想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

wohwoh/Joy 33,

多謝妳地o既鼓勵, 我都無咩失望, 因為都預左, 只可以嘆一句, 可能緣份未到啦

依家既然m小姐都登陸左, 去旅行唔駛咁多顧慮, 可以盡情食同玩過夠

我3月15號出發, 果時係day 11, 我諗旦旦小姐無咁快現身, 睇黎我都係製造唔到一個西安b架喇

[ 本文章最後由 CK_鼠鼠 於 08-3-5 14:04 編輯 ]

大宅

原文章由 wohwoh 於 08-3-5 09:15 發表
各位 sister 魔靈。

==>CK_鼠鼠
今朝如何?有咩反應?好長氣添,唔好意思。:lol: 我今日隻眼有 D 水腫,D M 前候群症開始現身喇,好鬼辛苦。

==>yc_bb
為左小公主做住肥 C9 先啦,第時妳湊 B 又成日要同個 B 玩好 ...

wohwoh,

其實我都預左會肥架啦, 個時未有小gladys時我係108lbs (5'4"左右)d朋友都話我太瘦如果我生左個磅數唔係去到120lbs我都ok架, 我老公個時成日話我瘦佢識我時我有成120lbs架不過同佢拍拖之後就係甘瘦直至有小gladys之前, 我結婚時得100lbs乍。

大宅

原文章由 siujanjan 於 08-3-5 12:52 發表

上次係25/02去照, 我又怕個個禮拜都照唔知好唔好, 而家等到18/03去做第一次產檢, 好似都有得照, 如果冇0既, 到時先再睇0下醫生咁呢
呢幾日都有幾0下作嘔, 但係就冇嘔到0既, 同埋個肚有時扯扯0下咁呢 ...

siujanjan,

個時我都係甘架係作囉但無嘔同個肚都會扯扯下, 有時真係扯到幾唔舒服。

大宅

原文章由 Joy33 於 08-3-5 13:10 發表
wohwoh
係Day2、我老公要去睇HKSpace的針灸、所以我就順便睇EC調理身體。叫個聽電話的女介紹個婦科EC、診金$160、薬$90.因為EC要放成個幾月新年暇、所以足足配左22日薬(10日薬以上有10%off).都成$2000 好肉痛。 我同EC講、想調理生BB、 ...

joy33,

你講得好好我個時都係諗住唔會bingo架點知就bingo左, 所以放鬆係好d架。

我個時日日刷牙都嘔空氣架, 有時食少少野都頂住真係攪到個人好無心機但又要返工真係好辛苦。甘我夜晚就比你好我可以一覺訓 到第二朝而且都好少去小小, 到左12-13wk左右又真係個胃無甘頂個人無甘易累好好多, 到左16wk就更加好但依加我30wk晚晚都無覺好訓因為當你訓得bb唔舒服佢就係入面係甘踢有時會feel到bb係入面轉你一定要轉身佢至唔郁架, 仲有半夜一定要去小小, 所以由16wk至24wk係最舒服既。

大宅

原文章由 CK_鼠鼠 於 08-3-5 14:02 發表
wohwoh/Joy 33,

多謝妳地o既鼓勵, 我都無咩失望, 因為都預左, 只可以嘆一句, 可能緣份未到啦

依家既然m小姐都登陸左, 去旅行唔駛咁多顧慮, 可以盡情食同玩過夠

我3月15號出發, 果時係day 11, 我 ...

ck豬,

m小姐來左都唔緊要你仲可以放心甘去西安添。只要有蛋那怕唔
bingo , 努力呀

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 yc_bb 於 08-3-5 19:21 發表

siujanjan,

個時我都係甘架係作囉但無嘔同個肚都會扯扯下, 有時真係扯到幾唔舒服。

我都係刷牙時/肚餓時會嘔空氣, 呢個禮拜都係咁, 不過唔緊要0既, 好快就過~ 好心急想見0下bb

咦, 你有冇用0個d側睡枕? 0個日去jusco, 見d sales講到幾好咁哩

[ 本文章最後由 siujanjan 於 08-3-5 21:12 編輯 ]

大宅

原文章由 siujanjan 於 08-3-5 21:10 發表

我都係刷牙時/肚餓時會嘔空氣, 呢個禮拜都係咁, 不過唔緊要0既, 好快就過~ 好心急想見0下bb

咦, 你有冇用0個d側睡枕? 0個日去jusco, 見d sales講到幾好咁哩 ...

我個時都係甘架, 刷牙同肚餓都會想嘔架。你依加帶定d餅係身甘會好d。

我有用側睡枕真係好好架由其依加個肚甘大用左至訓到如果唔係個肚會罪架, 依加仲要long高對腳訓至唔會腫。

大宅

siujanjan / ycbb
想問你地BINGO果時, 有無左右卵巢附近有D戚戚下架?

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 yc_bb 於 08-3-5 21:48 發表

我個時都係甘架, 刷牙同肚餓都會想嘔架。你依加帶定d餅係身甘會好d。

我有用側睡枕真係好好架由其依加個肚甘大用左至訓到如果唔係個肚會罪架, 依加仲要long高對腳訓至唔會腫。 ...

我都有帶定d 0野食晌身, 0個次幾乎暈低呀餓得滯... 嘻嘻~ 而家都冇試過喇~

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-5 21:54 發表
siujanjan / ycbb
想問你地BINGO果時, 有無左右卵巢附近有D戚戚下架?

我0個陣係,
排卵後第9-14日 : 下腹, 有時係肚腩位, 扯扯0下咁

伯爵府

我尋晚同一位好朋友食飯, 佢見我試左咁耐都未BINGO, 朋友就建議我今個CYCLE唔好CHECK D仔, 唔好量TEMP, 就當自己係CYCLE 30去計, 係DAY12-DAY18呢段時間do do密D, 我諗我都會跟朋友o既建議去做, 因為既然CHECK 到邊日排旦都唔BINGO, 再CHECK都無意思, 咁就不如順其自然, 聽天由命, 就當俾自己RELAX下, 一切就等緣份o既安排啦

[ 本文章最後由 CK_鼠鼠 於 08-3-6 11:23 編輯 ]

伯爵府

薯片豬,

你咁問得, 莫非有好消息

大宅

CK豬
我就係唔知呀, 我temp都keep住高, 不過想問係唔係如果真係bingo左, 連0.1 或0.2既上落都無架, 係唔係要temp好stable架?

男爵府

原文章由 CK_鼠鼠 於 08-3-6 11:22 發表
我尋晚同一位好朋友食飯, 佢見我試左咁耐都未BINGO, 朋友就建議我今個CYCLE唔好CHECK D仔, 唔好量TEMP, 就當自己係CYCLE 30去計, 係DAY12-DAY18呢段時間do do密D, 我諗我都會跟朋友o既建議去做, 因為既然CHECK 到邊 ...

==>CK_鼠鼠

都好 Y,妳 cycle 唔似得我咁唔準,總之預番果個星期努力 D 就得,少分壓力可能會唔同 D,又不妨試下。:D 同埋呢,我好友果陣係去完旅行番離個人輕鬆左中架,因為蛋蛋其實係妳 day 1 已做緊準備功夫,咁妳旅行玩時佢又當係放假輕鬆下,質素可能都會高 D,希望妳下次有好消息 (我都係)。

男爵府

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-6 12:44 發表
CK豬
我就係唔知呀, 我temp都keep住高, 不過想問係唔係如果真係bingo左, 連0.1 或0.2既上落都無架, 係唔係要temp好stable架?

==>卡樂B薯片

咦,好似進展唔錯播,禁妳今日 day 幾同埋幾時開彩?:lol:

總有些少上落既,我個護士好友話架,身體無可能長期日日都係一個度數。

大宅

原文章由 wohwoh 於 08-3-6 13:22 發表

==>卡樂B薯片

咦,好似進展唔錯播,禁妳今日 day 幾同埋幾時開彩?:lol:

總有些少上落既,我個護士好友話架,身體無可能長期日日都係一個度數。 ...

我而家日日都係 98.4 - 98.6, 不過有其中有1日 98.7, 之後果日98.5, 我驚temp趺左唔知得唔得

伯爵府

wohwoh,

唉呀!!!我今日day 2, 肚仔好痛, 巧辛苦呀

我今個cycle一於打天才波, 乜都唔理LU, 或者就係咁RELAX o既情況下有意外收穫呢

薯片豬,

係呢, 你幾時開彩呀 或者今次真係有機播

複式洋房

siujanjan & all sisters,

為咗老公我要暫時放棄了!好唔開心!唔知幾時先可以有自己既 bb..........

祝各位準媽媽身體健康,bb 健康成長!

未 bingo 既就今個 cycle 一撃即中!

男爵府

為咗老公? 乜事呀?

原文章由 Julibe 於 08-3-6 15:29 發表
siujanjan & all sisters,

為咗老公我要暫時放棄了!好唔開心!唔知幾時先可以有自己既 bb..........

祝各位準媽媽身體健康,bb 健康成長!

未 bingo 既就今個 cycle 一撃即中! ...

複式洋房

原文章由 BBron 於 08-3-6 15:36 發表
為咗老公? 乜事呀?

老公知我好想快 d 有 bb,繼而忘記上年小產既陰影,佢都主動提議係m後排卵前勤力 d 開工;可能因為咁佢無形中增添咗壓力,再加上佢平時放工後都好攰,好多時開工中途就要放棄......

相反如在排卵期後既 weekend 佢就好主動要 ,當然好成功添!

我驚再咁落去,一係攪到佢對 無晒興趣,一係佢就會飛咗我。

佢已經估到我每個 cycle 大約幾時係排卵期,為免比咁大壓力佢,我暫時都唔會主動要求 ,等佢想先 do do (即多數係排卵期後既 weekend)。換句話說,bingo 既機會就好微,咁不如同自己講暫時放棄,"mug" 都唔 check,個心會好過 d !

首頁

尾頁

跳至