跳至

首頁
12345...79

尾頁

大宅

babyQstudio 影相時間 (睇吓會唔會有機會見到面)

waterloo 13/10 10:00 am
celia_ip 13/10 2:30 pm
十仔 20/10 11:00am

大宅

我同xo-cat後補都ok左呀, 已經reply左佢地既pm, 但係佢地未confirm我咩時間喎, 想問下你地之前隔左幾多日先通知

原文章由 十仔 於 07-9-11 13:24 發表
babyQstudio 影相時間 (睇吓會唔會有機會見到面)

十仔 20/10 11:00am ...

大宅

原文章由 kittykid 於 07-9-11 14:22 發表
我同xo-cat後補都ok左呀, 已經reply左佢地既pm, 但係佢地未confirm我咩時間喎, 想問下你地之前隔左幾多日先通知

我都係後補呀,但第32個,實無我份la。:cry:
十仔:
你仔仔張相真係好正經呀。

大宅

原文章由 kitty1207 於 07-9-11 14:47 發表

我都係後補呀,但第32個,實無我份la。:cry:
十仔:
你仔仔張相真係好正經呀。

因為這張相係証件相黎架...特登去影架.....不知幾辛苦才影到呀....

洋房

天朗張相好似女仔:) 好cute呀!
Katie 剛剛相反, 人人都問係咪男仔 (even 穿粉紅色)
我地張相都係証件相黎架:)

原文章由 kittykid 於 07-9-10 23:54 發表
GA-KATIE,

囡囡張相好CUTE, 有D似學生相呀

洋房

想請問 babyQstudio 同 studio123 係分別兩間公司
babyQstudio 咩野收費
平平地影多間都好bor:)
唔知dady肯唔肯再去多間呢:(

原文章由 十仔 於 07-9-11 13:24 發表

十仔 20/10 11:00am ...

大宅

原文章由 GA-Katie 於 07-9-11 17:30 發表
想請問 babyQstudio 同 studio123 係分別兩間公司
babyQstudio 咩野收費
平平地影多間都好bor:)
唔知dady肯唔肯再去多間呢:(

BabyQstudio 係報名參加比賽架....所以冇架啦...
Katie : 我想問你去廸廸尼, 怎樣處理奶瓶呀...
唔通要帶個Steam機去呀??

洋房

原文章由 十仔 於 07-9-11 17:43 發表

BabyQstudio 係報名參加比賽架....所以冇架啦...
Katie : 我想問你去廸廸尼, 怎樣處理奶瓶呀...
唔通要帶個Steam機去呀??

原來又係要報名先有既:-(
真係上少兩日bk都miss好多野!

係呀!十仔,
我地係駕車去架(free parking嘛), 所以成個sterilizer帶去攞.
連奶粉都係成罐, 仲有其他bb既野, 總之帶晒去先啦, 以防萬一嘛.
ai...Happy Birthday to you! 玩得開心d啦!

大宅

GA-KATIE,

係呀, 仔仔有D LOOK都好似女仔呀, 嘻...

十仔,

你去DISNEYLAND呀? 好開心喎, 上次我未生BB之前, 去左DISNEY HOTEL住, 真係好正, 有FREE PARKING, 露台又大, 張床又係QUEEN SIZE, 影出來既相, 好有歐洲FEEL

再試埋個BUFFET, 又可以同卡通人物影相, 好正架, 你幾時同仔仔去呀? 我都想帶天朗去呀 :loveliness:

原文章由 GA-Katie 於 07-9-11 18:43 發表

原來又係要報名先有既:-(
真係上少兩日bk都miss好多野!

係呀!十仔,
我地係駕車去架(free parking嘛), 所以成個sterilizer帶去攞.
連奶粉都係成罐, 仲有其他bb既野, 總之帶晒去先啦, 以防萬一嘛.
ai...Happy Bir ...

大宅

原文章由 kittykid 於 07-9-12 00:30 發表
GA-KATIE,

係呀, 仔仔有D LOOK都好似女仔呀, 嘻...

十仔,

你去DISNEYLAND呀? 好開心喎, 上次我未生BB之前, 去左DISNEY HOTEL住, 真係好正, 有FREE PARKING, 露台又大, 張床又係QUEEN SIZE, 影出來既相, 好有歐 ...

我星期日入去廸廸尼啦....我想試下短途旅行....如果可以..想下年2月去日本慶祝阿仔生日呀...一齊去呀

別墅

我前日放假, 考慮左好耐去 disney 好定去 ocean park 好, 0念住 ocean park 有得睇熊貓, 魚呀, 海獅, 好似多野睇 d 就揀 ocean park, 但 ocean park 真係好大, 我同老公拎住 bb d 野, 又要抱佢, 又要推車, 真係倦到死死下, 結果最後都無力行去熊貓館, 連最想睇的熊貓都無睇到 ..... 唉 ......

我都好想同 bb 去日本呀, 但又怕辛苦 (大人好辛苦), 又怕 bb 搭飛機唔舒服, 但真係好想好想去呀 (我自己), 咁十仔你會跟團定自由行呀 ? 跟團就有車接送好 d, 但又要跟足佢 schedule, 我怕要晨早 morning call, 又怕 bb d 食奶時間同 d 行程唔配合, 但自由行又怕好似我去 ocean park 咁, 倦死了 !!!!

大宅

原文章由 waterloo 於 07-9-12 09:39 發表
我前日放假, 考慮左好耐去 disney 好定去 ocean park 好, 0念住 ocean park 有得睇熊貓, 魚呀, 海獅, 好似多野睇 d 就揀 ocean park, 但 ocean park 真係好大, 我同老公拎住 bb d 野, 又要抱佢, 又要推車, 真係倦到 ...

我同老公去旅行唔鐘意跟團架...自己去可以自己安排Schedule...一齊去呀....一齊慶祝生日呀.....大家又可以有個照應呀嗎....好呀...你地考慮下呀....

別墅

嘩, 如果一齊去真係好開心呀 !!!!

你地會去日本邊度 ga ? 東京嗎 ? 我朋友生完 bb 去日本, 佢話以前無留意 bb 野, 宜家去睇發覺日本對 bb 勁好, d 育嬰室又大又靚, 又勁多 bb 野買, 攪到我好想去.

我返去問下老公二月去唔去, 因為我地兩家人都好傳統, 農曆新年好少去旅行, 要一家人好熱鬧食飯咁 ga, 咁岩我地 bb 生日係年初二.

我都想 plan 三月去睇櫻花, 如果 bb 到時已經識行就好啦.

大宅

嘩, 你哋好大勇氣呀, 我真係唔敢帶小朋友遠行呀, 因為要帶勁多野. 我都想出年去旅行, 但一定唔會帶細囡去, 而哥哥都要考慮清楚先帶佢去呀, 因為唔想去到佢又辛苦, 我哋又辛苦.

而香港的迪士尼我就係常客, 其實佢哋d設施都好好, 有間舖仔係 for BB 架, 可以係一個好舒適的環境下換片, 餵奶. 但酒店我就未住過, 而家 plan 緊出年新年去住.

[ 本文章最後由 celia_ip 於 07-9-12 11:58 編輯 ]
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

大宅

十仔,

YEAH YEAH...去DISNEYLAND玩, 我都想JOIN呀, 但係呢個星期日, 我同老公都分別接到兩個"紅色炸彈", 如果唔係, 我實黏住你地去 :D

去日本, 我已經PLAN左啦, 但係唔知可唔可以實行到, 因為我地仲有勁多ASIA MILES未用, 又就快到期, 都諗住同埋仔仔一齊去玩, 最想就係同仔仔去埋日本既DISNEYLAND同埋DISNEY SEA, 呵...

但係我諗住去北海道, 因為可以自己租車, 開車周圍去睇風景同埋食野 :) 依家都係得個諗字, 唔知實唔實行到呢

原文章由 十仔 於 07-9-12 08:52 發表

我星期日入去廸廸尼啦....我想試下短途旅行....如果可以..想下年2月去日本慶祝阿仔生日呀...一齊去呀

大宅

原文章由 kittykid 於 07-9-12 12:43 發表
十仔,

YEAH YEAH...去DISNEYLAND玩, 我都想JOIN呀, 但係呢個星期日, 我同老公都分別接到兩個"紅色炸彈", 如果唔係, 我實黏住你地去 :D

去日本, 我已經PLAN左啦, 但係唔知可唔可以實行到, 因為我地仲有勁多ASIA MI ...

其實我計劃想完了新年才去日本約2月中, 因為又唔駛咁貴同唔會咁多人呀...東京及北海道都得架...會唔會好凍呢

洋房

好呀!十仔, 去旅行好呀!

aiya...waterloo/celia_ip,
唔會辛苦架, 去玩點會辛苦呢:D

不過二月去日本會好凍bor
上個月本來唸住去海南島, 不過老人家話bb仲細又舊曆七月喎,
而且bb攞passport同證件好複雜架
其實, 我地唸住去一次短線先, 睇吓bb既反應. 所以唸住去d熱既地方, 住係resort, 游吓水, 食吓野, 又或者租架車四圍兜吓.
如果bb ok! 咁下次就可以去遠d啦!

kitty, 我地都有好多miles未用呀

原文章由 十仔 於 07-9-12 09:55 發表

我同老公去旅行唔鐘意跟團架...自己去可以自己安排Schedule...一齊去呀....一齊慶祝生日呀.....大家又可以有個照應呀嗎....好呀...你地考慮下呀....

大宅

YEAH, YEAH 真係未出發, 先興奮

十仔, GA-KATIE,

去短線, 住下RESORT都好喎, 又唔使怕天氣凍要帶好多衫...AIYA, 我真係花心, 呢度又想去, 個度又想去, 冇計啦...之前大肚又唔去得, 依家仔仔仲細又未去得...D心癮真係"吽"左好耐啦

原文章由 GA-Katie 於 07-9-12 13:42 發表
好呀!十仔, 去旅行好呀!

aiya...waterloo/celia_ip,
唔會辛苦架, 去玩點會辛苦呢:D

不過二月去日本會好凍bor
上個月本來唸住去海南島, 不過老人家話bb仲細又舊曆七月喎,
而且bb攞passport同證件好複雜架 ...

大宅

原文章由 kittykid 於 07-9-12 13:57 發表
YEAH, YEAH 真係未出發, 先興奮

十仔, GA-KATIE,

去短線, 住下RESORT都好喎, 又唔使怕天氣凍要帶好多衫...AIYA, 我真係花心, 呢度又想去, 個度又想去, 冇計啦...之前大肚又唔去得, 依家仔仔仲細又未去得...D心 ...

好呀...我已經交左文件申請特區護照及身份證..打算19號去取回鄉証...係我地未決定去邊時...不如大家申請左證件先啦....

別墅

我都 download 曬 d application form, 但老公話 d 證得幾年有效期, 所以想真係去之前先申請 ..... 想問你地去邊度影證件相呀 ? 我在屋企幫阿仔影左, 但我怕入境處唔收喎, 因為後面白色背境有 d 陰影, 尤其去快圖美影得唔得 ga ? 佢地有無特別 service 比 bb ga ?

你地就好啦, 已經咁多 planning 同 bb 去旅行, 我得個 plan 字咋, 又怕 bb 搭飛機辛苦, 我都係要試下 d 短線先, 例如好似十仔去下 disney 住下先, or 去下澳門.

我都有諗過海南島呀, d 酒店都靚可以在酒店游下水, 又可以去沙灘, 我自己最想梗係去日本啦, 已經一年無去, d 癮痕到不得了啦, 以前好似日本係鄉下咁唔去唔安樂 ga 嘛.

首頁
12345...79

尾頁

跳至