網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:日常大家一般在淘寶是買什麼的呢?除了衣服

原帖由 axweki3332 於 14-07-28 發表
日常大家一般在淘寶是買什麼的呢?
除了衣服,精品,電子產品,其實還有一些家居維修零件,大家有否留意? ...
請問:如果我係淘寶買佐野(一般店主用順豐寄貨),點、樣用集運幫我寄貨

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

好叻
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

別墅

勁喎。真係唔知有哩d零件

大宅

回覆:淘寶是我的家居維修供應商……?!

我都淘左d路軌自己換
华而固 三节静音阻尼抽屉滑轨轨道 橱柜家具缓冲液压滚珠导轨滑道 http://tb.cn/0bznFXy

大宅

早排分體冷氣漏水自己洗,下一個目標係空調冷氣罩,及水壓槍

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

識就梗係好....
花花真美好!

大宅

回覆:axweki3332 的帖子

咁我要點做好,完全外行.唔識點搞.請賜教.

333s  拜師lol  發表於 14-7-29 21:53
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_783.gif[/img]

象牙宮

angelapple 發表於 14-7-28 22:49
我試過ipod電池壞了,淘左個搞掂,大金分體電子板成塊淘返來,冷氣即起死回生,想返起果一星期無冷氣嘆真係 ...

大金冷氣分體 電子板成塊淘返來,冷氣即起死回生?
敬佩 敬佩

冷氣机都識, 几時收徒?

窗口式 又如何, 教下路...

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

faiwing 發表於 14-7-29 16:58
我都淘左d路軌自己換
华而固 三节静音阻尼抽屉滑轨轨道 橱柜家具缓冲液压滚珠导轨滑道 http://tb.cn/0bznFX ...

你是怎么淘 路軌的.
跟前身的 呎寸?

我都在考慮中... DIY 更換 電腦椅.
如整得. 成功 省了購椅子.
如唔得. 我最多 損百元 當學費.

未想打算 購集成 櫥柜. 不定制了.
未來任何家具會更簡易.
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

回覆:333s 的帖子

我果時係賣家教,整完一星期又唔得再賣多一樣零件,之後就無問題了,當然屋企有人要對電工有一定的經驗才可以應付到,完全唔識既就最好唔好掂。仲要我部分體係裝係露台先容易自己處理,之前係香港叫師傅上門睇,搞二搞就叫我換部新話無得整,好在我當時無聽佢講

象牙宮

angelapple 發表於 14-7-29 21:52
我果時係賣家教,整完一星期又唔得再賣多一樣零件,之後就無問題了,當然屋企有人要對電工有一定的經驗才可 ...

好在我當時無聽佢講, CF 說的不能全信. 原因怕煩. 掙錢又不多.
利益嘛. 自己才會用心來做.

我明白的... 屋企有人要對電工有一定的經驗才可 ...
像我至叻最多清結 冷氣机內尘. 10年沒坏過. 自我安慰吧.
加雪難度如何?

理性討論交流者。

男爵府

我部機三年咋仲好凍未需要加雪種,唔知有無jm識?

大宅

我都是今日拍的,未收貨,我俾抽屜深度同櫃子的深度,寄兩張相,再問客服。我都係舊換新軌,當自己學下野。

333s  沒想到我地思想一致.  發表於 14-7-29 23:35

象牙宮

faiwing 發表於 14-7-29 22:58
我都是今日拍的,未收貨,我俾抽屜深度同櫃子的深度,寄兩張相,再問客服。我都係舊換新軌,當自己學下野。 ...

學換新軌,當自己學下野。 原來你都"好學者"也. 你有電鉆?

你說的對, 當學下... 嘗試新事物. 知多d 好過唔知.

我上最平課 也要 $50/堂. 我最大胆一次是 將廚門 & 拉藍 折掉. 拉藍 照用沒廚門. 还滿意的..

理性討論交流者。

別墅

meimeihk 發表於 14-7- 02:30
請問:如果我係淘寶買佐野(一般店主用順豐寄貨),點、樣用集運幫我寄貨

...
填寫由集運公司提供的國內地址便可,集齊便一次送到香港

別墅

rr925 發表於 14-7-29 19:54
咁我要點做好,完全外行唔識點搞.請賜教.
如果你部note2玻璃沒有爆,自己又無信心拆開,最好找一間修理電話的看看,問問價錢,問問壞了什麼東東。

大宅

大金分體電子板成塊淘返來,冷氣即起死回生.......
求教,,,急,,,

我家一樣, 約了大金, 最快星期一check 機...收500幾,
check 完再報價.....又要約個多星期...收约1500至2000

請給link 及赐教如何换.

大宅

我家有電鑽電批,鑽木無問題,乜有堂上?咁好

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至