自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我讚成減工時...好似救護員咁返12小時...

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:Quote:primary2007+發表於+12-5-3+00:10+消

原帖由 joannmamk 於 12-05-03 發表
咁就要問吓D高官,不過唔止薪級表,福利都有好大分別
問高官?高官自己將高薪好福利俾曬自己就有!嘆住冷氣又好pay過曬全部紀律部隊丫麻!又唔同佢地俾?
香港,可能唔只一個地下皇宮⋯

仍然掛住你  高官緊係坐房嘆冷氣啦, 你想邊個同佢地比呀? 樓面牙?  發表於 12-5-3 12:50
我是一隻喵

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

消防員其實一個星期翻幾多日?

支持消防,佢地真係好辛苦ga,身邊冇親人,朋友做,但睇電視劇,新聞,報紙都應該理到掛,佢地可能下一秒就冚,真係攞條命博,點解咁多人唔會將心比己?點解會用樓面嚟比較,好唔尊重消防員

chuchu9999    發表於 12-5-3 08:56

珍珠宮

hk people ...envy the others,,,,love complaining...

if u think the firemen, the policemen or the immigration are earning easy money

why U do not apply for this post ?!?!?!?!??!!?

伯爵府

回覆 rachel_BB 的帖子

你講嘢用下腦先啦, 人地搵命博架! 仲有, 一更係24小時, 如果返一放二, 有時一星期要返3日工 24 小時!

唔好下下睇表面以為人地座係度收, 人地入火場差D無命你又知唔知?

小bie豬    發表於 12-5-3 19:37

大宅

回覆:消防員其實一個星期翻幾多日?

啱啱新聞透視講緊醫生on call 36 小時。仲要之後無假放。
爭取減工時應該都係醫生先

首頁

尾頁

跳至