自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

牛年勳章

伯爵府

咩~ 發表於 21-7-20 11:34
係,賽制一早已知,睇返決賽前一日訪問,rock都講唔夠票係冇得唱第二首,咁作為選星節目,仲要比賽咁長時 ...
就算rock 想唱慢歌先都有可能大會吾比佢唱,因佢唱慢歌一定拎高分,所有大會叫佢唱快歌仲要超難又冇跳舞導師指導點編排,擺明要佢唔比佢拎高份。確保Gigi 就算我低分都可以入到第二round.

男爵府

咩~ 發表於 21-7-20 11:47
呢個post絕對係會激發其他粉絲投票。感覺做俾Chantel

唔認同做俾Chantel,而係gigi一直高票,所以要鼓勵第二多票嘅投票,炒熱氣氛

珍珠宮

mingaga 發表於 21-7-20 00:36
係超級難聽,沒有阿Sammi 的型、勁度、激情。
她可能年紀太輕,未必能理解到歌曲的內容
...

所以我專登搵翻首歌嚟聽,要feel下嗰種power

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

叮噹2000 發表於 21-7-20 11:52
就算rock 想唱慢歌先都有可能大會吾比佢唱,因佢唱慢歌一定拎高分,所有大會叫佢唱快歌仲要超難又冇跳舞導 ...

其實GIGI 係有實力贏, 但唔明點解佢會揀隻咁難既慢歌, 又唱得咁差, 成班導師無人比意見既咩? 想佢贏, 就唔好比佢冒咁大風險

如果GIGI 穩定, ROCK 唱慢歌都唔一定贏, 因為仲有觀眾投票分, 依家做得咁難睇, 攪到成個節目虎頭蛇尾.

大宅

D 粉絲講「永遠支持、永遠愛你」聽到都

大宅

叮噹2000 發表於 21-7-20 11:52
就算rock 想唱慢歌先都有可能大會吾比佢唱,因佢唱慢歌一定拎高分,所有大會叫佢唱快歌仲要超難又冇跳舞導 ...

Gigi入到唔奇喎,第二高分,但而家係第三高分(16)入左

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

回覆樓主:

其實歌唱比賽結果唔應該加人氣分數入去,始終選專業歌手同選偶像唔同,專業歌手以唱功為先,但家庭觀眾未必個個識聽歌唱技巧,通常佢地鍾意邊個就投邊個。所以應該分開冠亞季(由評審決定)同人氣獎,好似視帝視后、叱咤男女歌手咁,都分開最喜愛同最佳。

大宅

點解啲人成日話gigi黑面但又粉絲多,呢啲咪就係實力law ,buy佢唱功

大宅

好老實,佢地邊個攞獎都會出道,一起支持一班勇於追夢的年青人吧,香港好耐冇試過咁熱血,連公司黃人都話要返屋企睇決賽

男爵府

死在粉紅棒

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

cheung2000 發表於 21-7-20 11:56
所以我專登搵翻首歌嚟聽,要feel下嗰種power

係咪覺得好大差別呢?
琴晚淨係聽到和唱back up 啲聲,喜歡Chantel,希望佢有專業人士為她找對歌路,好好栽培佢

珍珠宮

mingaga 發表於 21-7-20 12:21
係咪覺得好大差別呢?
琴晚淨係聽到和唱back up 啲聲,喜歡Chantel,希望佢有專業人士為她找對歌路,好好栽 ...

無比較無傷害
原來呢首歌出時sammi只係21歲,diva style已經成形,勁

chantel唱法就係....一個小妹妹唱大人歌囉,唱校際歌唱比賽ok嘅

首頁

尾頁

跳至