心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 #1 好姐有機菜 的文章

好姐:我都想和家人去體驗下,如果時間啱,
可否預我。thx

大宅

原文章由 hanny 於 07-12-2 12:28 發表
好姐:我都想和家人去體驗下,如果時間啱,
可否預我。thx
16/12有人入黎阿e,菜田玩,最小買5斤,1個家庭4人入場,長者除外

第1次:新成員1律14元1斤

第2次:舊成員1律13元1斤

每1個家庭會有冲或椒送

集合地点:亦圍巴士站側,教堂,再步行20分中到
由九龍入黎搭68a亦圍巴士站落車,
搭西鐵轉元朗方向輕鐵,鐘屋村落車,回頭方向行去教堂集合
時間:2:00
自備少量食物,水
可租單車入$25==全曰
帶傋購物袋,小小刀仔
先參觀1小時,才安排到每種款摘菜
16斗地大
到園內保持顛定興奮,小心菜菜,被農夫即時發現踏死菜,每腳罰5元

今個月摘菜,下個月先有蕃茄摘
白菜====自己摘
油芴菜===自己摘
唐好===農夫摘
籮白=====自己摘
紅蘿白仔===自己摘
芥菜=====自己摘
木瓜--生===自己摘

西洋菜===農夫摘
菜心===農夫摘
芥蘭===農夫摘

p:s===有興趣打比我報名;66521229

報名:
hiuhiues
DEVILY
小ice
joeyeddie
mrsanthony

[ 本文章最後由 好姐有機菜 於 07-12-9 23:13 編輯 ]
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-144212-action-spacelist-type-blog

為健康請不要再吃大量農藥的大陸菜

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

好姐, 預埋我, 兩大一小

大宅

原文章由 vinyasa 於 07-12-11 00:59 發表
好姐, 預埋我, 兩大一小
今次有紅蘿白/菜摘,掘子薑
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-144212-action-spacelist-type-blog

為健康請不要再吃大量農藥的大陸菜

禁止訪問

民房

乜bk 唔係唔俾會員o向到"dau"生意gar mei? bk 唔理...係米代表bk 收左樓主的廣告費?-( ?-( ?-(

請大臣回應?-( ?-( ?-( ?-(

男爵府

唉........點解依傢咁多d無聊新國民呀??? 我地不嬲都係咁組團去玩/食呀!!!

禁止訪問

男爵府

原文章由 purplewan 於 07-12-16 22:22 發表

你唔好咁話人, 你以前未又係新國民

我反而覺得日日出post, 千x幾個post的人仲無聊

係呀就算係日日出post又點呀無問題呀,果d出完又走去del咗去先有問題囉,勿唔係諗過先出咩???原來係又出唔係呀!!!仲有睇吓人地幾時註冊先講啦,幾年都係先得果千幾個都唔算多啦!!!

禁止訪問

子爵府

好姐,

唔使睬佢.
佢講咁耐都重講, 咪由得佢囉.
佢有佢自由,講乜都得.
這裡無人睬佢,
米等佢自己開個topic講個夠囉.

禁止訪問

洋房

原文章由 purplewan 於 07-12-17 11:23 發表

之前有mami話你d菜唔得你就話個其他mami講佢好煩的, (人地幾百幾百咁買),又話慢慢唔搵佢, 唔想煩, 點知個mami出post話係你一直pm人問人要唔要菜, 依家你覺得我係第二個客, 就話都覺得個客古古怪怪咁, 比你話個個 ...

purplewan, 你唔好太嬲了,我想好多人心水都好清的, 知道有些人在做什麼

bk好多人唔中聽的便會說你是分身, 初來的人最好和應積分多都人, 否則又被人罵無聊,分身云云, 令人不想比人罵而不出回應, 因此我只看而很少回應, 不知這次會不會被說成你的分身

不過你說的我都有看, 雖然激了點, 但重點我都看明白, 相信很多買
過的人和未買的人都會客觀點看這事的了,以前bk的人的確可以互相信任的, 以前比現在簡單得多

首頁

尾頁

跳至