興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 123!@# 的帖子

你進入Wechat 之後才選擇相片會否有更多選項呢!

大宅

你有無裝 <快速設定>這類Apps 呢,在8.1 更新之前,這類Apps 都幾必要的,
開關wifi ,數據,藍牙,飛行模式呀 ,都會方便很多;8.1更新之後會有<通知中心>
就像Android 在機頂向下拉會出現一個控制板面那樣,到時就可能不須要<快速設定>這類Apps 了。

http://www.windowsphone.com/zh-hk/store/app/%E5%BF%AB%E9%80%9F%E8%A8%AD%E5%AE%9A/2a2cbaa7-6d75-420c-ae14-2339618da43e

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-23 12:10

你進入Wechat 之後才選擇相片會否有更多選項呢!
咁就得.....但有時我係影左相, 想即時傳送, 以前係可以即影即傳, e家變相影完相, 出番去wechat群組再揀相囉..

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-23 12:17

你有無裝 這類Apps 呢,在8.1 更新之前,這類Apps 都幾必要的,

大宅

123!@# 發表於 14-4-23 12:46
咁就得.....但有時我係影左相, 想即時傳送, 以前係可以即影即傳, e家變相影完相, 出番去wechat群組再揀相囉 ...
寫Apps 的公司幫Window Phone 寫 Apps 寫得不給力,
只有希望個Apps 下一次更新之後會更好呢,隨住Window Phone 越來越多人用,
和8.1 更新之後,D Apps 公司應該會更重視window Phone 的,
不要只望香港,放眼世界,其實Window phone 使用人數增長很快的。

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-23 12:54
寫Apps 的公司幫Window Phone 寫 Apps 寫得不給力,
只有希望個Apps 下一次更新之後會更好呢,隨住Window P ...

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 TKFY 的帖子

我都等緊 wp 8.1 既一大進步, 可唔可以吸引到我入手...玩玩.

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-23 12:17

你有無裝 這類Apps 呢,在8.1 更新之前,這類Apps 都幾必要的,
tkfy, help !!!!

我部電話, 無啦啦"死機", 現在唔郁得, 點樣可以reset過部機呀???????

大宅

要reset 可以長按 Lock screen 鍵 + 音量 (-)鍵

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-25 10:58

要reset 可以長按 Lock screen 鍵 + 音量 (-)鍵
即係同截圖咁囉, 是嗎?
最後係, 我問完你, 部機無啦啦自己"ok"番......

大宅

123!@# 發表於 14-4-25 16:49
即係同截圖咁囉, 是嗎?
最後係, 我問完你, 部機無啦啦自己"ok"番......
...
可以話差不多啦,但要按得長一點,
你是8 還是8.1 呢,8 的話截圖是Lock Screen 鍵 + Home 鍵,
8.1 的話截圖是Lock Screen 鍵 + 音量(+)鍵,
hand 機的事是智能手機不能沒有呢,無奈IOS如事Android 如事WP也是。
但我老婆部720 只是最初頭兩個月hand過,之後用了差不多8個月都未hand 過呢!

禁止訪問

大宅

ha8mo 發表於 14-4-25 17:50
所以我現在都係覺得open source的android好少少

為何呢?!你覺得hand 機與open source 之間有何關系呢?

禁止訪問

大宅

ha8mo 發表於 14-4-26 08:11
連proprietary野都解決唔到基本問題
所以我都係索性用open source算,多d古靈精怪人寫野出來俾人download, ...

你的意思是d古靈精怪人寫出來的就不會hand嗎?

禁止訪問

伯爵府

回覆:ha8mo 的帖子

反正都係hang, 多d野玩都好

大宅

多D野玩又得,多D野煩又得,很看個人的取向!

禁止訪問

回覆:有無人用NOKIA呀?

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-25 17:19
可以話差不多啦,但要按得長一點,
你是8 還是8.1 呢,8 的話截圖是Lock Screen 鍵 + Home 鍵,
8.1 的話截 ...
8.1.....不過好似係d "試用版"咁上下喎......

仲有, 我想問下, 點解有時我wechat緊, 等人答時, 我擺低部機, 再拎起 (係wechat既畫面), 佢會無啦啦變成相機既

首頁

尾頁

跳至