想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 kat923 於 08-1-5 10:18 發表
我係等到5年幾先睇不育科,再2年後先做第一次ivf,好在第一次已成功,而家有個27個月女女,今個月會去放埋最後一粒,希望可以成功啦~~

kat, 放左旦旦未呀?

複式洋房

原文章由 ootolai 於 08-1-5 23:30 發表
ALL,

我都試左四年, 做過三次IUI!!!

其實我地真係要放鬆一點的, 我知講好易, 做好難! 但真係無法!!! 不要太強求啦! 對自己都會好一點! 盡了力, 便無後悔了!

我都未試過bingo, 亦會因為做TREATMENT而心 ...

ootolai, 就係好難放鬆呀, 好想睇下大家係點面對呢條不孕之路, 亦都希望得到d共鳴, 可以互相扶持, 起碼唔會覺得自己係最可憐的一個 :cry:

複式洋房

原文章由 wmh 於 08-1-7 14:35 發表
我都試開頭個3次iui and 1次ivf 失敗後都當無事, 仲去玩, 想住仲有大把機會架

但試到而家老la....無時間la....

當第2次ivf成功咗8個weeks後無咗....就忍唔住哭及有壓力la...:-(

今日又知道又1次ivf ...

wmh, 你心情好d未呀? 好明白你感受, 其實做的過程唔係最辛苦, 等結果先係最煎熬, 臨派彩果幾日, 成日走去廁所, 每次都好驚見到m小姐, 但奈何最後都會見到佢, 我最近呢幾個月同自己講, 實黎m, 唔洗抱住 bingo 的期望, 費是自己傷心又傷身

身心受到的折磨, 有苦只有自己知! :cry:

複式洋房

原文章由 PJ 於 08-1-7 14:49 發表
All,

我又join!!!

我結左婚6年, try左5年!!! 07年11月做左第一之ivf, 不過係失敗!!

08年3月會做第二次, 希望ok啦!!!

pj, 我都想做 ivf, 但我眼睇好似好多 sister 第一次 ivf 都 fail, 攪到心大心細添 :-|
其實我排緊瑪麗架, 不過要6月先第一次見醫生, 唔知之前我做果三次 iui 佢地計唔計o既呢? 我唔想再浪費時間, 想做 ivf

複式洋房

原文章由 HomeWood 於 08-1-7 18:35 發表
Hi all,

我都結婚5年,try 咗超過3年,IUI / 中藥都唔得。慘啦,就嚟過年,又要被人問「快D生啦」,我開始感到別人的問候/ 祝福好煩及諷刺。不過要返工,冇得外遊避年。唯有強顏歡笑,多謝回應啦。:-| ...

homewood, 我都有試中藥, 都係唔 work, 不過而家都有睇, 但係唔係為生 bb, 係因為精神緊張得濟, 大便有困難

大宅

未呀,今日第一日返pwh抽血,星期一再返去抽血,希望下星期可以放蛋喇~~
原文章由 mgoii 於 08-1-11 14:08 發表

kat, 放左旦旦未呀?
5歲~~

複式洋房

原文章由 kat923 於 08-1-11 16:25 發表
未呀,今日第一日返pwh抽血,星期一再返去抽血,希望下星期可以放蛋喇~~

kat, 下個星期又凍番, 你一定要著多件衫呀, 身體好 D, 等旦旦入到去都舒服 D

禁止訪問

複式洋房

原文章由 kat923 於 08-1-11 16:25 發表

kat, 今日抽血點呀? 進展好嗎?:-P

複式洋房

原文章由 Juicybaby 於 08-1-11 17:21 發表
其實你同我都有D似, 我都係做咗2次IUI, 同埋第一次IVF成力但最後小產, 第二, 三次都失販... 嚟緊下星期會再放肧胎, 希望今次OK啦.. 記住呀, 傷心過後又係一條好漢LA.. 加油~!!

...

juicybaby, 做左三次IVF都唔得 壓力係咪一次比一次大架?
希望你做埋今次好喇, 今次BB應該會好聽話咁留響你個肚到, 10月後先出黎見你 加油呀

首頁

尾頁

跳至