夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Mandy.Q媽 於 08-1-11 18:50 發表
你哋有啲咁嘅極品姑9,我都鄧你哋煩。
我啲姑奶姑仔好好架,成日幫我嘅,對我好過我啲屋企人,所以我都覺得好好彩。:loveliness:

same as you. my 5 gu-9 all are 極品 very good. treat me just like sister, not sister-in-law. i teach my daughters to be good to their 5 gu-ma when they grow up. people that i consider to be my family members are : my husband, my daughters, my 5 gu-9 and their family only. i thank them with all my hearts for all they had done for me during these years.

[ 本文章最後由 ckkwkl 於 08-1-11 19:34 編輯 ]

男爵府

原文章由 m9394pp 於 12/1/2008 01:04 AM 發表

仲有....佢兩個夠胆响我面前問我老公有無去滾, 咁我老公
當然話無la(我信佢), 佢兩個竟然叫我唔好阻住我老公去滾,
男人係要咁先得wor
(如果佢老公係咁睇吓佢會5會咁講呢)
我話我無阻住佢, 佢要去咪去lor, but我會同 ...

佢地目的只係要撩興你~
依d咪叫"先撩者賤"囉!!! :tongue:
如果我姑仔咁同我講,我怕我掌佢個咀!!!
但跟住62會掌番我個咀....想!- 因為老公唔會比佢有機會掌到我個咀!!!

男爵府

我算幸福, 我D姑媽對我好好, 大姑奶會織溫暖牌比我.

但佢地始終係家組, 係長輩, 總有一D霸氣, 我老公從來都不敢say no,如果要say no,就搵我個衰人!

有時我都覺得D姑奶當左自己係亞媽,有一次我從別人口中聽說我姑奶曾埋怨,個細佬結左婚就唔聽家姐話啦!

我聽到後都冇乜感覺,返正唔係話我唔聽話。 但我老公就覺得佢家姐short short地,以為自己係亞媽。

不過又不能怪個姑奶,我老公亞媽在我老公19歲時過身,我老爺曾話我知,我奶奶在生時,好多時都只顧打麻雀,頭家真係D姑奶打理。我老公做最細,所以都係家姐揍大。

所以有時姑奶可能野蠻左D,但始於係長輩,大家包容下未好囉。你忍佢咩,可能佢都忍緊你呢!

男爵府

d姑9、姑仔格衰就真係會有報應架!
淨係睇我姑仔已經知~ 佢就係一個好好例子! :mrgreen:
你地有冇見過有人去gym會越去越肥架???
我姑仔就會嘞...我覺得係報應囉~~
相由心生! 佢依d咪叫做"賤肉橫生"囉!
咁就祝佢越來越賤~ 賤肉越生越多!! 呵呵呵~~~

伯爵府

原文章由 Vca 於 08-1-12 09:18 發表
淨係睇我姑仔已經知~ 佢就係一個好好例子! :mrgreen:
我姑仔就會嘞...我覺得係報應囉~~ http://www.hkicons.com/_1335.gi ...

你唔好咁講 la... 我都係人姑 9, 又係好肥,睇到你咁寫,我有 d hurt 呀 .
不過你個姑仔又真係幾黑人憎 .
我自問係一個好織做的姑 9, 唔會去單打 d 弟婦,始終一家一住,大家都係耐唔耐見吓面. 大家講吓笑,吹吓水未好 law, 都唔明點解有 d 人咁鐘意"侄"頭 "侄"世?-(

珍珠宮

好媽媽勳章

舊年CNY, 我地返99家拜年, 放底D利是($100/封)叫99比姑9的女, 我地無寫名, 點知99搞錯了比咗D$50/封嘅姑9.

點解我會知, 因為姑9打來問C6, 睇下我地係咪唔掂, 點解減咗價wow.

白痴, 佢唔知係咪覺得自己蝕底咗.

別墅

我有三個姑9...三個都有好有唔好既地方!!
大姑9:份人講野大大聲...又夾惡加唔講道理~野蠻,佢真係覺得自己係大家姐~講既野一定係io岩既~!何況我老公係最細既~佢更加覺得我要當佢神咁擺~!!優點:如果唔講到錢呢個地步~佢都係錫我個女既!!
二姑9:千祈唔可以講野俾佢知..因為一講就全世界都知~可能唔識你既人..見到你都到知道你既事~!優點:勁錫我老公同我個女~係三個姑9中唯一尊重人既~比較唔計較~!!
細姑9:自私自利,隻眼生o係頭上面..雖然近年有男友已經好左~不過都係好難頂~優點:真係無

珍珠宮

好媽媽勳章

咁我都算好幸福,,我有5個姑奶*
個個都好錫我,,就算之前未結婚果陣都已經好錫我*
加上我老公係排行最細,,佢地有9兄弟姊妹!
而家生左囡囡,,佢地個個更加錫我個女,,*
初初生左阿女,,2姑奶都有織溫暖牌俾我個女,,
3姑奶更加當正係自己個女咁睇添,,
個個1見我個女,,就會爭住湊,,我就好多時間休息
大姑奶,,份人傻下傻下咁,,不過佢都係錫我個女既,,,
最細果兩個姑奶,,都係好錫我個女,,成日同佢玩,,
又同我好好傾,,可能年紀相差唔係太遠啦*
最細果個,,我諗都,,,23-4歲,,"

[ 本文章最後由 小露比* 於 08-1-12 13:51 編輯 ]
我有兩隻大小魔怪""

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

我同姑9好好傾咖~

洋房

呢個topic開得真係好! 我有3個姑奶, 細姑奶份人都ok nice, 但大姑奶同2姑奶份人超難頂! (連只係見過佢地兩、三次嘅屋企人都問我佢地係咪好惡, 事關相由心生, 佢地兩姊妹個樣好八婆

兩位姑奶大人樣樣事都要管, 又要認屎認屁, 又惡又巴閉, 實在有太野, 數都數唔哂, 最初同老公拍拖嗰陣又話我同佢地表現得唔夠friend, 但自己又擺哂長輩款, 2姑奶仲話有次見完我俾我激到病!! 咁都得!

大姑奶自己對d工人有偏見, 就成日話我工人點點點唔好 (就算我工人只係見過佢1次, 而我覺得我工人ok), 但係又要點佢去99屋企做野

連幫我接生嘅醫生都俾佢地 "小", 事關亞仔胎位唔正, 係開刀再加產鉗攞出黎, 所以去塊面有印 (around 1 week 就會散), 佢地可能肉赤佢地潮州family嘅長子嫡孫, 竟然好惡咁 "lou"醫生, 問佢點做野, 我家姐喺隔離聽到呆左。仲有, 佢地一黎到醫院就攝位撞開我亞爸 (亞爸本來喺床邊), 大大聲咁講野, 無d禮貌, 搞到我屋企人勁無癮。

最最最嬲就係我唔夠人奶所以bb一直都係食奶粉, 佢地一家人成日好怪我唔俾人奶bb食, 又話佢地全部都無食過奶粉 到而家bb差不多5個月, 大姑奶都仲要單單打打

子爵府

我又講!! 我有一個姑奶 + 亞嫂
亞嫂, 大陸女人一名, 嫁左之後就唔做野, 成日留係香港養生等生仔, 又睇錢睇得好勁!! 又like打打單單

姑奶, 成日都覺得自已好得咁, 又睇唔起人 , 話說我同c6買左樓搬左出來住, 有日請佢地上來坐下啦, 果日真係火都來!!! 我地買左新界, 姑奶住將軍澳, 佢話遠叫我C6去車佢,好啦~我c6去車佢地啦, 之後係我地屋企樓下飲茶, 又話"乜d酒樓咁差嫁, 一睇就知d野唔好食啦, 都唔知新界地區有乜好" 我真係想小小小佢呀 忍!食完上我地屋企坐啦, 我一開門, 佢又話"大大聲" "哇~~乜事呀你地, 乜買咁細間屋嫁, 點住呀~~" (我要講明:我屋企549"2房2廳 / 姑奶屋企59x"2房2廳) 仲比佢講到細到好可憐咁?-( ?-( , 我再忍!! 佢走去我地間房, 又話啦"你點會買d咁既床單嫁, 又日我買俾你地啦, 我屋企用緊"雅蘭"嫁" 我真係好想頂佢個x

我同c6係靠自己而有現在既地方, 又唔似佢地咁, 一個靠個老公, 一個靠老公屋企人!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

對唔住樓主,我睇咗你個post忍唔住狂笑,你姑奶好攪野,出街拖㗎車仔放個剝皮碌柚做乜鬼野?!佢都好有潛質做梁美春喎!

?-(?-(?-(?-(?-(

原文章由 syc204 於 11/1/2008 23:48 發表
本來想同honey明天去飲飲茶,行下花墟,頭先姑9來電,問我老公會唔會去,係就順便車埋佢!

1.我同佢住的地方相距50幾蚊的士錢,請問順便的定義係點計出來?
2.仲有,由我屋企去奶奶屋企係應向東行,我地要先向西行去接佢再向東駛向99 ...

洋房

哈!同我姑奶一樣, 成日對人地屋企指指點點, 又話我d家俬應該點擺點擺, bb應該訓邊, 檸檬茶應該買邊隻牌子...

話說我屋企(租嘅)6百幾尺, 因為係舊樓實用率高, 所以size其實同新樓過千尺單位差唔多, 加上我同老公捨得買靚家俬, 所以所有朋友同我屋企人都話我屋企正, 但係d姑奶話我屋企唔方便, 無配套 (但我度3分鐘去到地鐵站, 只不過佢地鍾意搭巴士), 以咁嘅價錢梗係租新樓咁話, 如是者講左5分鐘有多, 老公已經話新樓地方唔夠大, 佢地竟然叫我地住細d地方, 多d配套喎, 我忍唔住話 "係呀, 可以訓會所呀嗎", 佢當堂面色一沉, 無野好講, 我幾心涼

有次佢上我屋企, 巴閉嘅佢話我部電視唔夠佢嗰部好 (大家都係samsng 32', 唔同model, 佢嗰部仲係display item), 個screen好似唔夠佢嗰部闊, 我咪串佢話 "因為你個廳細!" (haha 佢屋企一家三口住3百幾尺咋), 連我老公都忍唔住笑

所以呢, 有時真係唔好以為忍讓d八婆就會收聲, 我試過, 佢地係會踩上心口架

原文章由 carly.c 於 08-1-12 19:49 發表
我又講!! 我有一個姑奶 + 亞嫂
亞嫂, 大陸女人一名, 嫁左之後就唔做野, 成日留係香港養生等生仔, 又睇錢睇得好勁!! 又like打打單單

姑奶, 成日都覺得自已好得咁, 又睇唔起人 , 話說我同c6買左樓搬左出來住, 有日請 ...

洋房

可能佢覺得有車階級高貴d ??

原文章由 Elefant老婆 於 08-1-13 00:27 發表
對唔住樓主,我睇咗你個post忍唔住狂笑,你姑奶好攪野,出街拖㗎車仔放個剝皮碌柚做乜鬼野?!佢都好有潛質做梁美春喎!

?-(?-(?-(?-(?-(

男爵府

原文章由 ivyko 於 12/1/2008 11:21 AM 發表

你唔好咁講 la... 我都係人姑 9, 又係好肥,睇到你咁寫,我有 d hurt 呀 .
不過你個姑仔又真係幾黑人憎 .
我自問係一個好織做的姑 9, 唔會去單打 d 弟婦,始終一家一住,大家都係耐唔耐見吓面. 大家講吓笑, ...

ivyko, 咁......
(1) 你自問對你弟婦好唔好?
(2) 你有冇一個星期去幾晚gym?
(3) 你話自己好肥,咁你有冇走去著skinny jeans?

其實只要你(1)既答案係"好"或者"OK"...就算你係肥,我會話你係褔相,而唔係報應! 你唔一定要對你弟婦好好~ 只要唔太差,唔會做搞C棍就OK嘞!
(2)同(3)就直情唔重要既,我講黎鬧我姑仔啫~~

我姑仔(1)對我唔好,(2)一個星期去兩、三晚gym...(3)仲要著skinny jeans - 佢條skinny jeans如果比我著會變喇叭褲~
你話啦~ 咁仲唔係報應?

珍珠宮

我有一個姑9, 兩個姑仔, 佢地全部都對我好好~ 尤其是姑9, 我冇姊妹, 淨係得呀哥同細佬, 所以見佢地姊妹咁好, 我都好羨慕~ 我姑9係我最需要人幫忙時, 話不二說立刻幫手, 呢份情, 永遠記得~ 佢地幾姊妹又成日買衫買玩具比我d女, 新年又1000蚊咁封過黎, 佢地唔係有錢人, 可能唔係有錢人會好d呱....

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我姑奶都無咩,只係問我借錢個下唔好lo
因為我自己唔係好掂,但佢都好意思開口問我借錢
平時我姑奶叔仔對我都好好,當我係一家人,因為我老公識左我之後,就變好左,同以前唔同,所以佢地個個都特別錫我,我6299係勁錫我,我一返去食飯佢地就會整我鐘意食嘅餸,又會買海鮮比我食,就連d親戚對我同仔仔都好好,所以我好開心

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-12 09:18 發表
我姑仔就會嘞...我覺得係報應囉~~ http://www.hkicons.com/_1335.gi ...

我個件極品都係咁呀 ,越做越肥,簡直賤肉橫生
報應黎ga,平日又霸道,口臭,衰格,當年連太公送比我個仔ga玩具都爭(係馬會buy ga毛公仔)成30歲人同個bb爭玩具 ,都唔知醜,我唔鬼同佢爭,佢要ga咪拎去lo

首頁
12345...6

尾頁

跳至