自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024勳章

引用:Quote:炒人唔手軟+發表於+13-8-8+10:18+最

原帖由 bebebonjour 於 13-08-08 發表
即係咩野 唔明呀...
係咪什麼 ' sell vacation ' 個d 呀?

男爵府

呢個 post 太好啦 我都有好多野可以發表

(1) 廢
- 肯定係啲美容野 (包括護膚品/ 美容機, 牌子多不勝數) ... 用黎用去都差唔多咁 啲廣告太犀利了
- 名牌手袋, 愈貴愈重 (又係各大牌子都係咁), 揹出街好辛苦 最後用得最多係 cheap cheap 普通牌子袋
- O 嬋按頭機, 用左一個月左右已丟入冷宮, 都唔明點解會買
- 唔記得咩牌子減肥腰帶, 震得係好勁但完全冇效果
- OTO 健身單車, 踩左一個月變左裝飾品
- PCCW 嗰部 eye 平板電腦, 真係慢到爆炸, 但個 plan 又未到期

(2) 普通
- O 嬋按摩椅我都有日日坐或隔日坐, 因為貴所以要用得密啲先抵番。不過感覺其實普通, 成日都覺得到喉唔到肺咁, 都係搵 c6 按下最爽
- Rainbxxx 吸塵機, 唔係話佢唔好, demo 時真係神奇, 但最弊鬼咁大部, 冇咩事都唔想麻煩到佢出動 ... 最初好勤力一星期吸一次, 而家三個月先一次
-

(3) 貴但值得
- 其實都有好多, 多數係整野食用, 例如 P 仔面包機, 貴夫人, Staub/ LC 煲, 高速煲 ... 一個星期都會用幾次, 因為自己喺屋企整野食, 同樣價錢可以買靚好多既材料
- O 嬋推拿腳機, 真係幾夠力, 按完都幾舒服
- iPad (好驚訝咁多 jm 話廢) 我成日 download 電影睇, 好方便丫
- vbot 自動吸塵機, 日日用, 屋企除左電視冷氣同埋雪櫃, 睇怕用得最頻密係佢, 抵番晒
- Hit 他池冷暖氣機, 冬天真係舒服好多, 又唔洗擺多部暖爐喺度阻椗
- 三 0 抽濕機, 逢親落雨就靠晒佢 (乾衣)

珍珠宮

mechu 發表於 13-8-8 19:59
最貴係買左o 嬋個蒸汽地拖, 又重又過熱, 一過保養摩打都燒埋
我都想接手美容機, 但係見咁多jm 話用左冇幾多次就放埋一邊, 係唔係因為冇效?

伯爵府

化妝品, 護膚品
<-- 買得太多, 用唔晒, 過左期...或者係唔O岩用放左響度, 過左期...

帆布袋
<-- 太耐用了, 但出唔到大場面, 好多最後丟晒, 之後買左3個袋, 2個Agnes b, 1個dior...就咩場合(返工, 見客, 去飲) 都得了... 仲有幾個真係喜歡的帆布袋, 就去沙灘/踩單車的時間用....

食物/醬汁
<-- 屋企得2把口食, 又一個星期煮一次, 就擺到爛晒過晒期

減肥食品
<-- 買時雄心壯志, 買後又冇恆心, 又怕副作用...最後side晒...

小玩具
<-- 換/買時喜歡, 放響屋企就10個"阻定"

首頁

尾頁

跳至