跳至

首頁

尾頁

子爵府

我b女出世e院食s26,但是便便好硬,回家後轉思敏兒,ok啦便便正常.

複式洋房

我阿B由係醫院出世到現在就快滿月都係食S-26, so far so good, 大便現在大約一日多D一次,係軟質地,眼屎有少少, 但唔係多,所以我覺得都ok, 冇諗住要轉.

洋房

我都聽過S26係熱氣一d,但又未必個個唔受得既。

囡囡一直食緊森永,出世時重6.8磅,5日前磅重10.67磅(個半月大),次次返健康院姑娘都話佢重得幾好

大便一日兩次左右,好軟身,都幾臭,有少少眼屎,見佢食得都OK,所以應該唔會轉喇!

之前都係上黎見好多媽媽都話食森永對BB既腸胃好,所以先選擇呢隻,因為大便去唔到真係幾慘,見到都心痛嘛。
[/url]

複式洋房

我BB 食明治,D ng ng 好靚 (好似糊仔咁),但佢疴 ng ng 時個樣好用力,揸晒權頭仔,面仔又紅晒,莫明奇妙?不過試過一次兩日無ng ng , 其他日子就一日一篤。

別墅

我bb食能恩低敏, 每日都有一次便便.

民房

我豬B佢由醫院到衣家都係食緊A+, 日日都有便便, 而且係軟身架.
由於佢有一隻眼淚管閉塞所以多D眼屎, 但另一隻眼就無咩, 所以我估都唔關隻奶粉事.
可能我個豬B受得A+, 所以我覺得A+幾好.

民房

magcat,我BB都係食美素力但日日都有便便,睇你個BB張相都知佢幾擦得!

複式洋房

淚管閉塞? 你有冇帶bb睇醫生? 我懷疑個bb都係, 又係一隻眼, 我見佢一隻眼裡面好似有好多淚水,但唔出黎...

原文章由 LOBMA 於 08-1-24 08:16 發表
我豬B佢由醫院到衣家都係食緊A+, 日日都有便便, 而且係軟身架.
由於佢有一隻眼淚管閉塞所以多D眼屎, 但另一隻眼就無咩, 所以我估都唔關隻奶粉事.
可能我個豬B受得A+, 所以我覺得A+幾好. ...

民房

原文章由 lickulicku 於 08-2-17 14:50 發表
淚管閉塞? 你有冇帶bb睇醫生? 我懷疑個bb都係, 又係一隻眼, 我見佢一隻眼裡面好似有好多淚水,但唔出黎...

係伊院既時候醫生同我講架, 佢話遲d會自己通返,
唔洗特別睇醫生架, 日日幫佢按摩就ok,
所以我無另外去睇醫生呀!
不過如果你個bb有咁既情況, 下次去健康院既時候問下姑娘,
睇下佢地見唔見議你比醫生睇睇啦!

首頁

尾頁

跳至