論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:有無人個姐姐好似我個個咁

鍾唔鍾意bb 真係天生嘅,冇得迫,有啲嘢可遇不可求

大宅

回覆 mslam1016 的帖子

完全對

伯爵府

回覆 Phoebeleung713 的帖子

佢肯睇住BB玩已好好!
我果個係睇都唔睇, 成日呢入房/廁所, 由得亞囡自己一個留在客廳玩, 成日撞親...
呢個工人逼我在客廳裝左兩支CAM睇住個囡!
我在家時發現佢平均每小時就入廁所超過10mins, 又唔係肚痛, 用手機一check whatsapp在線上...
好啦... 我返工時叫佢坐在客廳一邊摺衫一邊睇住亞囡, 佢竟然教我囡玩手機...
煮餸難食唔緊要, 我教佢煮, 但冇心學...
洗碗唔乾淨, 成日有殘渣留在碗碟度...
屋企打掃得唔乾淨, 從來只做表面, 連基本玩具箱下面都唔吸塵...
有其他人係度唔會照顧亞囡...
亞囡體重就嚟跌出生長線... 成日病...
其實佢頭幾個月都幾好, 雖然唔會自動做野, 但叫都會做... 一買左手機& notebook就成日掛住玩, 乜都唔做...

陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

禁止訪問

大宅

其實我明白在職媽媽的心態,我自己就有對孖仔,月尾就18個月啦,我姐姐都係唔喜歡同bbs玩,故我專登請個鐘點ee每日來5至6個鐘,負責照顧bbs,同bbs玩,咁我返工就無咁擔心,起碼屋企有2個人,加上我兩個從細至現在都唔食奶咀,所以無你的擔心!你可以叫媽媽或奶奶去同bb玩,姐姐係唔會陪bb,有時間都偷懶啦!裝cam其實係心理上安慰的,覺得bb有人陪唔係1個,自己又會投入工作!

男爵府

對唔住都要講句,你真的要求高了少少。之前我都有同你一樣的case出現。我的菲傭姐姐打理得我屋企很乾淨,手腳好快。但唯一就係對住我兩個仔唔係好懂得同他們玩。學你話齋,小朋友自己玩,她就坐系度望住。後來我慢慢覺得姐姐都唔係萬能,我們也不能樣樣都要求她滿分。只要她安安分分做野,無咩小動作,已經比起出面好多姐姐好幾百倍的了。而家她漸漸同我兩個仔熟了,就開始會一起玩下,多了互動。我們而家有時仲會飯後一起玩下UNO, 一起睇電視。樂也融融。

首頁

尾頁

跳至