自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我個仔係廣華生,一次超聲波都冇幫我照過。去產檢全部雙非,坐都冇得坐。醫生產檢好求其,在待產室的時候,對面個產婦必左BB個頭出來都冇人知,後來我見佢太辛苦,叫姑娘先立即推去入去產房。好彩到我生的時候,姑娘同醫生的態度都幾好。到生細女就真係唔敢去廣華,轉左去QE,冇咁多雙非,醫生同姑娘都好盡責,而且態度好好。

伯爵府

別隨便用什麼愚孝字眼, 要孝順父母,母親生你搵命駁,祝早日康復!

伯爵府

別隨便用什麼愚孝字眼, 要孝順父母,母親生你搵命駁,祝早日康復!

複式洋房

rebeccalin 發表於 18-7-30 08:27
我個仔係廣華生,一次超聲波都冇幫我照過。去產檢全部雙非,坐都冇得坐。醫生產檢好求其,在待產室的時候, ...
我越來越後悔自己無揀去Qe生,雖然Qe都會有醫療事故,真係要睇自己好唔好彩

我老公既姐姐係做診所姑娘既,
話應該無咩醫生會肯幫我做手術,我自己都知道要介反開個傷口再聯針再拆線仲未必一定好得反,
手術有難度又有風險...
我依家好驚如果再做手術又要痛1段時間又要再插尿喉> <
但係唔做手術行房又會有撕裂既痛仲會拉扯令到甩出黎塊肉越來越大,
有時坐或行路都會痛

公爵府

牛年勳章

Starrainma 發表於 18-7-30 08:57
我越來越後悔自己無揀去Qe生,雖然Qe都會有醫療事故,真係要睇自己好唔好彩

我老公既姐姐係做診所姑娘既, ...

過左去就唔好再唸啦!希望你可以盡快搵到一個好的醫生幫你做手術,早日康復

珍珠宮

環保接龍勳章

Starrainma 發表於 18-7-30 08:57

我老公既姐姐係做診所姑娘既, ...

長痛不如短痛, 可以做手術修補到就最好。
大家好,我是子悠~~

複式洋房

yubiwa310 發表於 18-7-30 09:18
你地講得好有道理,只係經歷過1次手術既痛,我諗起都好驚

男爵府

開心吸收勳章

祝你早日康復
我兩胎都係廣華生,好幸運無呢D事發生,我兩胎都係"必"緊出黎先被推入產房,兩胎都同D姑娘講,"出黎喇,快D"...第一胎無剪,第二胎有剪,都有打麻醉聯針...touchwood都ok....祝你早日康復同攞返個公道

男爵府

MommyPanel勳章

回覆樓主:

廣華真係好事但架,第二胎我都唔選擇廣華,佢地已經唔止第一單
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82&quot;9277*334&quot;
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

大宅

一定要睇醫生, 問多個意見, 長期咁痛或唔舒服, 好影響個人生活同情緒, 祝福你快點好番 !

珍珠宮

環保接龍勳章

Starrainma 發表於 18-7-30 09:28
你地講得好有道理,只係經歷過1次手術既痛,我諗起都好驚

比多次機會自己,做完就正常番哂, 你仲咁後生, 成世流流長架。
大家好,我是子悠~~

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

rebeccalin 發表於 18-7-30 08:27
我個仔係廣華生,一次超聲波都冇幫我照過。去產檢全部雙非,坐都冇得坐。醫生產檢好求其,在待產室的時候, ...

祝妳早日身心康復,加油

大宅

回覆樓主

其實仁安個醫生之前唔係話可以幫你聯過?我係你會快d做多次手術整番好,如果唔係之後愈黎愈嚴重點照顧bb,仲會影響夫妻生活

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

pple 發表於 18-7-30 10:09
其實仁安個醫生之前唔係話可以幫你聯過?我係你會快d做多次手術整番好,如果唔係之後愈黎愈嚴重點照顧bb,仲 ...

咪係羅, 點都要整番佢先得....唔好再信公立, 搵私家整啦,
梁媽媽

男爵府

Starrainma 發表於 18-7-30 08:05
我係見廣華産科出名先揀係廣華生,
我自己經歷就係有d姑娘同工友會黑面,
當然都有好既姑娘同工友啦,

我睇完馬上想轉瑪麗 但佢話丟我file 去要40日 剛剛好我九月底差不多 又話未必到時候有位 唉 我好驚廣華而家 佢d 野好多問題 檢查又求其
te quiero mucho mi amo

男爵府

回覆樓主

我最壞打算就好似大陸人咁挨到最後一刻衝瑪麗生
te quiero mucho mi amo

複式洋房

honeykerry 發表於 18-7-30 09:29
祝你早日康復
我兩胎都係廣華生,好幸運無呢D事發生,我兩胎都係"必"緊出黎先被推入產房,兩胎 ...
多謝大家關心同祝福!
我睇左醫生,醫生話我陰唇入面裂開既位置已經好反陰道亦無問題,
行房同行動會痛可能係因為傷口入面新生既嫩肉比較敏感,
亦有可能係陰唇裂開塊肉磨擦到所以痛,
但佢覺得比較大機會係傷口入面新生既嫩肉痛,
醫生話既然傷口入面好反就唔建議再製造新既傷口去聯針,
醫生叫我唔好怕去行房,如果可以忍受到痛楚,
大約半年時間,陰唇入面既嫩肉就會好好多唔會痛,
如果我行房後覺得係陰唇裂開塊肉影響到或痛既,
可以反去做個小手術切除裂開果塊肉,
但就唔建議聯反陰唇個缺口。
我覺得醫生都講得好詳細,我會同老公試下再行房,
再決定切唔切陰唇塊肉。

honeykerry    發表於 18-7-30 17:24

複式洋房

bobocheung65 發表於 18-7-30 13:53
我最壞打算就好似大陸人咁挨到最後一刻衝瑪麗生
其實我見廣華産檢靜係得驗尿,聽BB心跳同度肚皮,
朋友又話廣華生BB無止痛,Qe有止痛,
所以我生bb前都有同老公講,作動時去Qe生唔知比唔比,
不過jm唔洗咁驚,係廣華分娩既産婦都有d係好順利既,
我應該係因為遇上新手助産士唔識處理我傷口先咁樣,
唔好咁緊張,生完望到BB就會覺得1切辛苦都值得

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Starrainma 發表於 18-7-30 01:43
多謝大家關心,我依然保持樂觀,
我知到媽媽唔開心會好影響到bb,
我雖然有個難以啓齒既傷口,

努力加油

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yubiwa310 發表於 18-7-30 09:18

同意呀

首頁

尾頁

跳至