興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:回=ki=憶+發表於+12-1-9+17:16+我都

原帖由 曲曲 於 12-01-09 發表
加油!!
BB要乖乖唔好令媽媽咁辛苦
同埋好驚無床位啊,又驚人手唔夠會有失誤,唉

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回=ki=憶 發表於 12-1-9 17:43
同埋好驚無床位啊,又驚人手唔夠會有失誤,唉
你係邊度生呀? 因為我5月都會係政府(東區)順產,所以都擔心人手問題...又驚多人生BB,如果到時要訓走廊就慘啦!mouth:

男爵府

引用:Quote:回=ki=憶+發表於+12-1-9+17:43+同埋

原帖由 conniecheung 於 12-01-09 發表
你係邊度生呀? 因為我5月都會係政府(東區)順產,所以都擔心人手問題...又驚多人生BB,如果到時要訓走廊就慘啦 ...
我瑪嘉烈啊,我上兩胎都要喺走廊檢查

水晶宮

曲曲 發表於 12-1-9 17:39
加油!!
BB要乖乖唔好令媽媽咁辛苦
我估我可能好快手... 因為生第一個15小時 K.O,第二個只係7小時....加上我都算生得密,可能第三個3,4小時就攪掂都唔定! 不過之前聽你地講,生第三個係超痛,我先驚驚....

水晶宮

回=ki=憶 發表於 12-1-9 18:16
我瑪嘉烈啊,我上兩胎都要喺走廊檢查
你大個兩個幾大呀! 我大女07年,細女就09年出世....呢2年都比較多人生BB...由其年尾,真係迫爆醫院!!!

水晶宮

NaNami 發表於 11-12-23 01:10
各位我都未上返黎報喜!
我6月30生左細仔啦!
而家細仔星期一至四我媽媽湊,星期五六日多數自己湊!不過星 ...
恭喜哂!

男爵府

引用:Quote:回=ki=憶+發表於+12-1-9+18:16+我瑪

原帖由 conniecheung 於 12-01-09 發表
你大個兩個幾大呀! 我大女07年,細女就09年出世....呢2年都比較多人生BB...由其年尾,真係迫爆醫院!!! :igive ...
我大仔四月四歲,細仔月尾兩歲,第一胎痛左好耐下,但早入院打埋止痛,又吸止痛,又唔覺有咩,第二胎好遲先入院,因為唔想好似第一胎咁早入,痛又無人理無人陪又唔好意思嗌,結果承受曬十級痛不過好彩好快生,所以而家就生都好驚

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:曲曲+發表於+12-1-9+17:39+加油!!BB

水晶宮

回=ki=憶 發表於 12-1-9 21:36
我大仔四月四歲,細仔月尾兩歲,第一胎痛左好耐下,但早入院打埋止痛,又吸止痛,又唔覺有咩,第二胎好遲先 ...
咁我同你一樣大家都生得好密下......我係全職媽媽黎,遲D要一個湊三個咁細,真係辛苦啦...希望到時攪得掂啦!

男爵府

引用:Quote:回=ki=憶+發表於+12-1-9+21:36+我大

咁我同你一樣大家都生得好密下......我係全職媽媽黎,遲D要一個湊三個咁細,真係辛苦啦...希望到時攪得掂啦!: ...
我都係全職啊,大仔返半日,細仔要後年先收,唉!我都怕搞唔掂,呢胎我都想餵人奶,之前兩胎都餵到歲半左右,有左先局住停

水晶宮

回=ki=憶 發表於 12-1-10 16:17
我都係全職啊,大仔返半日,細仔要後年先收,唉!我都怕搞唔掂,呢胎我都想餵人奶,之前兩胎都餵到歲半左右 ...
我都想試下餵人奶,之前兩胎怕辛苦...同埋家人多聲氣,最後放棄左!!!今胎想再試...如果成功就慳唔少啦!我大女都係讀緊K2半日班,而家每日湊住細女(冇讀N1)都唔算辛苦既....不過真係好期待佢9月K1開學...我就可以全心全意湊BB啦~

水晶宮

Dor527 發表於 11-12-27 22:36
報到先!各位好
WELCOME

男爵府

引用:Quote:回=ki=憶+發表於+12-1-10+16:17+我都

原帖由 conniecheung 於 12-01-11 發表
我都想試下餵人奶,之前兩胎怕辛苦...同埋家人多聲氣,最後放棄左!!!今胎想再試...如果成功就慳唔少啦!:think ...
你就好啦,我仲要湊到後年,好怕搞唔掂

水晶宮

回=ki=憶 發表於 12-1-11 17:13
你就好啦,我仲要湊到後年,好怕搞唔掂

你有冇屋企人會幫輕下你湊BB呀? 每日幫幾個鐘都已經好好多~ 我係同99一齊住既,有時湊小朋友湊到燥燥地,我就會叫佢幫我睇住一陣,自己落街行下...食下野,心情都會好D~~ 如果唔係一定長期負能量!

男爵府

引用:+本帖最後由+conniecheung+於+12-1-11+17:3

原帖由 conniecheung 於 12-01-11 發表
我無同奶奶住啊,一齊住佢地勁寵壞!所以頂唔順自己辛苦啲都要搬走!同埋果時一齊住都幫唔到我咩,仲好多野我做曬,仲衰過阿四

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:第3胎媽咪 PART VI

水晶宮

引用:祝各位新春快樂、身體健康、BB快高長大、精

原帖由 曲曲 於 12-01-21 發表
祝各位新春快樂、身體健康、BB快高長大、精靈活潑

水晶宮

時間過得好快好快,仲有20日左右就生BB啦~ 好緊張...好開心呀!
希望順利..平安啦~~~

首頁

尾頁

跳至