時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

+3金熱血

回覆:環保團體被警方查封

以前睇中史,康熙雍正咁昌盛,都有紅花會叫「反清復明」,一直發展成今日的「社團」。咁英國統治下的香港,夠昌盛,仍然有當年的左派「反英復中」,就是今天的工聯會。現在中國富強(不計大陸人跟香港人價值觀不同,但他們急促改善中),全世界都睇中國頭,但香港有人「反中復英」~~看來,歷史是不斷重覆。

珍珠宮

拉左個男人話繒圖員, 女人就系SALES 和無業, 點解吾一早表露自己系義工, 話一年前租上址做貨倉, 自犒朋友班人就話佢地幾年前已經營, 有D古怪

男爵府

引用:佢地話佢地無辜,我又search佢地fb睇,佢地

原帖由 孟母3000 於 16-02-12 發表
佢地話佢地無辜,我又search佢地fb睇,佢地又真係為環保做左好多野,好似點睇都唔似供應貨源比暴動者?

...
係囉,收集哂啲嘢然後走去做暴徒唔得咩。環保?真係二次創作咩。

水晶宮

引用:以前睇中史,康熙雍正咁昌盛,都有紅花會叫

原帖由 786 於 16-02-12 發表
以前睇中史,康熙雍正咁昌盛,都有紅花會叫「反清復明」,一直發展成今日的「社團」。咁英國統治下的香港, ...
歷史就係咁諷刺,呢頭借古諷今,呢頭重蹈覆轍地錯

男爵府

引用:以前睇中史,康熙雍正咁昌盛,都有紅花會叫

原帖由 786 於 16-02-12 發表
以前睇中史,康熙雍正咁昌盛,都有紅花會叫「反清復明」,一直發展成今日的「社團」。咁英國統治下的香港, ...
所以咪話,今日嘅黃,根本係昨天嘅左

琥珀宮

畀面勳章

引用:拉左個男人話繒圖員,+女人就系SALES+和無業

原帖由 angiehouse 於 16-02-12 發表
拉左個男人話繒圖員, 女人就系SALES 和無業, 點解吾一早表露自己系義工, 話一年前租上址做貨倉, 自犒朋 ...
我都唔明,見fb 又話東張西望影過佢地,但明明係2013,之前話剛一年前先租倉,到底東張西望影既地方同人係咪一樣?暴徒好鍾意混淆視聽,唔知邊度可以證實到

男爵府

2018父親節勳章

係香討見到,唔知有無關呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

2018父親節勳章

回覆:baofankan 的帖子

另一張

男爵府

引用:係香討見到,唔知有無關呢?

原帖由 baofankan 於 16-02-13 發表
係香討見到,唔知有無關呢?
當然有關係喇,你好嘢。

男爵府

“幫忙分類回收”係咪暗號?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:“幫忙分類回收”係咪暗號

原帖由 晴朗家家 於 16-02-13 發表
“幫忙分類回收”係咪暗號?
我估係環保團體之餘,都係反政府團體
環保份子未必係好人

禁止訪問

男爵府

所以我咪話,難道製毒工場會整個招牌話自己係製毒嘅?

伯爵府

+3金熱血

引用:Quote:原帖由 786 於 16-02-12 發表以前睇

原帖由 晴朗家家 於 16-02-13 發表
所以咪話,今日嘅黃,根本係昨天嘅左
更大的問題是這類「社團」就好像那些「紅花會」那樣不會消失。從清到現在300+多年了。

公爵府

引用:Quote:原帖由 chingnc 於 16-02-12 發表殺

原帖由 孟母3000 於 16-02-12 發表
我睇佢地有詳細解釋點樣分類回收,幾professional,如果成立一個咁既組織做環保活動就係為左搞暴動,咁真係 ...
會唔會佢都冇intention 搞事,只是有心人取用咗佢地嘅物資?

首頁

尾頁

跳至