跳至

首頁

尾頁

大宅

即係其實你無水泡,只係驚有所以唔食燕窩?
點解要停一個星期飲阿膠既?
花膠,我去打邊爐順便食埋:p

原文章由 KeiKatBB 於 07-9-9 21:43 發表

關於水泡既野真係唔識得答你呀~~~sorry,我下次睇醫生時會問下自己有冇先,你下次照時都要問清楚呀

我上個月排完卵後都一直有飲阿膠,但今個又停左lu.......過多一個星期先再飲啦 ....花膠都少飲,要返媽媽屋企先 ...

洋房

原文章由 sze0203 於 07-9-9 22:25 發表
即係其實你無水泡,只係驚有所以唔食燕窩?
點解要停一個星期飲阿膠既?
花膠,我去打邊爐順便食埋:p

我未知會唔會有水泡呀,如果有,又食燕窩個水泡會愈來愈大架

一日未照過,我都唔敢食咁多中藥住呀,所以咪停晒食阿膠 ...仲有,我真係乜野害喜既徵兆都冇呀....諗緊自己係唔係真係中左既,所以都係睇定D先咁lor~~

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

係14個月抱兩呀,生完呢個收工喇

原文章由 KeiKatBB 於 07-9-9 18:43 發表

B媽-Blue,
果然係三年抱兩呀!勁!.......我還是第一次,請你多多指教才對!

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

民房

今朝去E務所CHECK ..BINGO 左 心情好復雜
我打算係屯門E院生,喱家心情都唔知點形容

複式洋房

我last M係28/7, 而家亞b有6week喇.:lol:
前幾日去左母嬰健康院, 10月頭會去C+, 到時先會照超聲波. 我已經上網book左威爾斯的oscar, 不過要等佢地覆番有無位

大宅

KeiKatBB

不用太擔無害喜的感覺,現在只係5 weeks - 6 weeks 左右,而且唔係個個都有害喜感覺架,放心。

因我已在一個月前照超聲波檢查,所以好清楚自己有無婦科問題先食咁多安胎食物!

至於我自己,只係晨早個胸脹痛的感覺比較明顯,左大脾內側條根有時扯扯下咁,又未至於成日想瞓覺架!只係迫自己休息多d囉~呢兩日都無嘔啦!不過今朝返工,可能個人緊張所以有少少反胃。

其他準媽媽的情況係點呀?
我已寫緊blog 記低每日的情況,等第時bb可以睇返~^^~

大宅

你last m 係幾時呀?

原文章由 wingandyiu@kiu 於 07-9-10 10:57 發表
今朝去E務所CHECK ..BINGO 左 心情好復雜
我打算係屯門E院生,喱家心情都唔知點形容

男爵府

我都岩岩check 左, 宜家5 weeks, 好緊張. 我想問可唔可以話俾我聽馬靜怡醫生個電話呀. 唔該.

洋房

原文章由 B媽-Blue 於 07-9-10 00:11 發表
係14個月抱兩呀,生完呢個收工喇

大家計法唔一樣姐.....hehehe....總之就係勁啦!

洋房

原文章由 sheunglam89 於 07-9-10 01:37 發表
hi,
報到先, 我last m係8月4日, 未睇醫生, book到成下個月2號先有得睇, 都知e家好full.

我已經生左一個女 (2歲架喇)

今次生埋呢個就收工

welcome!

見到你地咁快生第二個,真係羨慕C我:D

洋房

原文章由 kkowip 於 07-9-10 11:20 發表
我last M係28/7, 而家亞b有6week喇.:lol:
前幾日去左母嬰健康院, 10月頭會去C+, 到時先會照超聲波. 我已經上網book左威爾斯的oscar, 不過要等佢地覆番有無位

佢地應該呢1、2日會搵你架喇.....good luck

洋房

原文章由 sze0203 於 07-9-10 11:31 發表
KeiKatBB

不用太擔無害喜的感覺,現在只係5 weeks - 6 weeks 左右,而且唔係個個都有害喜感覺架,放心。

因我已在一個月前照超聲波檢查,所以好清楚自己有無婦科問題先食咁多安胎食物!

至於我自己,只係晨早個胸脹痛的感覺 ...

hehehe.....我會盡量 relax 架喇 ]

我都寫開blog,希望日後畀BB睇返D開心野啦

洋房

原文章由 wenwen2007 於 07-9-10 12:17 發表
我都岩岩check 左, 宜家5 weeks, 好緊張. 我想問可唔可以話俾我聽馬靜怡醫生個電話呀. 唔該.

28905050 / 23882281

民房

原文章由 KeiKatBB 於 07-9-10 13:51 發表

大家計法唔一樣姐.....hehehe....總之就係勁啦!

我都生左個大囡,大囡喱家先11個月,...所以我心情好復雜
我LAST M 係 28/7 呀,

而我經驗,你地喱家食葉酸同維他命丸囉,葉酸就健康院會比,維他命就冇,我二邊睇政府同私家都有睇,私家就會比D葉酸同維他命丸囉.
我喱家煩緊.邊個湊大B,細B又邊個湊,喱家大B由99照顧

大宅

可以兩個都由99照顧嗎?

我自己本身食開葉酸,如果健康院再開葉酸比我,食埋有無問題?

原文章由 wingandyiu@kiu 於 07-9-10 14:11 發表

而我經驗,你地喱家食葉酸同維他命丸囉,葉酸就健康院會比,維他命就冇,我二邊睇政府同私家都有睇,私家就會比D葉酸同維他命丸囉.
我喱家 ...

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我同你差唔多呀,我大仔而家6個月,不過我一個日湊晒2個

原文章由 wingandyiu@kiu 於 07-9-10 14:11 發表

我喱家 ...

男爵府

原文章由 KeiKatBB 於 07-9-10 13:58 發表

28905050 / 23882281

唔該晒. 我book 左下個禮拜睇. 到時差唔多7 weeks,  希望到時check 到有心跳啦.

民房

blue媽,你大b喱家幾大呀,你係full time 媽咪,我要返工,大b喱家
99湊
我係意外,我都諗住生,但係冇諗住禁快囉

大宅

我依家專登叫父母搬近d自己,希望佢地幫手照顧亞b;
我唔想請工人或鐘點,別人照顧唔放心~~

首頁

尾頁

跳至