想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

多謝,董曉芳醫生微創貴唔貴呀?

原帖由 溱蕎 於 09-2-22 17:03 發表
董曉芳醫生手術做得不錯,我係她的客仔,不過..講真..我都做左兩次手術,而家..係瑪麗準備做ivf ....做過兩次手術,卵巢 裏的好壞細胞多少都會被割....我而家打左10針啦,都係得一 粒卵泡,除 時..抽左個維一....一粒出嚟, ...

民房

我農曆新年前o係仁安搵董醫生幫我做, 住左3晚醫院(其實兩晚都ok, 但package包左咁多日).

做完之後董醫生suggest我打埋避孕針停period半年... 佢驚我短期內bingo唔到又再返發... 所以我都打左針, 仲順便打埋子宮頸癌預防疫苗...

原帖由 tamakit 於 09-2-12 11:17 發表
多謝你地!大家都努力!
不過由於緊張,m未來,現擔心需要delay個手術呀,希望佢快d來啦

唔好理人點睇,真係的,針唔吉到肉唔知痛!

你地做左手術係未都要食藥/打停經針架,因我想快有bb,我唔打算食/打,但我有朋友同見好多人都會,其實我 ...

伯爵府

無來一排, 原來呢度咁熱鬧呀.
chanlailai, 你 try 緊啦. 咁要每日食葉酸喎.

原帖由 CHANLAILAI 於 09-2-11 00:14 發表
THANKS ^.^

我而家冇唔開心了, 亦都同返果個朋友聯絡返。
不過佢而家問我唸住點, 我會答佢儲下錢同調理好D身體先。

昨天佢又問我, 我話我同C6調理好D身體先, 佢又話我太緊張, 之後我話我想生個壯丁, 身體好生個BB ...

洋房

董醫生..微創手術...2007年好似訓左3日仁安醫院,38000左右....

原帖由 wemi 於 09-2-22 22:34 發表
多謝,董曉芳醫生微創貴唔貴呀?

大宅

我係仁安,個PACKAGE要40350呀,真係加價不少....

我今晚要入院啦,好緊張同有D怕!明天一早就做手術.....希望一切順利!!!我打算之後會食中藥調理身體,所以都唔知好唔好做完後食藥/打針.....怕BINGO唔到之餘又會番發....

民房

回覆 # 的文章

祝身體健康

男爵府

冇事既, 放心啦, 可能做完後好快就會BINGO啦

原帖由 tamakit 於 09-2-24 16:43 發表
我係仁安,個PACKAGE要40350呀,真係加價不少....

我今晚要入院啦,好緊張同有D怕!明天一早就做手術.....希望一切順利!!!我打算之後會食中藥調理身體,所以都唔知好唔好做完後食藥/打針.....怕BINGO唔到之餘又會番發.... ...

男爵府

我TRY第二個月了, 希望快D BINGO啦

我睇緊方幸生, 我有問佢我係咪要食葉酸, 佢話唔係人人要食, 佢話我唔洗食喎。

我睇緊何EC, 佢D藥都幫緊我, 所以我唔會亂食其他藥啦。

你搬左之後有冇好D呀?

原帖由 Chamo 於 09-2-24 15:03 發表
無來一排, 原來呢度咁熱鬧呀.
chanlailai, 你 try 緊啦. 咁要每日食葉酸喎.

伯爵府

啊, 原來唔係人人係要生前都要食下葉酸呀.
咁你知唔知邊 d 人唔使食呢?

原帖由 CHANLAILAI 於 09-2-24 23:21 發表
我TRY第二個月了, 希望快D BINGO啦

我睇緊方幸生, 我有問佢我係咪要食葉酸, 佢話唔係人人要食, 佢話我唔洗食喎。

我睇緊何EC, 佢D藥都幫緊我, 所以我唔會亂食其他藥啦。

你搬左之後有冇好D呀?

...

男爵府

我有2個FRIEND都有左, 佢都有之前同而家有左都冇食, 但有食醫生開既維他命囉

食之前最好問婦科醫生先好食葉酸, 始終都係藥來麻。
如果睇緊中醫既, 其實我覺得唔食冇所謂, 因為佢D藥都幫緊你了。

原帖由 Chamo 於 09-2-26 10:13 發表
啊, 原來唔係人人係要生前都要食下葉酸呀.
咁你知唔知邊 d 人唔使食呢?

大宅

我昨天做左手術啦,都算成功,依家想緊打針的問題,我地兩個都想生bb,但又好怕難bingo而番發,你知啦..呢個病真係好煩...

男爵府

恭喜你手術成功, 相信好快就做人成功啦

但係點解你咁快就出到院既? 還是你在醫院上網呢? (但醫院好似唔比上網架喎)

休息多D啦, 我都唸過做手術, 但我好怕插尿喉, 人地話好痛, 我仲未克服到呢個心理障礙

原帖由 tamakit 於 09-2-26 21:07 發表
我昨天做左手術啦,都算成功,依家想緊打針的問題,我地兩個都想生bb,但又好怕難bingo而番發,你知啦..呢個病真係好煩...

伯爵府

葉酸 folid acid 唔係藥喎, 都係維他命既一種, 好似係屬維他命B.
可能婦科醫生開俾你朋友既維他命, 都有葉酸係入面架.
懷孕前食葉酸, 可減少 b b 先天缺陷, 如脊柱裂, 電視廣告時時都有講喎.
不過, 日常食物都吸收到, 你平日營養充足就得啦.

原帖由 CHANLAILAI 於 09-2-26 20:32 發表
我有2個FRIEND都有左, 佢都有之前同而家有左都冇食, 但有食醫生開既維他命囉

食之前最好問婦科醫生先好食葉酸, 始終都係藥來麻。
如果睇緊中醫既, 其實我覺得唔食冇所謂, 因為佢D藥都幫緊你了。

...

男爵府

係呀, 方醫生都話葉酸係比d身體較差既人食, 我上次想食定先, 佢話我唔洗食, 唔好見人食, 我又走去食喎。

原帖由 Chamo 於 09-2-26 22:35 發表
葉酸 folid acid 唔係藥喎, 都係維他命既一種, 好似係屬維他命B.
可能婦科醫生開俾你朋友既維他命, 都有葉酸係入面架.
懷孕前食葉酸, 可減少 b b 先天缺陷, 如脊柱裂, 電視廣告時時都有講喎.
不過, 日常食物都吸收到 ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 CHANLAILAI 於 09-2-26 21:14 發表
恭喜你手術成功, 相信好快就做人成功啦

但係點解你咁快就出到院既? 還是你在醫院上網呢? (但醫院好似唔比上網架喎)

休息多D啦, 我都唸過做手術, 但我好怕插尿喉, 人地話好痛, 我仲未克服到呢個心理障礙

...

手術其實冇想像中咁恐佈...插尿喉..我都唔知佢幾時插tim 呀...
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

大宅

我係醫院上網,住左三天呀...昨天出左院....因我係私家呀..所以可以係麻醉後先插尿喉,係呀..我都好怕..所以第一天未OFF的時間姑娘叫我轉多D身去排氣我都好少..因我怕整甩佢....OFF的時間都唔係痛..好快就一下....
依家係屋企休息呀....大家努力呀...

男爵府

其實我都唸緊係咪唔好聽醫生講,食左葉酸先算, 但係我又食緊何EC既藥, 都唔知點好。

別墅

想問下打完停經針要隔幾耐來番m呀?我係打半年三個月一針果種...

男爵府

HI 好耐冇見。

你係咪今個月來返M呀?

原帖由 pao_yen 於 09-3-11 10:12 發表
想問下打完停經針要隔幾耐來番m呀?我係打半年三個月一針果種...

伯爵府

之前醫生講人人不同.
大約係針藥效期之後兩個月經週期.
即係如果你係打兩支三個月, 即大約係8個月無 m.(假設月經週期係 30天)
即係你打第二針那天起計 5 個月經週期.

原帖由 pao_yen 於 09-3-11 10:12 發表

首頁

尾頁

跳至