烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 Vca 於 08-4-18 20:25 發表

哇~ 哇~ 哇~~~ 好耐冇見呀!!!!!
好掛住妳呀.... 妳去鬼咗邊度呀??

上面果隻芝士餅係三個人食既~ (有客人~)
不過平時我整比老公都係整咁大隻架嘞...
而且我食好好好少~
多數老公搞掂!!!!

芒果 ...

掛住人又唔pm人?晞玥就真係有我心喇
佢有pm問我係咪失蹤呀~

人哋上兩個星期好多野攪,幾乎一日48個鐘
都唔夠用,到我上bk個陣,妳又好夢正濃,
妳哋另外個post我又搭唔到咀,咁咪好似
人間蒸發咁囉~

咁又係,妳hon hon喎,妳整乜佢都同妳
善後架啦

芒果芝士凍餅係唔駛焗架,我就係最鍾意食類似
咁嘅凍餅,我遲啲想試埋檸檬凍餅同埋木槺蛋糕,
希望成功啦

[ 本文章最後由 白活 於 08-4-18 23:52 編輯 ]

男爵府

原文章由 白活 於 18/4/2008 03:41 PM 發表

掛住人又唔pm人?晞玥就真係有我心喇
佢有pm問我係咪失蹤呀~

人哋上兩個星期好多野攪,幾乎一日48個鐘
都唔夠用,到我上bk個陣,妳又好夢正濃,
妳哋另外個post我又搭唔到咀,咁咪好似
人間蒸發咁囉.......

喺度問候妳咪一樣~ (晞玥妳正一擦鞋仔!!! )
我地另外個post,妳都可以來搭咀架!
話明係歡迎搭咀架麻~~~~

甜品暫時我整來整去都仲係芝士餅....mouth:
本身我自己唔鍾意食甜~
個芝士餅我都係為咗老公先學整!
我寧願用時間研究其他我又鍾意食+佢又鍾意食既食物...
不過我都想學整多d甜品~
木槺蛋糕唔錯喎!
妳成功時記得post 食譜出來呀!!!!!!

大宅

我都唔記得話樣好烚嘅野妳聽呀,
我諗住買個11"嘅玻璃盤焗豬排飯,
點知........係放唔入我個焗爐,
我要張個盤打斜擺先勉強放得入,
我以經唔夠膽買咁大個,點知都係
(因為我唔記得度個爐嘅size就走去買~)

個木槺蛋糕個食譜我都係係呢度,
阿二少奶bk嘅媽咪到偷師咋,
邊好意思攞人啲工勞呀,要唔該
二少奶就真

男爵府

原文章由 Vca 於 08-4-19 03:39 發表

喺度問候妳咪一樣~ (晞玥妳正一擦鞋仔!!! )
我地另外個post,妳都可以來搭咀架!
話明係歡迎搭咀架麻~~~~

甜品暫時我整來整去都仲係芝士餅....mouth:
本身我自己唔鍾意食甜~
個芝士餅我都係為咗 ...

係邊到有個post可以搭咀呀..我都想搭下咀呀...好鬼悶呀..

男爵府

回覆 #363 白活 的文章

又見到妳嘞~ 不過我就要出街呀!!!
邊個二少奶?
我都係二少奶來啊!!!!

男爵府

原文章由 samchi媽 於 19/4/2008 10:09 AM 發表

係邊到有個post可以搭咀呀..我都想搭下咀呀...好鬼悶呀..

"Fusion靚太一個墟" - http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1352288&extra=page%3D1&page=31

come come come!!!!! welcome welcome welcome~~~~
不過我而家就要出街咯! 好快會offline~

喂~ 妳屋企有冇咪架?

大宅

原文章由 Vca 於 08-4-19 20:03 發表
又見到妳嘞~ 不過我就要出街呀!!!
邊個二少奶?
我都係二少奶來啊!!!!

佢個login name係二少奶嘛,咁我咪稱呼佢為二少奶囉~~

詹二少奶,奴婢咁樣回覆,唔知妳滿意嘛

男爵府

回覆 #367 白活 的文章

收到收到~ 我入來係告辭既!
我同外子要出去辦d屎.......
請呀~~~~

大宅

原文章由 Vca 於 08-4-19 20:27 發表
收到收到~ 我入來係告辭既!
我同外子要出去辦d屎.......
請呀~~~~

好行!好行!
恭送二少,二少奶出門辦d屎
(呢趟出門唔知呀二少奶d屎難唔難攪呢hea

[ 本文章最後由 白活 於 08-4-19 21:56 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至