自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

試過一次電話約個人上嚟見工,問佢幾點?佢答:唔知呀!瞓醒咪嚟囉

有啲老公帶老婆嚟見工仲要做代言人,咩都係個老公出聲問

又有帶啊媽/啊爸嚟見工

約咗見工唔見人又唔通知嘅都唔少

仲有好多騎呢嘢,而家請到個正常人已經好好

男爵府

回覆:今早睇左幾十封求職信

睇到我笑左出聲

洋房

回覆樓主:

係咪要簽家長通告

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

leungszeon 發表於 16-7-7 14:32
這亦令我想起有一次interview一個IT Assistant既位,剛開始正常,個candidate坐係我對面,我叫他自己介紹 ...

X上身

水晶宮

lovingsleep 發表於 16-7-7 16:46
我睇過一個求職者張相係一班人在卡啦OK 唱歌,佢加左個圈圈住自己,亦睇過有D係7分model pose相,我一定唔 ...
加個圈?笑死我喇

水晶宮

Chang ?Chan ?可能佢剛轉左老豆,未習慣,唔記得左

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

v.sweet 發表於 16-7-6 22:51
唔怪得我呢D大嬸,咁多人請喇!
因為你夠正常囉
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

昨天約了一個人又沒來......請一個90后的真的不容易

子爵府

熱血勳章

Amandang0124 發表於 16-7-6 19:57
哈哈,諗起之前有個jm開過post, 話人地見工同收D求職信,有項性別sex, 有人寫強勁 :wahaha ...
我笑到噴口水。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

lovingsleep 發表於 16-7-7 16:46
我睇過一個求職者張相係一班人在卡啦OK 唱歌,佢加左個圈圈住自己,亦睇過有D係7分model pose相,我一定唔 ...
佢加左個圈圈住自己

大宅

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章

點解可以咁騎呢?我地依一代父母教育出現問題?

洋房

原來一山還有一山高
我試過睇完CV覺得OK, 叫佢黎見工, 佢問公司有冇福利同獎金, 冇就唔黎見, 因為佢搵工好忙....

伯爵府

八婆仔@ 發表於 16-7-6 12:22
回覆 kuhs 的帖子

HAHAHA.....我係從事社會福利服務界別的.....

負責家庭問題?要聯絡媽媽

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

八婆仔@ 發表於 16-7-6 12:14
我要負責條TEAM要請人,請我下面個位....

見到而家d後生仔,真係無言。仲好擔心香港嘅將來

公爵府

hyuk512 發表於 16-7-11 09:13
原來一山還有一山高
我試過睇完CV覺得OK, 叫佢黎見工, 佢問公司有冇福利同獎金, 冇就唔黎見, 因為佢 ...

嘩! 乜香港好景成咁咩?
呢D問題通常2nd in 臨埋尾先問,甚至唔問個人啱心水嘅HR會 sell。 駛唔駛咁主動出擊

大宅

我都成日睇到唔少極品求職信,打開個email,成個email就係得兩句 "我想應徵xxxx職位,請聯絡 xxx 電話 : xxxxxxxx"...CV都冇...

男爵府

呢排又約左幾個fresh grad黎in
發覺好多人都唔做下功課 成日去錯地方
遲到又唔打個電話黎報備定先
岩先果個連cert都冇帶
呀姐嬲到話唔使in佢 填完form的佢走

公爵府

回覆:今早睇左幾十封求職信

男爵府

回覆 moma1023 的帖子

其實佢一早問定又唔駛晒大家時間囉, 哈哈哈
可能人地本身做開係有bonus / double pay etc, 所以無既話就唔駛諗~.~
係無乜禮貌咁囉

侯爵府

laibebemama 發表於 16-7-11 13:21
回覆 moma1023 的帖子
[size=14.5455px]其實佢一早問定又唔駛晒大家時間囉, 哈哈哈
[size=14.5455px]可能人地本身做開係有bonus / double pay etc, 所以無既話就唔駛諗~.~
[size=14.5455px]係無乜禮貌咁囉

但如果佢份份工都咁樣問, 好大機會搵唔到工, 佢咁冇禮貌, 就算間公司福利好好, 年尾花紅一大筆, 都唔會IN佢囉~

Chirley    發表於 16-7-11 17:57

首頁

尾頁

跳至