跳至

首頁

尾頁

複式洋房

callyclaire 發表於 11-9-18 22:53
係喎, 我地幼稚園都好多人揀隔離O既小學~

即係邊間? 好好架? 分享下呀?

公爵府

畀面勳章

公爵府

畀面勳章

moneylee2012 發表於 11-9-18 23:01
即係邊間? 好好架? 分享下呀?

梁球琚, 我唔覺得佢好好~~ HAHA!! 你都決定左啦, 咪8卦啦~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

heihei06媽咪 發表於 11-9-17 11:35
小學來幼稚園講過-------"銀行信好似信用卡個D太容易申請到,所以5得。最好係差餉單、煤氣單、水費單或電 ...

唔該哂,都係聽日打去問下....

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

三個白白豬 發表於 11-9-18 21:37
英來黎緊會有七班小一,佢咪..................

估唔到佢咁勁, 開咁多班 ......

三個白白豬  真係好誇,再黎豬年又會多幾多班呢 ^^  發表於 11-9-19 11:11
701003  校舍大,班數自然多!南元小都有6班以上!  發表於 11-9-19 10:56
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

其實開班多與少,除計佢上一年多唔多人選外.另外都要睇學校硬件(校舎,班房....),好似英來咁佢黎緊有七班,光明就得四班,唔通就話光明唔夠英來多選嗎 ?
知上年英來係第二輪派位時,有60個位,但只得 110 人第一自願選佢,比我想像中少.
所以大家都唔好以佢開幾多班,就斷定佢係搶手貨
(如有講錯,請修正)

大宅

畀面勳章

回覆:2011年9月選小一長入黎傾下呀 !

我想問有無家長報李宗德?
大家對呢間學校又有咩睇法?

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實開幾多班好易計

將佢自行派位X2, 除返30(大班教學) / 25 (小班教學)

光明英來 75 X 2 = 150, 再除25, ....... 應該開6班喎???

鐘聲係大班, 好似75 X 2 = 150, 除30 ..... 所以開5班 ......

南元小 63 X 2 = 124, 再除25 ...... 佢今年係開5班!
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

照理係咁計,要摷返月頭派果本小學概覽睇下先得.

男爵府

好媽媽勳章

yes, 已經試驗了一年, 在高年班. 效果成效唔錯, 幾好.
kiucar66 發表於 11-9-7 23:39
有無人知獅子會何德心小學d...料?係用電子書架?

首頁

尾頁

跳至