自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我細0個年代都冇咩遊學團, 對我成長有咩影響呀!我都廿幾才搭起機啦!有幾慘呀!點解政府成日貼錢給綜援享受, 但香港市民叫佢派錢, only say no.

子爵府

回覆 cwsarahtam 的帖子

佢我我的腦中係 ...咩都賴人同搵人負責..... 所以R seafood 呢D重任, 我第一下都....

不過佢地擺明係廢

珍珠宮

2公婆搵成10萬,都未話去旅行,你班成仆街日日食飽飯等屎柯,仲係度嘈之巴閉。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:悲慘 綜緩戶 半數子女3年無外遊

痴根

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都是22歲才第一次去日本旅行, 做了2年工, 辛辛苦苦, 每天十元洗費, 到月尾銀包揾個仙搭車都冇, 很多時要行半個鐘去返工, 終於儲到萬零蚊去旅行。

冇錢去外遊不是香港納稅人的錯, 是你們做父母後生時不努力, 只知玩樂, 浪費青春, 生下了一堆之後, 要所有納稅人承担, 我們細細個都知, 想生活好, 一定要靠自己努力, 不斷進歩才有美好明天。

禁止訪問

引用:半數綜緩戶+子女3年無外遊有團體的調查發現

子爵府

點解咁細就要外遊????我地70後大部份都上了中學或出來工作先有得外遊啊!

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

睇完真係無言

我夠n年無去過旅行啦

⋆☆知足常樂

伯爵府

樓主經常出埋啲咁既post ,想點?

禁止訪問

引用:樓主經常出埋啲咁既post+,想點?

伯爵府

Hehehaha0515 發表於 13-12-18 20:22
我出咩post關你咩事?我唔係作新聞,我只係quote 新聞,呢度好多人冇留意開時事。

你咁緊張,莫非你係新移 ...
你真係有問題, 個個人唔回覆,一睇到我尼個就覆。樓主你開post,唔俾人覆你寫明響標題,你有問題我唔mind 你咁寫,真係此地無銀,哈哈

禁止訪問

引用:Quote:Hehehaha0515+發表於+13-12-18+20:22

男爵府

我囡4歲了, 都未有外遊啦, 我係local ma, 回想當年, 我地年輕時都無外遊, 直至出來做嘢, 又要比晒份糧回家, 都係自己慳幾年
儲到錢先去咋

子爵府

攞綜緩, 仲想去旅行, 真係痴根嫁,

首頁

尾頁

跳至