 12:37
子女,就算話子女貪,都好過比個認識唔耐的大陸人。

伯爵府

其實呢個都係街市版何艷娟啫
唔同嘅係何艷娟個阿伯冇仔女
阿娟自己又冇仔女
阿伯副身家又夠多所以攞唔曬

太陽底下都冇咩新鮮事吖。

子爵府

Anpanmama 發表於 24-5-7 12:51
其實正印何太都走咗九年,啲錢一路都係安安穩穩喺銀行,伯伯都可以提取,一直到呢個新何太出現,仔女先至 ...

同感

男爵府

仔女!係貪唔洗等到而家先拎哂D錢; 係愛就唔會一開始就買三十幾萬奢侈品,仲想拎多一百萬做飲食生意,個女人真係得寸盡尺。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

佢有5個仔女。斷估唔會個個都貪呀?!仲有1,2個真心孝順嘅仔女啩?!

就當仔女真係貪。。咁話晒有血緣關係。。伯伯走咗d錢都對分比咁多個都正常。。但而家擺明係個貪錢女人想立晒走人。。牌面睇 點都幫佢地班仔女啦。。雖則我唔同意佢細女個老公爆粗對個老人家

子爵府

littlefunpig 發表於 24-5-7 22:33
人地飲左偉哥湯
大佬9年無女人埋身(當係啦)
仔女係一齊住日日對埋都唔及一個赤條條既肉體,呢樣又真係仔 ...

最過分就係全香港人都要焦點

都係鬧佢老婆呃佢錢,但係冇人講五個妖魔,掠奪阿伯450萬財產

如果有一日,你個女同你開咗個聯名戶口

喺你唔知情嘅情況之下,將你所有財產攞走

留返四千蚊比你,然後電話都唔聽,你會係咩感受?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

baby668 發表於 24-5-11 14:07

都係鬧佢老婆呃佢錢,但係冇人講五個妖魔,掠奪阿伯450萬財產

我如果聯名得都係諗住比佢
同埋比仔女好過比個識左無2個月既外人
一個肥婆夠5個仔女既親?
個呀伯未醒 係咪要見到呀伯比人呃曬先心涼?
好黑心

大宅

minimirror 發表於 24-5-7 12:40
話時話,啲錢係仔女定係個老人家?

如過係老人家,是但啦! 啲錢係佢㗎嘛..
就算啲錢係老人家㗎,佢比人騙嗮的錢,到時咪佢的仔女受。又或者全部香港人受(養佢)

水晶宮

何伯真可憐

水晶宮

baby668 發表於 24-5-11 14:07

香港人都無關心何伯有幾難受,我反而幾同情何伯及擔心佢被人昆錢呃感情而受傷
仔女嬲還嬲,如果係出自關心、擔心嘅我理解,但女婿用粗口駡外父,有個女又電話騷擾,呢啲行為又點解釋呢

子爵府

littlefunpig 發表於 24-5-11 14:30
我如果聯名得都係諗住比佢
同埋比仔女好過比個識左無2個月既外人
一個肥婆夠5個仔女既親?

1. 何伯450萬係自己賺返嚟,因為信任兒女,所以同最細女兒,開設聯名戶口,然後將450萬不斷做定期收息,拿取生活費

2.錢係何伯自己賺,但係全香港人都認定,佢和一個大陸女人結婚,就係大錯特錯,大陸女人只係想騙取佢所有財產

3.就算大陸女人,真係騙取何伯財產,做兒女有什麼資格去幹預,現在細女是盜竊,將450萬全數轉走,只留下四千元,給何伯做生活費

4.何伯聯絡五個仔女,一係唔聽電話,聽電話嗰啲就用粗口鬧佢,仲要扮到大義凜然,指責父親

成件事只係阿伯想喺晚年,利用自己嘅積蓄,但係就俾五個仔女掠奪所有財產

仲要全香港一面倒支持,痛罵大陸女人騙人,難道這五個仔女不是騙子嗎??

子爵府

Cheddar85ang 發表於 24-5-11 14:55
香港人都無關心何伯有幾難受,我反而幾同情何伯及擔心佢被人昆錢呃感情而受傷
仔女嬲還嬲,如果係出自關心 ...

如果細女同阿爸講

阿爸我只係幫你暫時保管啲錢

希望你認真冷靜考慮清楚

最後係點兒女都會支持你決定

咁我又覺得真係冇問題喎

咁樣嘅表現就真係孝順

侯爵府

畀面勳章

我父母話$比自己仔女呃哂,好過益騙子

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

baby668 發表於 24-5-11 15:22
1. 何伯450萬係自己賺返嚟,因為信任兒女,所以同最細女兒,開設聯名戶口,然後將450萬不斷做定期收息,拿取生 ...

你第一點已經錯,點伯老伯一個賺返黎?佢前妻唔會有份,照顧一家人照顧老伯,仔女比家用?你真係覺單憑一個咁蠢既老伯可以賺到仲守財?
有說個舊錢係前妻去世既保險金黎。唔好神化一個咁蠢又無用既水魚呀伯啦!

而家個呀伯有咩想講?次次打黎都係追債想拎返舊錢送比個女人「做生意」,香港地做咩飲食生意?無經驗未蝕夠本?蝕完後搵仔女埋單。

一把年紀做人做到咁任性,眾叛親離都係活該。

翡翠宮

Cheddar85ang 發表於 24-5-11 14:55

個呀伯打比仔女會少?隨時佢打左幾百次。次次打黎只係想要錢,糾纏住要舊錢比個騙子,呢啲人有咩可以溝通既餘,根本就撞曬邪,上曬腦唔會識醒

珍珠宮

回覆樓主:

仔女,若女人照顧3-5年後可能覺得比番一半何生,佢再分

子爵府

littlefunpig 發表於 24-5-11 15:33
你第一點已經錯,點伯老伯一個賺返黎?佢前妻唔會有份,照顧一家人照顧老伯,仔女比家用?你真係覺單憑一 ...

我又想問你點知啲錢係佢太太賺返嚟?

我睇曬所有訪問,從來冇提過佢太太儲錢,而何伯多次提到,錢係佢自己賺返嚟

珍珠宮

就算佢地覺得何伯幾唔啱,d仔女都已經攞曬何伯戶口啲錢喺自己手上,無必要仲要言語上對何伯咁惡毒。可能呢個家庭背景比較複雜。

水晶宮

平平常常 發表於 24-5-11 22:22
就算佢地覺得何伯幾唔啱,d仔女都已經攞曬何伯戶口啲錢喺自己手上,無必要仲要言語上對何伯咁惡毒。可能呢 ...

可能何伯兩公婆係喺鏡頭前扮嘢,淨數仔女又唔講自己

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊