想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Re: 幫家姐問-有無好中醫介紹,調理身體

Hi,
Can I hv the Kwai Fong's ec details too?

Thanks a lot!!

大宅

chiumama 寫道:
Hi,
Can I hv the Kwai Fong's ec details too?

Thanks a lot!!

Pull down the page, you will see the address lor

洋房

Christinawong,

麻煩你 pm 此醫師之資料給我吖。

Thanks!

Connie31
Christinawong 寫道:
我之前都睇過,但比較貴,現睇係葵芳,有friend睇了兩個月就bingo咗啦!dr.一把mak,就知道你咩病,不過比較麻煩,要自己煲藥,每包藥就大概$50,診金呢都係$50,5日藥,共和$300一次,我吃了3星期,身體明顯有改善,例如skin,比較好咗,可以try la...如果你想知可pm比我啦!

大宅

我都好想睇呢位緊醫師ar可否pm給我.Thank You

connie31 寫道:
Christinawong,

麻煩你 pm 此醫師之資料給我吖。

Thanks!

Connie31 [quote]
Christinawong 寫道:
我之前都睇過,但比較貴,現睇係葵芳,有friend睇了兩個月就bingo咗啦!dr.一把mak,就知道你咩病,不過比較麻煩,要自己煲藥,每包藥就大概$50,診金呢都係$50,5日藥,共和$300一次,我吃了3星期,身體明顯有改善,例如skin,比較好咗,可以try la...如果你想知可pm比我啦!
[/quote]

複式洋房

Dear sisters,
我都想要呀,可否PM比我呀!Thanks!

民房

:-( :-( 話埋比我知個 ec 响邊到得唔得呀....

複式洋房

唉,頭先打去想book,點知個姑娘話1月&2月夜診full晒呀!點算好呢?

洋房

christy_chi,

如果夜晚full哂,你可否就一就時間請1-2小時leave去睇dr.late呢?

另外, 請問你個dr.late 是否chistina wong同一個ec黎架? 請問你可否pm ec地址及聯絡電話呀? many thks!!!!!

複式洋房

Dear princesskit,
For your information!

莎朗 寫道:
利康中醫診所
dr.遲興毅
葵芳新都會廣場辦公大樓第2座21樓2105室
tel:35280183

You need to make appointment first

Mon to Fri - 9:30am to 12:30pm
Tue, Fri & Sat - 2:00pm to 7:30pm

複式洋房

尋日睇完遲ec,想同大家分享一下

佢會先同你把脈,跟住講出你嘅問題,最後先會問你想睇咩, 佢問我有小朋友未,我話準備生,佢話我冇問題,可以隨時生, 但係有一樣野就係我之前係打避孕針,佢問我點解會用哩個方法, 我話係個西醫建議,佢就話我哋啲後生女如果打算生BB,就唔可以用哩個方法,仲話個西醫冇醫德(佢話以前都係做西醫),我聽完都有啲驚,咁大影響,所以佢叫我停針半年先生BB(好彩我上年9月已經冇打),宜家先攪好啲小問題(血氣唔好,手腳冰冷,瞓極唔夠,好似個個女仔都係喎),仲有係左右卵巢有小小發炎(前排啱啱做完柏氏抹片,報告冇問題,但係有小小細菌,唔知同唔同呢)條腰有啲痛(近期先有但唔係M黎),真係喎,仲要我老公同我搓藥膏,唯有食完啲藥,攪好小問題先,佢叫我夠半年可以生先再睇喎!

大宅

我想問醫師佢同你打脈,
知道你左卵巢發炎定之前個西醫話你知?
你琴日睇左幾多錢呀? 醫師有無開藥比你食?
同埋你有無book左先去睇?
唔好意思太多野問...... :mrgreen:

複式洋房

Dear twiggyland7
I mean[佢話我左右卵巢有小小發炎(前排啱啱做完柏氏抹片,報告冇問題,但係有小小細菌,唔知同唔同呢)],柏氏自己喺出面化驗所做嘅
Total睇咗$500 (6 劑藥+診金),一定要book架,仲好full呀

複式洋房

原文章由 Christinawong 於 05-9-12 21:48 發表
做動作咁鬼得意,dr.late 從來都無叫我做動怍.煲藥方面呢!開頭真係好麻煩,但我煲咗一個已經懂得怎樣去預計.你有無見過佢個學生,後生d那個,dr.late把完就到佢把....我明晚都會去睇佢....佢成日話我肝熱...唔知點 ...

肝熱

肝臟是消化系統裡的解毒過濾器官,所有外來物的毒素,及由下腹腔回流到心臟的血液,都先經它處理。 若平日所吃的食物,都是要肝臟「加班」處理的「毒素」,包括油炸、醃製、辛辣、肥膩、加工的食物,以及經化學農藥或經添加劑處理的材料(包括:白糖、餐桌鹽、高溫處理的食油),甚至化學合成的藥物等,會令肝臟工作過勞。一旦血液循環不暢,解毒過程及下腹腔血液的回流就會受阻,形成肝臟充血及下腔靜脈受壓。結果,肝火上升,引致頭脹頭痛。此外,亦會感到心煩易怒、睡眠欠佳、口乾口苦等。

轉貼資料來源 http://www.healthliving.com/co/bcm3-01.htm

大宅

PLS PM KWAI FONG EC TO ME, TKS!

洋房

調理的中醫

我睇個個中醫就係北角, 女中醫.
都幾好, 我都介紹好幾個sister去啦.
不過唸住睇中醫要有耐性囉, 我睇經期同婦科都睇成好幾個月嫁.
我的女同事就好快, 可能後生啦. 睇調經睇左2個月. 已經正常番
貓迷會主席 :chair:

複式洋房

Casio1668,

可唔可以PM牛頭角中醫資料俾我呢?唔該

首頁

尾頁

跳至