跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

原文章由 susanpang 於 07-10-19 13:13 發表
大家好...
好耐無係度留言喇...點解無左版主係度既?-(
而家小晴識好多野喇,又識行,走,自己執玩具,沖涼...好開心見到個女大個喇

晴晴識得自己執玩具同沖涼呀? 好叻女..又乖女喎~~ 我個女茵茵百厭到暈, 成日周圍擒上擒落, 但係佢仲未好敢自己行喎!! 但係擒野佢就好夠膽囉! 我執好d玩具, 佢最叻就係拎番晒出黎, 整到一屋都係...

子爵府

原文章由 susanpang 於 07-10-19 13:13 發表
大家好...
好耐無係度留言喇...點解無左版主係度既?-(
而家小晴識好多野喇,又識行,走,自己執玩具,沖涼...好開心見到個女大個喇

你就好啦...小晴咁乖...但自己沖涼呢下真係勁~
潼潼最叻仲係老點我, 要咩就e呀一聲要我/daddy去拎比佢...

男爵府

新年快樂!!!

祝各位偉大的全職媽咪有個快樂的2008年, 老公聽話, 仔囡健康!!!!

男爵府

我有個問題想問呀, 各位全職媽咪妳地點樣護理自己對手呀? 我自從12月開始無用工人, 而家打掃煮飯我都要做, 對手粗晒, 好唔開心呀:-(

子爵府

原文章由 kerrykevin 於 08-1-12 12:46 發表
我有個問題想問呀, 各位全職媽咪妳地點樣護理自己對手呀? 我自從12月開始無用工人, 而家打掃煮飯我都要做, 對手粗晒, 好唔開心呀:-(

hi, kerry, 你quit左做全職mami? 就我個人黎講, 為左潼潼, 唔好話手都粗哂啦, facial都唔得閒做, 皮膚都越黎越差啦~ if你有時間咪勤d用cream, 因為我太busy, 又太成日濕水, 所以無咁既習慣囉!

早幾日見到你一家三口, 但見你地趕車, 無叫你囉

男爵府

Ronni,
係呀, 我5月開始無做野啦, 不過個時都仲有用工人幫我打掃及煮飯, 但12月開始我就無再用工人啦, 近來搵左份part time早上返工!! 老公叫我請鐘點, 但我又唔想, 所以堅持自己做番家務!!

我都有用cream, 不過好似妳咁, 成日都要濕水, 一支cream好快用晒!!!! 唉.... 我老公對手仲滑過我!!

哈, 係呀? 妳見到我地呀? 我地所日都趕車gar !!

原文章由 ronni 於 08-1-13 01:34 AM 發表

hi, kerry, 你quit左做全職mami? 就我個人黎講, 為左潼潼, 唔好話手都粗哂啦, facial都唔得閒做, 皮膚都越黎越差啦~ if你有時間咪勤d用cream, 因為我太busy, 又太成日濕水, 所以無咁既習慣囉!

早幾日見到你一家三 ...

子爵府

原文章由 kerrykevin 於 08-1-13 09:09 發表
Ronni,
係呀, 我5月開始無做野啦, 不過個時都仲有用工人幫我打掃及煮飯, 但12月開始我就無再用工人啦, 近來搵左份part time早上返工!! 老公叫我請鐘點, 但我又唔想, 所以堅持自己做番家務!!

我都有用cream, 不過好 ...

做左全職都唔約下街坊飲下茶架~~

男爵府

真係唔好意思呀 , 因為我係屋企要做freelance, 所以唔多時間可以出街, 我而家連做運動時間都無呀!!

原文章由 ronni 於 08-1-21 05:12 PM 發表

做左全職都唔約下街坊飲下茶架~~

伯爵府

原文章由 callyclaire 於 07-10-28 11:43 發表

晴晴識得自己執玩具同沖涼呀? 好叻女..又乖女喎~~ 我個女茵茵百厭到暈, 成日周圍擒上擒落, 但係佢仲未好敢自己行喎!! 但係擒野佢就好夠膽囉! 我執好d玩具, 佢最叻就係拎番晒出黎, 整到一屋都係... ...

無架,一開始教佢囉...你只要試下同佢講,如果唔執,下次就無得玩,mami唔會幫你執架...:mrgreen:

伯爵府

原文章由 ronni 於 07-12-7 15:53 發表

你就好啦...小晴咁乖...但自己沖涼呢下真係勁~
潼潼最叻仲係老點我, 要咩就e呀一聲要我/daddy去拎比佢...

我唔會幫佢拎架,叫佢自己去拎囉,唔拎佢就無架喇...成日咁服侍佢,我咪好唔得閒:tongue:

伯爵府

原文章由 kerrykevin 於 08-1-12 12:46 發表

我只係洗碗時帶住手套咁囉...跟住每晚訓前查下lotion咁咋...

大宅

hihi
我都係全職媽媽黎架
歡唔歡迎吖??

男爵府

呢到D全職媽媽近來好少上黎啦~~!

原文章由 ching1321 於 08-8-27 03:14 AM 發表
hihi
我都係全職媽媽黎架
歡唔歡迎吖??

大宅

點解GE??
個個都好忙呀??

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我個囝囝9月返K1, 我想他一定會喊, 之前未返過學!

複式洋房

oh, of course he would cry. But you don't need to cry when he cries. Just let him feel safe and reassure him that he will see you / your maid when you / her pick him up. My baby cries for 2 months when he went to N1. he is happy to go to school after 2 months. Don't worry. Just also keep yourself from crying too!!

首頁

尾頁

跳至