家庭理財

跳至

首頁

尾頁

洋房

原帖由 大力大力 於 09-6-18 01:12 發表

主席?? 佢都係由從小出身,做得呃人的”人壽儲蓄”,一定無良心,事實上越高職位就越無良心,你認為高層唔知自己手下呃人?產品呃人?,佢地下線呃人上線有得分佣! ...

伏爾泰講過:我不同意你的觀點 , 但 我誓死捍衞你說話的權利 。
但係做謠又或者冇証據既野, 係唔可以亂講。
你憑咩野話儲蓄人壽係呃人? 你憑咩野話做AGENT 就係無良? 不斷轉貼一D 片面之詞又算唔算誤導?
同埋, 我認為呢度冇人有權利叫人收聲。而家呢度係如果我做AGENT, 做理財顧問, 就唔可以分享理財意見。咁你去健康版, 醫生發言又唔得? 去法律版, 律師發言又唔得?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 rachel 於 09-6-18 11:50 發表
真係搞笑, 原來以你嘅邏輯, 問銀行借錢做生意係唔洗還錢, 無論成功與否.

我成日都話 保險公司, 無論內部制道,Sales 質素都有好大問題,香港數十年來, 除了夜總會,登報紙騙人請文員,就 sell 人做 “小姐” ! 保險公司登報紙騙人請文員Cherk,等人上左佢地公司又 sell 人做什麽 = Admin Officer = Financal planner = Agent =
船務文員 =
保險的資料更新員 = Sales = 沒底薪的 Sales,他們專找入世未深,初生之犢,成為他們的死士!!入行無底薪,先借糧………
同夜總會先借糧後接客既手法差唔多. 借左, 你咪要繼續 "做" 囉.
另外他們完成課程,經理會用盡各種手段,威迫利誘,沒單就上報表,大家去旅行沒單就留在公司,帶去大公司,豪宅使手下為了 $ 而不擇手段去 Close 張單!
這種詐騙的手法請不要上當。他擺明騙人的,佢有冇同你講一年後,有八至九成的人不會再做?

有冇同你講好多經紀都係搵幾千一個月
?

有冇同你講佢地捽數都好利害
?

有冇同你講很多開支也是你自己比錢既,包括郵費、應酬、日月歷等多項雜費.....?

講責任同義務,公司當你係僱員-->要聽話
講權利同福利,公司當你係自僱-->唔關佢事
做到好數,um話佢領導有方-->幫佢請多d人
有鑊要咩,um話你自己攪掂-->唔關佢事

禁止訪問

畀面勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

C9 真是 C9 (你自認架。。。:lol ) ,妳的出現 d Sales 真是多得妳唔少,我亦多謝妳令到我的 post 去到十多版,比多d人知道保險呃人,架!架!架!

去片。。。。

醫療儲蓄/基金保險的騙局
一名四十多歲的會計師李先生, 與太太一起購買醫療保險, 投保己十六年,近三年更加額成為”尊貴”會員,每年保費四萬多元。原本以為將來醫療開支己有了保障, 但李先生去年需接受心臟 “通波仔”手術, 保險公司向他賠償29萬元後, 今年保費大幅調高至每年20萬元, 幾經交涉下オ把保費下調至15萬元, 李先生對此深感不忿,試圖向其他保險公司投保,奈何沒有保險公司接受,最終他决斷保!!
28/06/2008

東方曰報

以上案例告訴大家,唔好以為買了什麼鬼保險就一生無憂,大病完一場。。供左 72萬,賠返29萬,保險公司就狂加保費!
所以我成日講買保險,係自我安慰,實際用途出事就知道幫唔到手。如閣下不幸撞車,你叫十字車,車你入"依利沙喇"定"法國/浸會"醫院?所以保險買來做勿???

.
原帖由 rachel 於 09-6-21 12:41 發表
請問有沒有人知到在政府醫院做電療要幾多錢
老公現在私家醫生度做緊化療,但醫生話再做埋電療會好d,約22次,費用約10萬.因為之前做手術用20萬&化療12萬.我地以經用晒所有積蓄.付擔唔到再私家醫院度做電療.須 ...

複式洋房

好多C9 Agent都係道得閒無聊講無聊野
大家家長小心﹗
有時還利害過祈福黨

大家小心﹗

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

宏利或遭加國起訴

【本報訊】宏利金融( 945)發聲明表示,上周已接獲加拿大安大略省證券委員會的強制通知,指宏利金融未能就其獨立基金及變額年金保證產品承受的市場價格風險,履行持續披露責任。就此,安大略省證券委員會將決定是否向宏利展開法律程序。
指未履行披露責任宏利指,在該委員會作出決定前,宏利可就通告內容作回應,並會與該會充份合作,又認為其披露方式已符合所有適用規定。

禁止訪問

畀面勳章

王國長老

王國長老

請各會員討論時保持良好的態度, 令討論區氣氛保持和平, 謝謝合作.

edea

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至