自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:林超英、廉署代處長及淘大主席眼中的梁振英.(#1#4#55)

我唔怕人奸,但怕人蠢,逞強

大宅

回覆:林超英、廉署代處長及淘大主席眼中的梁振英.(#1#4#55)

好!算佢奸,但係要通過一個題案,要經過行會,你估果班人流架
好! 算佢奸,想有利益,有ICAC吼住
坐上個三剎位,其實真係一D都唔好玩,在其位,人就會更加謹慎,要用頭腦去思考,唔係可以用女人,紅酒,和是非撹得掂

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

他是CY 的學長,跟母親說下樓買早餐,竟一去不回,在街上離奇
死亡。警方判斷為自殺事件,蓋棺結案,但CY 和一眾同學對書友
仔的橫死有頗大存疑,於是,時在仲量行工作的CY,公餘花了很多
時間和氣力去追查事件,為的,是幫過世同學的母親找回一頁真相、
一個說法。

呢個有少少印象,應該係翁靜晶在危險人物寫過既廖秉漢,話當時有好多朋友想幫佢討個公道,認為佢唔係自殺,如果CY真係有出力,咁佢真係好有心

水晶宮

引用:他是CY+的學長,跟母親說下樓買早餐,竟一

原帖由 rayrayus 於 12-03-21 發表
他是CY 的學長,跟母親說下樓買早餐,竟一去不回,在街上離奇
死亡。警方判斷為自殺事件,蓋棺結案,但CY ...
應該係翁靜晶在危險人物寫過既廖秉漢。。。

咦。等我去書局睇下先,其實本書d案件好唔好睇?

ophe1013  好睇,我期期追:)  發表於 12-3-22 02:04
Bye

大宅

suport cy

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

meow~meow 發表於 12-3-21 09:52
應該係翁靜晶在危險人物寫過既廖秉漢。。。
好睇呀,翁靜晶本人我麻麻地,但事實佢寫既書真係好睇,我本本都有買。呢本危險人物係早幾期的了,你留意下封面應該寫類似"廉署新丁...."咁樣,係講個男仔好孝順又顧家,剛剛大學畢業出身,點知一入左警署返工好短時間,突然從高處墮下死亡。事前佢只係同母親講落去買早餐,全無尋死先兆,朋友覺得佢唔係自殺,係警廉衝突下既受害者,但政府冇徹查,不了了之

水晶宮

引用:Quote:meow~meow+發表於+12-3-21+09:52+應

原帖由 rayrayus 於 12-03-22 發表
好睇呀,翁靜晶本人我麻麻地,但事實佢寫既書真係好睇,我本本都有買。呢本危險人物係早幾期的了,你留意下 ...
咁堅似係呢個case 喎。好!等我聽日去打下書釘先,thanks!

Bye

禁止訪問

複式洋房

CY 你的靈魂在北大人腳下,大事大非六四不談,卻把他化身成狼探長,少來這一吐要找就找六四真相吧,不要再說同香港人有相同經歷,因為你是狼人不是香港人.

翡翠宮

meow~meow 發表於 12-3-21 10:20
咁堅似係呢個case 喎。好!等我聽日去打下書釘先,thanks!

唔駛客氣,入面冇提幫佢出力既朋友既名,不過睇林超英既描述應該係同一件事。睇完本書我都好深刻印象,因為覺得真係好離奇,一個大好青年既死因不明不白,好可惜

翡翠宮

傻BB 發表於 12-3-21 10:29
佢本書有d case 好得人驚, 例如碎屍, 我而家都唔敢睇!

唔駛驚,文字黎啫,有圖我就唔敢睇,不過冇架~

大宅

好媽媽勳章

support

男爵府

畀面勳章

引用:CY+你的靈魂在北大人腳下,大事大非六四不談

原帖由 joannaleelw 於 12-03-22 發表
CY 你的靈魂在北大人腳下,大事大非六四不談,卻把他化身成狼探長,少來這一吐 ...
Are u ok?

大宅

呢本書有睇過, 懷疑係被他殺, 因為個男仔調查身边的人.....
very sad story

男爵府

一樓林超英提及到梁組織天水圍學生到中環見識的言論, 這裏有佐證
http://www.singtao.com/archive/f ... ord1=&keyword2=

複式洋房

ChloeMon 發表於 12-3-21 22:56
好!算佢奸,但係要通過一個題案,要經過行會,你估果班人流架
好! 算佢奸,想有利益,有ICAC吼住
坐上個三 ...
Totally agree.

公爵府

畀面勳章

林超英、廉署代處長及淘大主席眼中的梁振英.(#1#4#55)

小B仔    發表於 12-3-22 17:26

首頁

尾頁

跳至