自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

可以, 唔揀靚酒店問題應該不太, 台灣食野唔貴好抵食, HKD200 o係夜市食可以食到你反胃, 買野手信果D都唔太貴~

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

可以,住平啲酒店就OK!我上年六月去咗九日,連機票酒店,每人約7000,仲要全程包車
I 大蚊豬   

男爵府

回覆:一家三口去台灣, $15000 五天可以嗎

唔係豪華遊就一定夠

大宅

應該冇咩問題!

複式洋房

我上星期先去左台北玩,平時住開5星今次試下平少少。我覺得look hotel幾好住,環境靚房又大,又近台北車站。

大宅

復活節一家三口去,自駕,二萬多

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

引用:Quote:bbhappy2009 發表於 14-5-8 14:57 我

原帖由 wcpcelia 於 14-05-08 發表
OK呀...可否分享一下住邊?玩咗咩?
可以,頭2日住台中。
第一日落機,去酒店,去睇恐龍博物館,同周圍行下。
第2日係包車遊(上網預先book定包車服務)去睇清境喂羊,睇集集火車,睇日月潭等。
第3日早搭高鐵去台北酒店。果日去淡水情人橋同夜市行。
第4日去9份同貓桐(睇同喂貓咪)
第5日柵欄動物園同搭貓空欖車
第6日hea行台北西門町,夜晚機。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bbhappy2009 發表於 14-5-8 16:03
可以,頭2日住台中。
第一日落機,去酒店,去睇恐龍博物館,同周圍行下。
第2日係包車遊(上網預先book定包 ...

真係唔該晒呀...
請問一共住咗幾多間酒店?

bbhappy2009  吾洗客氣  發表於 14-5-8 16:18

大宅

住經濟d酒店啊,我住過新驛,丹迪,新尚雖房較細但好乾淨,地點又方便
http://www.cityinn.com.tw/Mobile/
http://www.dandyhotel.com.tw/mobile
https://booking.taipeiinngroup.com/hotel/mobile/index.php?hid=102

侯爵府

應該OK,我上年12月同老公2個人去加加埋埋都係一萬鬆D

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

No

侯爵府

其實可以揀D PACKAGE 我地酒店(一晚溫泉酒店)+機票+稅,一個人係2740

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

引用:Quote:bbhappy2009 發表於 14-5-8 16:03 可

原帖由 wcpcelia 於 14-05-08 發表
真係唔該晒呀...
請問一共住咗幾多間酒店?
2間,台中同台北。

wcpcelia  thx for sharing  發表於 14-5-8 16:49

子爵府

我一家大細2大2老2小,復活假期唔係紅日搭cx住平價酒店,4日3夜$12200,去到唔買手信只係搭車食唔貴野(當地人去食果d)用$13000台幣

子爵府

引用:我1家3口7月尾出發,+台北5日4夜大人機票$20

原帖由 咩都唔識 於 14-05-08 發表
我1家3口
7月尾出發, 台北5日4夜
大人機票$2000, 小童$1500
我個陣機票13xx一個 撘eva 一程係hello kitty機 酒店$6xx 三人房 係西門町
我食住機票應該唔洗4000 反而買左好多野

grace0222    發表於 14-5-9 14:00
wcpcelia  抵喎  發表於 14-5-8 16:49
咩都唔識  好抵喎  發表於 14-5-8 16:24

大宅

醒目開學勳章

回覆:sarahw94 的帖子

我上個月兩大一小坐eva, 連tax約$1700一個,住我揀天成因在台北車站上面,臺灣食野吾貴,應該ok ge

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:一家三口去台灣, $15000 五天可以嗎?

2年前一家3口去7日,15000有找

公爵府

啱啱4月尾一家4口去墾丁5日4夜,住民宿,$12000埋單

男爵府

回覆:KITTY0328 的帖子

我一家四口easter 去,紅日那幾天,坐中華,住平酒店,用左$15000全包

子爵府

我7月中一家四口去台北5日4夜兩晚台北加飛牛一晚及六褔一晚,全部包二人早餐,連包車$17000,因為我訂六福好貴要$1700一晚,坐國泰機,早去晚返。

首頁

尾頁

跳至