親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+happychingchun+於+14-03-23+

原帖由 hkeric 於 14-03-24 發表
我都提提下大家:

其實頭頂有獨立冷氣自已教,三個都有,係燈制附近
係我教咗都無用

大宅

引用:Quote:原帖由+hkeric+於+14-03-24+發表我都

原帖由 happychingchun 於 14-03-24 發表
係我教咗都無用
咁可能我好彩d,我上次來回兩程機,扭開左d冷氣制,都有d冷氣噴出黎

大宅

引用:剛回來兩天,想提醒未搭過peach既朋友一下

原帖由 edith0408 於 14-03-23 發表
剛回來兩天,想提醒未搭過peach既朋友一下:
機倉好焗,怕焗易暈既人真係唔好搭, 最好著定透氣舒適既衫, ...
係呀,張坐椅真係太薄

後面個人腳長d,好易頂到前面果個唔舒服。。。

大宅

引用:我來回都買左兩件行李既,不過去程用一喼淨

我來回都買左兩件行李既,不過去程用一喼淨係擺一家三口既衫褲都已經差啲過磅,咁如果回程用埋另一喼掃貨既 ...
仲有hand carry嘛,可以用盡佢,一人有10kg,三人就有30kg免費

hand carry 果袋可以好大個,成個紅白藍size上機都得

別墅

引用:剛回來兩天,想提醒未搭過peach既朋友一下

機倉好焗,怕焗易暈既人真係唔好搭, 最好著定透氣舒適既衫, ...
下……我仲諗住買機票,多謝提醒

男爵府

甘想問下, 大阪返黎CHECK IN 完左果度有無野食架? 如果太早攪掂, 帶住細路有咩食?

大宅

引用:甘想問下,+大阪返黎CHECK+IN+完左果度有無

原帖由 msbear 於 14-03-24 發表
甘想問下, 大阪返黎CHECK IN 完左果度有無野食架? 如果太早攪掂, 帶住細路有咩食? ...
有,T2有間西餐廳,又有手信店。

水晶宮

畀面勳章

回覆:提一提未搭過peach既朋友

我上年搭去程時個坐位背2 邊都有舊野un 住,坐得好唔舒服,仲要零晨機完全un 到瞓唔到:pppp:好辛苦,當時已話無下次。好彩回程班機新d, 舒服好多。

大宅

請問張 barcode 係咪一定要print 出黎 check in? 想喺回程前嗰日先上網買行李,但到時冇printer print 出黎… 如果喺香港預先print 的話,行李嗰欄又唔啱…

大宅

引用:請問張+barcode+係咪一定要print+出黎+chec

原帖由 thlm 於 14-03-24 發表
請問張 barcode 係咪一定要print 出黎 check in? 想喺回程前嗰日先上網買行李,但到時冇printer print 出黎 ...
好似可以喺email度scan架,我見有人拎電話出黎,不過最好問清楚!

別墅

引用:Quote:原帖由+thlm+於+14-03-24+發表請問張

原帖由 edith0408 於 14-03-25 發表
好似可以喺email度scan架,我見有人拎電話出黎,不過最好問清楚!
唔一定要barcode架,有訂位編號+passport都check到in架,我上星期去都無print barcode出黎

大宅

Thanks~ ^^

男爵府

edith0408 發表於 14-3-23 02:36
請問你有無加錢劃位? PEACH劃位費比AIR ASIA貴...
我3個大人去, 去到機場COUNTER CHECK IN 時, 有連位嗎?

annaanna  我都係3個大人去,去程要分開坐,回程機場電腦CHECK-IN,3個連位﹗  發表於 14-3-25 16:09

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我唔焗得架, 會狂咳

男爵府

edith0408 發表於 14-3-23 02:36
我黎緊5月都會坐, 睇咗好多post....佢地都話好凍喎~
想問一下, hand carry既行李(回程)果陣check得緊唔緊?
我打算喼放唔晒果d就hand carry(已買1個勁大好輕既袋放), 同男朋友一人拎一袋, hand carry拎上機會唔會好迫?
thx

annaanna  我回程拖個上機O既喼,加一個背包,冇人問喎~ 亦唔見其他乘客有被磅行李  發表於 14-3-25 16:11

大宅

引用:Quote:edith0408+發表於+14-3-23+02:36+剛

原帖由 細菌人 於 14-03-25 發表
我黎緊5月都會坐, 睇咗好多post....佢地都話好凍喎~
想問一下, hand carry既行李(回程)果陣check得緊唔緊?
...
畀d Tips你丫,回程機個個一袋二袋拎上機,你坐果行樓上行李架未必夠位放咁多行李,由其是如果你坐頭10行,記得排隊早d上機。。。

如果唔係可能你坐第2行,行李要放到去第10幾行先有位放。。。到時落機就好麻煩

子爵府

醒目開學勳章

回覆:hkeric 的帖子

多謝提醒,我都係五月去大阪。都係坐楽桃。

男爵府

我上星期坐peach去大阪,回程坐香港快運,我發誓以後唔再坐peach,香港快運張椅舒服好多,樂桃又窄又直,通宵機完全瞓唔到,攞命

大宅

其實坐得廉航,就預左好似坐巴士咁架啦,價錢平左,梗有d野係會失去左

但三個幾四個鐘,好快過姐

要坐得舒服,又有service,咁就要坐返常規航空公司啦,不過就要畀多d

男爵府

引用:我來回都買左兩件行李既,不過去程用一喼淨

我來回都買左兩件行李既,不過去程用一喼淨係擺一家三口既衫褲都已經差啲過磅,咁如果回程用埋另一喼掃貨既 ...
唔係可以hand carry架咩??我打算如果超咗磅,就搵個預先準備好嘅特大環保袋(有拉鏈款)拎住上機

首頁

尾頁

跳至