自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:亞媽,我係生仔唔係生愛滋

祝福您!希望bb冇事,順順利利生個可愛b

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唉,啲老一輩真係好鬼忌話比人聽個bb有事!

原帖由 babybabyu 於 14-01-26 發表
唉,啲老一輩真係好鬼忌話比人聽個bb有事!又話以前邊有啲咁嘅野!我話咪就係你啲人囉,驚死話比人知左會無 ...
我哥以家行唔到坐輪倚,我媽冇乜必要唔會推我哥出去,落樓下都唔會,有次我哥返到屋企樓下撞到我媽,我媽當唔識佢

BBJOJO    發表於 14-1-26 15:47
綿綿雨  嘩....你媽真係好X喎  發表於 14-1-26 15:43
愛 我 就 別 傷 害 我

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唉,啲老一輩真係好鬼忌話比人聽個bb有事!

原帖由 babybabyu 於 14-01-26 發表
唉,啲老一輩真係好鬼忌話比人聽個bb有事!又話以前邊有啲咁嘅野!我話咪就係你啲人囉,驚死話比人知左會無 ...
我哥以家行唔到坐輪倚,我媽冇乜必要唔會推我哥出去,落樓下都唔會,有次我哥返到屋企樓下撞到我媽,我媽當唔識佢,你話我哥幾難受,佢話接受唔到我哥坐輪倚,唔通我哥又好好受咩

babybabyu  唉,所以咪就話唔知咩心態,,自己面子仲緊要過親生仔女  發表於 14-1-26 15:41

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Relax. Check and wait for the result la

大宅

其實我唔知樓主你個係咩病, 你呀媽都係担心你啫, 你知唔知做呀媽好辛苦的, 你係咪有信心就算個小朋友真係遺傳左你個病, 你可以take care到佢? 同埋, 你有冇諗過個小朋友自己想唔想有呢個病? 坦白講, 如果有病, 你都係要生出嚟, 我唔覺得你呢D叫偉大, 係叫自私...

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 kitwong 的帖子

唔好嬲,加油!支持你
一定冇事!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

引用:回覆+kitwong+的帖子其實你有冇諗過呢個遺

原帖由 Miulo 於 14-01-26 發表
回覆 kitwong 的帖子

其實你有冇諗過呢個遺傳病,對人的影響,唔知道你所講的遺傳病是什麼,但其實你有冇 ...
我地個病係小腦萎縮,會影響活動能力,我地都係上次我有 BB 時咁啱有快期比我地見遣傳科我地先知,果陣我哥未坐輪倚,但行路已出問題,我哥以家以經行唔到要坐輪倚,我哥以家到左中期,我好清楚個病去到最後係點,我睇住我爸由識行識走到病發之後要坐輪倚,我完全清楚,但佢有冇諗過我地既感受呢

珍珠宮

就算以前我爸要返醫院覆診多數都係得我陪亞爸去,我爸入左老人院咁耐我媽都好小去探佢!早排我哥因為要攪離婚我地要陪佢出去,我媽都想唔去叫我推我哥,我話我去唔係問題,但我唔夠力推我哥,要個得八十磅既推個百二磅既真係有難度囉,果次我媽先肯去,唔好以為佢去就為我好,出到去不停 EE 哦哦,哦到我哥黑哂面發脾氣

男爵府

好老實講如果係我我都會選擇唔生,因為我怕自己受唔住,但媽子又係怪啲嘅咁對亞哥

子爵府

楼主恕我直言,你説你自己也有這個病,咁将來如何照顧BB?

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:好老實講如果係我我都會選擇唔生,因為我怕

原帖由 ladykacha 於 14-01-26 發表
好老實講如果係我我都會選擇唔生,因為我怕自己受唔住,但媽子又係怪啲嘅咁對亞哥

...
我同你一样,但其他人有其他人既選擇……你要尊重自己d仔女,由其而家個仔,佢都唔想,個個都想生個又靚,又可愛,又聰明,又得人鍾意,又聽父母話,将來又揾到錢既仔女,如果仔女唔係咁,你就吾鍚,咁唔該唔好生!(我認我自私,我唔可以無限負出……所以我冇小朋友)

幸福可以好簡單

大宅

比我。。我唔會駁。。
唔會生,廢事將來後悔。。。
而且大家都唔開心。。。

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:楼主恕我直言,你説你自己也有這個病,咁将

原帖由 964000 於 14-01-26 發表
我都有諗依個問題

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

引用:其實我唔知樓主你個係咩病,+你呀媽都係担心

原帖由 tokwawan 於 14-01-26 發表
其實我唔知樓主你個係咩病, 你呀媽都係担心你啫, 你知唔知做呀媽好辛苦的, 你係咪有信心就算個小朋友真係遺 ...
以家要等十六週抽胎水驗先知 BB 有冇,上次就係因為 BB 都有所以我做左人流,我好清楚個病最後會點,其實未病發前同常人一樣,只係病發後會影響活動能力,同埋個病每次有 BB 都會有一半機會遣傳到,我都唔想個病一代一代咁傳落去

方方媽媽  就算BB無事,你將來可以照顧到佢長大成人嗎?佢一個又可否照顧到你終老?  發表於 14-1-26 16:51

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+tokwawan+於+14-01-26+發表其

原帖由 kitwong 於 14-01-26 發表
以家要等十六週抽胎水驗先知 BB 有冇,上次就係因為 BB 都有所以我做左人流,我好清楚個病最後會點,其實未 ...
我諗你媽咪表面唔認你哥哥,其實內心好痛苦!

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

引用:好老實講如果係我我都會選擇唔生,因為我怕

原帖由 ladykacha 於 14-01-26 發表

...
上次我完全喊到收唔到聲,我有同老公講唔想落想生,但同老公傾完最後都係忍痛做左人流

今次驗到冇事我一定生,我好希望今次 BB 冇事

子爵府

可能老人家唔識點表達,佢應該都係關心你既,希望今次順順利利,bb冇事

珍珠宮

引用:楼主恕我直言,你説你自己也有這個病,咁将

原帖由 964000 於 14-01-26 發表
我以家未病發仲行得走得,我有問過腦科醫生我幾時會好似我哥咁,但醫生都答我唔到,佢話有 d 快有 d 會慢

大宅

引用:Quote:原帖由+964000+於+14-01-26+發表楼主

原帖由 kitwong 於 14-01-26 發表
我以家未病發仲行得走得,我有問過腦科醫生我幾時會好似我哥咁,但醫生都答我唔到,佢話有 d 快有 d 會慢

...
將來肯定有好多大難題出現。。。
你c6真係會同你1齊面對??
假如唔可以咁小朋友。。。。。??
Bb驗出既結果係100%嗎??
無論如何。。。。加油吧。。。。
希望你同bb可以健健康康。。。

首頁

尾頁

跳至