跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 agneslee28 於 07-12-2 20:02 發表

三十五週幾都安全喇,我而家仲有兩日先三十四週。呢兩日宮縮又密返少少,即刻咩都唔敢郁,淨係瞓。呢幾日我覺得阿b郁得好厲害,壓到我下陰好痛,有時好似有想衝出o黎既感覺,好驚呀。我好驚經常宮縮會迫到佢要提早出來,希望俾我 ...

我前晚都係呀..又密左la..5mins/1time..不過我未見紅唔想入院住ar
琴晚直頭下腹落d好痛(核突d.係有毛毛果個位)..一宮縮就痛..好似想柯出黎咁
搞到我成晚唔敢訓..好驚見紅自己唔知..你有冇好似我咁呀??:cry:

男爵府

我琴晚臨天光都係, 痛左兩個幾鐘, 大概十幾分鐘一次, 見半夜又唔敢入院, 今日又無事.
聽日去覆診問下醫生先.

原文章由 emma_lws 於 07-12-2 20:16 發表

我前晚都係呀..又密左la..5mins/1time..不過我未見紅唔想入院住ar
琴晚直頭下腹落d好痛(核突d.係有毛毛果個位)..一宮縮就痛..好似想柯出黎咁
搞到我成晚唔敢訓..好驚見紅自己唔知..你有冇好似我咁呀??:cry: ...

大宅

原文章由 LittlePigmom 於 07-12-2 23:11 發表
我琴晚臨天光都係, 痛左兩個幾鐘, 大概十幾分鐘一次, 見半夜又唔敢入院, 今日又無事.
聽日去覆診問下醫生先.

你依家幾多週喇??要小心d至得呀..
你就好la..我10號先再覆診呀:-( :-(

男爵府

我第三十四週. 不過, 佢見個BB細, 推遲左10日. 而家定左Jan 11開刀. 而家都要小心D, 如果再係咁就要入院.

原文章由 emma_lws 於 07-12-2 23:13 發表

你依家幾多週喇??要小心d至得呀..
你就好la..我10號先再覆診呀:-( :-(

大宅

原文章由 LittlePigmom 於 07-12-3 13:56 發表
我第三十四週. 不過, 佢見個BB細, 推遲左10日. 而家定左Jan 11開刀. 而家都要小心D, 如果再係咁就要入院.

佢都有叫我再係咁就要入院ga la
不過我覺得未見紅即係未生得..
入去咪有排等..所以冇入呀
不過其實咁對呀b有冇影響呢..?!

大宅

係唔係有規律的肚硬先叫宮縮?但我個肚係一實就幾個鐘唔會鬆反,咁係唔係宮縮呀?但又一d都唔痛,只係阿b好似頂住我個胃咁,個胃好痛,點解會咁?有無人都會咁呀?洗唔洗睇醫生架?

男爵府

如果太厲害, 會令子宮開, 所以要小心d.

原文章由 emma_lws 於 07-12-4 15:50 發表

大宅

原文章由 LittlePigmom 於 07-12-4 19:11 發表
如果太厲害, 會令子宮開, 所以要小心d.

下..但係宮口開唔係見紅先會開咩??

男爵府

唔一定見紅.

原文章由 emma_lws 於 07-12-4 21:01 發表

下..但係宮口開唔係見紅先會開咩??

別墅

原文章由 emma_lws 於 07-12-2 20:16 發表

搞到我成晚唔敢訓..好驚見紅自己唔知..你有冇好似我咁呀??:cry: ...

emma_lws, 你最近點呀?一切何好?呢幾日入o左醫 院做檢查,尋晚先放返出o黎,呢個星期跟妊娠糖尿餐單食野,血糖全部合格,個肚圍細o左一寸,醫生話希望減胎水可以抒緩宮縮情況。

阿b個頭仔由二十九週開始已經向下,醫生話宮縮會令佢感到有壓迫感,會下擠,所以搞到成日感覺到好似想痾出O黎咁。個宮頸仲未變弧形,仲可以捱多陣。

好希望等到三十七週。而家早晚都要食一次控制宮縮藥。食到三十六週。

你都要加油呀!
我們愛,因為神先愛我們。

別墅

原文章由 emma_lws 於 07-12-4 15:50 發表

醫生話,收縮既時候,血供應量係會減少,所以住院時要時時CHECK住宮縮情況及BB心跳,收縮時,記住要吸氣,唔好閉氣呀。因為好自然一收縮覺得辛苦,就會閉住O左道氣。記住要吸氣吸氣吸氣呀!
我們愛,因為神先愛我們。

大宅

原文章由 LittlePigmom 於 07-12-4 22:53 發表
唔一定見紅.

下..真係ga..
岩岩我mami同我講我都唔信
佢話生我家姐果陣都冇見紅..
我仲話佢見左自己唔知tim.
因為我頭先下腹又好痛喇~痛左差不多成個鐘
不過依家又冇事woo....
呀媽話佢以前又係咁樣..點知到第二日入院即刻生左..=.="

複式洋房

而家阿b就33wk 4 days....今星期開始多咗好多白帶, 多到以為係穿水..嚇死我喇? 其實穿水會係點呢??/
而且, 個肚底咗好多....攪到下陰都痛痛地....

男爵府

如果再痛入院check下好d .
我呢排就好似M痛咁.

原文章由 emma_lws 於 07-12-5 21:55 發表

下..真係ga..
岩岩我mami同我講我都唔信
佢話生我家姐果陣都冇見紅..
我仲話佢見左自己唔知tim.
因為我頭先下腹又好痛喇~痛左差不多成個鐘
不過依家又冇事woo....
呀媽話佢以前又係咁樣..點知到第二日入院即刻 ...

大宅

原文章由 agneslee28 於 07-12-5 13:39 發表

emma_lws, 你最近點呀?一切何好?呢幾日入o左醫 院做檢查,尋晚先放返出o黎,呢個星期跟妊娠糖尿餐單食野,血糖全部合格,個肚圍細o左一寸,醫生話希望減胎水可以抒緩宮縮情況。

阿b個頭仔由二十九週開始已經向下,醫生話宮縮會 ...

wa...你搞咩黎ar
要小心d至得呀~~你有糖尿咩??
點解要食糖尿餐呀??點樣減胎水ar??係咪真係有幫助ga?
咁之前醫生話我胎水少..係咪仲好d ga??
我都捱到咁耐..你都應該得ge..不過今日我下腹好痛呀
我feel到呀b個頭好似墜左落黎咁..
唔知係咪想出世呢??

大宅

原文章由 agneslee28 於 07-12-5 13:42 發表

醫生話,收縮既時候,血供應量係會減少,所以住院時要時時CHECK住宮縮情況及BB心跳,收縮時,記住要吸氣,唔好閉氣呀。因為好自然一收縮覺得辛苦,就會閉住O左道氣。記住要吸氣吸氣吸氣呀! ...

佢冇同我講宮縮太密會有咩影響
不過我一收縮好自己就會勁大力深呼吸
所以唔駛擔心..haha

大宅

原文章由 LittlePigmom 於 07-12-5 22:32 發表
如果再痛入院check下好d .
我呢排就好似M痛咁.

我都係好似m痛咁..仲痛過m痛呀
我又唔知係唔係因為呀b個頭壓住我
因為我feel到佢好似落左d..
個個都話我個肚開始愈陀愈低

男爵府

我上一胎係BB壓住左我既神經, 痛左成12/13個鐘都未開過, 仲痛過宮縮. 總之希痛都小心d.

原文章由 emma_lws 於 07-12-5 23:02 發表

我都係好似m痛咁..仲痛過m痛呀
我又唔知係唔係因為呀b個頭壓住我
因為我feel到佢好似落左d..
個個都話我個肚開始愈陀愈低

男爵府

呢兩日宮縮時都有痛, 依家只係33wk咋, 好驚早產呀, 21號仲要去睇劉華架, 點算呀?

複式洋房

咁又冇痛到好似你地咁....不過, 個肚真係愈來愈低.....
我都好怕阿b會早出世...

首頁

尾頁

跳至