跳至

首頁

尾頁

別墅

last M 19/4, 應該係 24-1/2011, 但M一向唔準, 醫生check 到是4-2/2011(年初二),不知會是虎or免呢??

禁止發言

洋房

misswen, 3個月加7天個formula係點? 我m 係21/5, 遲你4日..咁岩今日去照完,醫生寫我預產期係28/2,以m計同formula 計都係遲你4日, 但我又唔記得問醫生點解唔係2月25喎..我一向m周期都係26日既...

原帖由 misswen 於 10-6-25 13:07 發表
welcome welcome !

呢度已經有好多2011/2mama啦 ! 我last M係17/5, 我用之前有果jm post個表計就係21/2

但如果用後減3個月加7天個fornula, 我就係24/2 (阿媽以前係助產士,佢話係禁計啊)

...

大宅

唔好意思而加先睇到個post.

個formula係last m 倒後減3個月再加番4日

我 last m = 17/5
5-3=2
17+4=24

不過我覺得唔會真係果, 除非你擇日做手術 !

原帖由 new_life 於 10-7-2 20:03 發表
misswen, 3個月加7天個formula係點? 我m 係21/5, 遲你4日..咁岩今日去照完,醫生寫我預產期係28/2,以m計同formula 計都係遲你4日, 但我又唔記得問醫生點解唔係2月25喎..我一向m周期都係26日既...

...

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

大家好!
edd 14/2/2011
第一胎
會係法國醫院生~
多多指教!!!

民房

大家好!

上星期六睇咗私家醫生,話查理BB SIZE預產期應為2月18日. 因我諗住第二胎開刀啦,咁BB咪要响2月4日(年初一)出世? 宜家擔心醫生同護士都冇乜心情工作,產假變相又短啲!

珍珠宮

hihi 大家好, 我last m 係26/4, edd 係17 feb, 不過都未必準, edd 會變早/遲既. 醫生話都係情人節左右wor. 今次係第2胎.

複式洋房

原帖由 winniewong8286 於 10-6-10 14:43 發表
你地有咗一個月有無咩反應呀??
我自己就好頭暈同頭痛,個肚仲久唔久痛.....有d擔心~

我都好頭暈同好易攰,行街半個鐘就要坐下, 全身好似作感冒果種痛. 同埋個胃超辛苦,又唔係想嘔,但成日好削.

大宅

hi 大家好,我last period date - 5/17, E生話edd係2/22。

複式洋房

大家好 ,

2月12日 , 第二胎 , 會在聖保祿醫院生 , 多多指教.

首頁

尾頁

跳至