夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 天秤座老公 / 水瓶座老婆...

~bandband~

食左飯未呀
你果個VOICEMAIL 係咪你honey錄架?好直頭...lum~lum~

子爵府

我仲未食飯呀...都未煮餸...

係呀,我簽名位嗰三條LINK都係我隻佬以前俾我既留言嚟,我覺得好好笑,咁留起佢囉!
zoeyiu 寫道:
~bandband~

食左飯未呀
你果個VOICEMAIL 係咪你honey錄架?好直頭...lum~lum~

大宅

我吃飽飽lu,今晚食烏東,所以好快攪掂
我個佬都未試過用咁既聲氣同我講野架 你honey應該好識'乙水'你 :mrgreen:

男爵府

阿仔話佢專登畫花同學d書......又擺明攞左佢地d文具收係自己櫃入面,...要阿仔佢地開聲問佢攞,佢先至攞返出黎.....又成日攞自己ge文具係度玩(上堂時間).....阿仔話,老師已經罵過佢好多次了,佢都係咁....所以老師先至罰佢wor~~~原先果個小朋友係同我個仔&4個同學係一組....但係依家變左係佢自己一個人一組呀!!![quote]
zoeyiu 寫道:
小一咋喎~犯左咩樹要罰成個星期無小息呀 [quote]

男爵府

我食飽飽lu~~~~

子爵府

我都食飽飽lu~~~~
大小不梁 寫道:
我食飽飽lu~~~~

子爵府

一時時啦佢....有時都會激到我噴火架~~~!!!
zoeyiu 寫道:
我吃飽飽lu,今晚食烏東,所以好快攪掂
我個佬都未試過用咁既聲氣同我講野架 你honey應該好識'乙水'你 :mrgreen:

子爵府

個小朋友似乎係過度活躍症噃...
大小不梁 寫道:
阿仔話佢專登畫花同學d書......又擺明攞左佢地d文具收係自己櫃入面,...要阿仔佢地開聲問佢攞,佢先至攞返出黎.....又成日攞自己ge文具係度玩(上堂時間).....阿仔話,老師已經罵過佢好多次了,佢都係咁....所以老師先至罰佢wor~~~原先果個小朋友係同我個仔&4個同學係一組....但係依家變左係佢自己一個人一組呀!!![quote]
zoeyiu 寫道:
小一咋喎~犯左咩樹要罰成個星期無小息呀 [quote]

男爵府

可能係卦~~~~阿仔呢幾日都有同我講果個同學仔d野,我都覺得佢好曳....[quote]
bandband 寫道:
個小朋友似乎係過度活躍症噃... [quote]

子爵府

我就覺得係囉!一般正常既小朋友都無咁好破壞力卦...始終都要時間唞啩... ?-( ?-( ?-( 我個仔破壞極都無佢咁勁....
大小不梁 寫道:
可能係卦~~~~阿仔呢幾日都有同我講果個同學仔d野,我都覺得佢好曳....[quote]
個小朋友似乎係過度活躍症噃... [quote]

大宅

真係唔好講笑 同呢類同學仔讀同一班,一定要好好保護自己,同佢遠離!遠離!再遠離!

子爵府

但係咁樣個小朋友會好難受架噃...我諗佢都唔想架...
zoeyiu 寫道:
真係唔好講笑 同呢類同學仔讀同一班,一定要好好保護自己,同佢遠離!遠離!再遠離!

大宅

唔.....你都講得o岩! 但係呢個同學仔既行為可能令其他同學仔,甚至家長感到不安! 其實老師罰佢哩個做法會唔會都係有問題? 可能令佢會更加反叛
但係咁樣個小朋友會好難受架噃...我諗佢都唔想架

子爵府

我都有少少覺得罰得重咗少少,不過唔知係咪老師都想個小朋友自己CLAM DOWN吓呢...?始終佢係過度活躍,如果唔去尋根究底去解決同教導佢,我諗佢地一味响度罰佢都唔係辦法...
zoeyiu 寫道:
唔.....你都講得o岩! 但係呢個同學仔既行為可能令其他同學仔,甚至家長感到不安! 其實老師罰佢哩個做法會唔會都係有問題? 可能令佢會更加反叛 [quote]
但係咁樣個小朋友會好難受架噃...我諗佢都唔想架
[/quote]

大宅

我阿仔返學都有d小插曲,佢地每日都要帶木顏色做堂上功課,咁同阿仔一組有個女同學問阿仔借左支顏色筆,點知用完唔還話係佢自己,最橙係支筆無式別,同老師講都無用 e+唯有每支筆同用品都貼晒名

男爵府

咁我都有同阿仔講,叫佢唔好佢同玩咁多......反而係阿仔問返我轉頭~~咁個小朋友咪好慘,冇人同佢玩wor~~~
咁我諗諗下又覺得係wor~~~咁我咪又同阿仔講~~咁你都可以同佢玩下ge,但係就一定唔可以係上堂時玩,如果唔係老師就會連你都罰埋架la.....咁阿仔話~~明白知道!!!我又話如果你係學校度曳曳,老師會話比媽咪知,咁媽咪就會好唔開心架la....咁阿仔又話~~ok,冇問題!!!咁我暫時都可以放心d,但係我都會再留意下~~~
zoeyiu 寫道:

男爵府

今日第二個小息,我又去睇下阿仔,我問阿仔~~果個同學係咪真係冇得去小息呀???阿仔馬上靜靜雞指住一個同學話~佢咪就係果個law.老師話再比多次機會佢wor~~~所以佢咪可以落黎law~~~[quote]
我都有少少覺得罰得重咗少少,不過唔知係咪老師都想個小朋友自己CLAM DOWN吓呢...?始終佢係過度活躍,如果唔去尋根究底去解決同教導佢,我諗佢地一味响度罰佢都唔係辦法... [quote]

男爵府

嘩~~~乜個同學仔咁架......你要小心d呀.....
未開學果時,我都擔心架,樣樣野都貼晒貼紙名,每一件都貼,連顏色筆我係個盒面又貼,每枝都貼架,總之~乜都有阿仔個名la~~~
zoeyiu 寫道:
我阿仔返學都有d小插曲,佢地每日都要帶木顏色做堂上功課,咁同阿仔一組有個女同學問阿仔借左支顏色筆,點知用完唔還話係佢自己,最橙係支筆無式別,同老師講都無用 e+唯有每支筆同用品都貼晒名

大宅

bandband今日可能好忙

大宅

~大小不梁~

咁你囝囝又幾乖,幾有人情味播 希望果個同學仔都可以乖d啦!
你呢個'技工'又幾醒喎,幫阿仔乜都貼~~~晒名 :mrgreen: 我咪衰懶囉,咁之前幼稚園都未試過唔見野嘛 :-| 呢次係少少教訓囉

首頁

尾頁

跳至